Απολύεται ο υπεύθυνος R&D της Audi λόγω dieselgate;

Σχετικά άρθρα

stefan-knirsch-8c50a292

Η γερμανική Bild της Κυριακής αναφέρει ότι ο επικεφαλής τεχνικής εξέλιξης της Audi αναμένεται να χάσει την θέση του μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα, ως μέρος την έρευνας στο Volkswagen Group εξαιτίας του σκανδάλου με τους ρύπους.

Αν επιβεβαιωθούν οι πηγές της γερμανικής εφημερίδας, έρευνες του Jones Day έχουν δείξει ότι ο Stefan Knirsch, ο οποίος είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Audi, γνώριζε για τη χρήση του λογισμικού εξαπάτησης στους 3-λίτρους κινητήρες diesel και έδωσε ψεύτικη ένορκη υπόσχεση, με τις πληροφορίες να λένε ότι έχει ήδη ζητηθεί από τον Knirsch να καθαρίσει το γραφείο του.

Κάνοντας μια σύντομη αναφορά στο βιογραφικό του Knirsch, αυτός ήταν επικεφαλής ανάπτυξης των κινητήρων της Audi, και παραιτήθηκε από την εταιρία το καλοκαίρι του 2015, με την απόφαση αυτή να οφείλεται στο γεγονός πως η Audi πίεζε για ηλεκτρικά και αυτόνομα αυτοκίνητα, ώστε να αντιμετωπίσει τον αυξανόμενο ανταγωνισμό από την BMW και την Mercedes-Benz.

Ο Knirsch εργαζόταν για λογαριασμό της Audi από τα τέλη του 2013 και δημιουργίες του είναι ο νέος 2.0 TFSI των 190 ίππων και ο κινητήρας του RS5 TDI Concept. Ο Knirsch παλαιότερα εργάστηκε σε περίπου ίδια θέση στην Porsche, με την παραίτηση του να μην μαρτυρά αν ήδη έχει βγει νέο εργοδότη.

Μετά το dieselgate, όμως, ο Knirsch πήρε τη θέση του επικεφαλής εξέλιξης της εταιρίας, αντικαθιστώντας τον Dr. Ulrich Hackenberg. Η πορεία του Knirsch στην Audi ξεκίνησε το 1990 όταν προσελήφθη ως νεαρός μηχανικός στο τμήμα εξέλιξης κινητήρων της φίρμας. Το 1996 έγινε project manager στην Porsche και το 2001 έγινε επικεφαλής εξέλιξης κινητήρων εκεί, για να αναλάβει τα καθήκοντα υπευθύνου R&D από την 1η Ιανουαρίου 2016.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Dakar: Πρόστιμο 750.000 ευρώ στην Audi

Λίγες εβδομάδες μετά την κατάκτηση της νίκης στο θρυλικό και εξαιρετικά απαιτητικό Rally Dakar, η Audi έκανε γνωστό ότι αποχωρεί άμεσα από το παγκόσμιο...