Η Hyundai teasάρει κάτι δυνατό με το RN30 concept

Σχετικά άρθρα

hyundai_rn30_concept_teaser

Η Hyundai μόλις έδωσε στη δημοσιότητα την παραπάνω teaser φωτογραφία ενός concept, με το οποίο η κορεάτικη εταιρία πρακτικά θέλει να παρουσιάσει στο κοινό το νέο τμήμα επιδόσεων, N division.

Το πρωτότυπο θα παρουσιαστεί τις επόμενες μέρες και θα κάνει το ντεμπούτο του στην έκθεση του Παρισιού σε λιγότερο από μια εβδομάδα. Βασίζεται στην τρίτη γενιά του i30, που παρουσιάστηκε πριν λίγες μέρες, και προφανώς αποτελεί προπομπό για την γρήγορη έκδοση που αναμένουμε να παρουσιαστεί μέσα στο 2017, έχοντας δει αρκετές κατασκοπευτικές φωτογραφίες της.

Το RN30 concept ακολουθεί τα ακολουθεί RM14, RM15, και RM16 concept που έδειξε η εταιρία τα προηγούμενα χρόνια, και οπτικά φαίνεται να έχει ένα αρκετά επιθετικό κιτ, με μυώδεις θόλους των τροχών και ένα μεγάλο μπροστινό splitter. Από την ροή του αέρα είναι σχεδόν σίγουρο ότι στο καπό θα υπάρχουν αεραγωγοί, από τους οποίους θα εξάγεται ο ζεστός αέρας του κινητήρα, ενώ είναι ευδιάκριτη η ευμεγέθη πίσω αεροτομή, το αγωνιστικό καπάκι στο ρεζερβουάρ καυσίμου και πλαϊνά παράθυρα από πολυκαρβονικό υλικό.

Οι μεγάλες ζάντες φαίνεται να είναι βαμμένες μαύρες, ενώ το πρωτότυπο διαθέτει και πολύ λεπτούς εξωτερικούς καθρέπτες, αν δεν είναι κάμερες.

Η Hyundai δεν έδωσε οποιαδήποτε πληροφορίες για το μηχανικό σύνολο του RN30, αλλά ξέρουμε η Ν έκδοση του i30 θα φορά έναν τετρακύλινδρο turbo κινητήρα 2,0-λίτρων με τη κίνηση να περνά στον μπροστά άξονα. Θα μπορεί να πιάσει τελική ταχύτητα 250 χλμ/ώρα και αρχικά ο κινητήρας θα προσφέρεται με μηχανικό κιβώτιο, με το αυτόματο να προστίθεται κάποια στιγμή το 2018, με το αφεντικό του σπορ τμήματος της Hyundai να μην αποκλείει το ενδεχόμενο να υπάρξει και μια τετρακίνητη έκδοση του i30 N, που θα κοντράρει το Focus RS.

Το αυτοκίνητο φημολογείται θα παράγει μεταξύ 260 και 300 ίππων, με την κορεατική εταιρία να προσφέρει στο i30 N και ένα προαιρετικό πακέτο επιδόσεων προσαρμοσμένο για χρήση εντός πίστας. Αυτό θα αυξάνει την ιπποδύναμη, θα προσφέρει ηλεκτρονικά ελεγχόμενο διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης, νέα εξάτμιση, βελτιώσεις στο κιβώτιο ταχυτήτων και μεγαλύτερα φρένα. Σύμφωνα με την Hyundai, το i30 N θα είναι “προσιτό” με την τιμή του να είναι μικρότερη από αυτή των VW Golf GTI και Ford Focus ST.

[learn_more caption=”Δελτίο Τύπου”]

HIGH-PERFORMANCE HYUNDAI N CONCEPT TO BE UNVEILED AT PARIS MOTOR SHOW

September 22, 2016 – Hyundai Motor gives a first glimpse at its latest high-performance N concept the RN30 that will celebrate its world premiere on the 29th September at the 2016 Paris Motor Show. The motorsport-inspired racing concept is developed to deliver passion and pleasure on the track for everybody.

Based on the New Generation Hyundai i30, the RN30 was born as a racing machine, developed in close collaboration with Hyundai Motorsport (HMSG), Hyundai Motor Europe Technical Center (HMETC) and Hyundai Motor’s Performance Development & High Performance Vehicle Division. The striking concept is distinguished by its purposeful aerodynamic design and specialised high-performance technologies that deliver thrilling high-speed driving.

The silhouette of the RN30 is unmistakably inherited from the clean and cohesive lines of the New Generation Hyundai i30, but with a lower, wider stance to enable greater stability during high speed driving and cornering.

The high-performance Hyundai N Concept RN30 will celebrate its world premiere at the 2016 Paris Motor Show on September 29 alongside the New Generation Hyundai i30 and the New i10. The Hyundai Motor Press Conference will take place at 15:15 CET on the stand number 417 in Hall 3.

Live streaming of the press conference at the 2016 Paris Motor Show will be available at: www.hyundai.news/pms2016

Broadcast of pre-Show begins at 15:00 CEST on Tuesday 29 September 2016.

[/learn_more]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Pagani Alisea γιορτάζει τα 25 χρόνια της Zonda

Οι μεταπτυχιακοί φοιτητές του τμήματος Transportation Design στο Istituto Europeo di Design (IED) του Τορίνο, το ίδιο που φοίτησε ο Αλέξανδρος Λιώκης, ετοίμασαν ένα...

Η Hyundai ανακαλεί 14.117 Tucson

Η Hyundai προχωρά στην ανάκληση 14.117 Tucson που κατασκευάστηκαν μεταξύ 13 Απριλίου 2021 και 21 Αυγούστου 2023, επειδή ενδέχεται να έχει τοποθετηθεί λάθος ο...

H Hyundai παρουσιάζει το αγωνιστικό Ioniq 5 eN1 Cup

Τέσσερις μήνες μετά την προεπισκόπηση η Hyundai αποκάλυψε το Ioniq 5 eN1 Cup, με το μοναδικό αυτό ηλεκτρικό αγωνιστικό αυτοκίνητο να βασίζεται στο Ioniq...