Κρατίδια της Γερμανίας στρέφονται κατά της VW

Σχετικά άρθρα

vw volkswagen logo

Δύο γερμανικά κρατίδια, αυτά της Βάδης-Βυρτεμβέργης και της Έσσης ανακοίνωσαν ότι πως θα κινηθούν νομικά κατά της Volkswagen, για τη ζημία που υπέστησαν από το σκάνδαλο παραποίησης των εκπομπών ρύπων, μιας και η τιμή της μετοχής της μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας της Ευρώπης, κατακρημνίστηκε μετά την αποκάλυψη της εξαπάτησης από τις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο του 2015, πλήττοντας τα κρατικά ταμεία και τα συνταξιοδοτικά ταμεία των γερμανικών κρατιδίων.

Ο υπουργός Οικονομικών της Έσσης, Τόμας Σάφερ ανέφερε σε ανακοίνωση ότι η υποχώρηση της τιμής της VW είχε κοστίσει στο κρατίδιο περίπου 3,9 εκατ. ευρώ. Η Βάδη-Βυρτεμβέργη είπε επίσης ότι θα προσφύγει κατά της εταιρίας, εκτιμώντας τη ζημία που υπέστη γύρω στα 400.000 ευρώ.

Το κρατικό συνταξιοδοτικό ταμείο των δημοσίων υπαλλήλων στη Βαυαρία, ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα, ότι έχασε έως 700.000 ευρώ μετά τη βουτιά των μετοχών της VW, προσθέτοντας ότι σχεδιάζει να καταθέσει την προσφυγή του τον Σεπτέμβριο στο περιφερειακό δικαστήριο του Μπραουνσβάιγκ κοντά στα κεντρικά γραφεία της VW στο Βόλφσμπουργκ. Εκπρόσωπος του δικαστηρίου του Μπραουνσβάιγκ δήλωσε ότι μέχρι στιγμής έχουν κατατεθεί περίπου 450 αγωγές.

ΠηγήReuters

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Tο Σεπτέμβριο τα αποκαλυπτήρια της νέας γενιάς του VW Transporter

Στα τέλη του περασμένου έτους, η Volkswagen ξεκίνησε την teasing καμπάνια του νέου Transporter (T7), για να ανακοινώσει σήμερα ότι το μοντέλο θα αποκαλυφθεί...

Η VW παρουσιάζει τα ID.3 GTX και ID.7 GTX Tourer

Τις γρήγορες GTX εκδόσεις των ID.3 και ID.7 Tourer παρουσίασε σήμερα η Volkswagen. Ξεκινώντας από το ID.3 GTX, είναι πισωκίνητο και στην έκδοση GTX...
Autoblog.gr