Οι Έλληνες οδηγοί θέλουν μικρά οικολογικά αυτοκίνητα

Σχετικά άρθρα

traffic nigh lights

Νέα έρευνα που εξετάζει τις τάσεις στον τομέα της οδήγησης και τις προτιμήσεις των Ελλήνων οδηγών πραγματοποίησε την άνοιξη του 2016 η LeasePlan Hellas, εταιρεία μίσθωσης και διαχείρισης εταιρικών στόλων, σε συνεργασία με την εταιρεία ερευνών TNS ICAP.

Με βάση τα αποτελέσματα που προέκυψαν από την έρευνα που διεξήχθη σε διευρυμένο δείγμα οδηγών της βάσης δεδομένων της LeasePlan, το 50% των Ελλήνων οδηγών θα επέλεγε ένα μικρότερο αλλά πιο πράσινο αυτοκίνητο, με την προϋπόθεση η εξοικονόμηση να προστεθεί στο μισθό του.

Σε ποσοστό 80% έναντι 93% πέρυσι, οι Έλληνες οδηγοί απάντησαν ότι το αυτοκίνητο παραμένει το κυρίαρχο μέσο μεταφοράς, με το 76% αυτών να δηλώνει ότι προτιμάει το αυτοκίνητο που οδηγεί να είναι μέσω leasing και το 50% να επιβεβαιώνει ότι χρησιμοποιεί το μισθωμένο όχημα του τόσο για ιδιωτικούς, όσο και επαγγελματικούς σκοπούς.

Το 17% των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ της κοινής χρήσης εταιρικών οχημάτων, ενώ το 56% δηλώνει ότι δεν θέλει να μοιράζεται το αυτοκίνητο του, με το 74% αυτών να απαντάει ότι δεν θα το έκανε ακόμη κι αν επρόκειτο να κερδίσει χρήματα.

Φέτος, το ποσοστό των οδηγών που θεωρούν το αυτοκίνητο τους πιο σημαντικό από το κινητό τους αυξήθηκε, φτάνοντας το 54% έναντι 49% πέρυσι. Αναφορικά με τα κυρίαρχα κριτήρια επιλογής ενός οχήματος, το 49% έχει ως κυρίαρχο κριτήριο επιλογής τη μάρκα του, το 47% το κόστος που φέρει το εκάστοτε όχημα για τον ίδιο τον οδηγό και το 39% τον τύπο του καυσίμου.

Όσον αφορά τα πράσινα αυτοκίνητα, το 55% απάντησε πως θα χρησιμοποιούσε ένα πράσινο αυτοκίνητο κυρίως για την προστασία του περιβάλλοντος, ενώ για το 22%, σημαντικό ρόλο παίζουν τα φορολογικά οφέλη που προκύπτουν από αυτά, η οικονομικότερη χρήση λόγω της χαμηλότερης κατανάλωσης καυσίμων και την αποφυγή επιπρόσθετων χρεώσεων.

Στην ερώτηση για τα αυτοκινούμενα οχήματα, 50% των οδηγών απάντησε ότι θα αισθανόταν λίγο αγχωμένοι αν βρισκόταν σε όχημα χωρίς οδηγό, με το 41% να δηλώνει ότι δεν θα αισθανόταν ασφάλεια σε ένα τέτοιο όχημα. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που συλλέχθηκαν, το 19% «φλερτάρει» με άλλους οδηγούς σε ένα μποτιλιάρισμα, ενώ στην ερώτηση «Ποιοι θεωρείτε ότι είναι οι χειρότεροι οδηγοί στον κόσμο», το 17% των ερωτηθέντων απήντησε τους Έλληνες, με το 45% αυτών να δηλώνει ότι δεν γνωρίζει.

Στις πιο δημοφιλείς δραστηριότητες κατά την διάρκεια της οδήγησης κατατάσσονται η πραγματοποίηση κλήσεων, ενώ στις πιο ενοχλητικές συμπεριφορές ανήκουν η χρήση του κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, η οδήγηση με πάρα πολύ χαμηλή ταχύτητα, η μη έγκαιρη χρήση προειδοποιητικών σημάτων και η έλλειψη προσοχής.

Οι πολύ επιθετικοί οδηγοί θεωρούνται ως οι πιο εκνευριστικοί, ενώ οι κυριότερες αιτίες των τροχαίων ατυχημάτων στην Ελλάδα θεωρούνται η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ και η υπερβολική ταχύτητα, με το 55% των ερωτηθέντων να παραδέχεται ότι μερικές φορές ξεπερνάει τα όρια ταχυτήτων.

lease plan

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Εγνατία Οδός: Ακριβαίνουν τα διόδια έως και 120%. Στις ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Egis η παραχώρηση της για 35 χρόνια

Οι υπουργοί Υποδομών και Οικονομίας υπέγραψαν σήμερα την Κοινή Υπουργική Απόφαση για τις αυξήσεις στα διόδια της Εγνατίας Οδού και αναμένεται η δημοσίευσή της...

Η ΓΕΚ Τέρνα προσωρινός ανάδοχος στο έργο παραχώρησης του ΒΟΑΚ

Σε προσωρινό ανάδοχο για την κατασκευή και εκμετάλλευση του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης αναδείχθηκε ο όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ανακοίνωσε, σε συνέχεια και...

Οι τιμές του ηλεκτρικού Ford Explorer

Διαθέσιμο για παραγγελία είναι από σήμερα το νέο Ford Explorer, με το ηλεκτρικό SUV να προσφέρεται σε δύο εκδόσεις, τις Style και Premium και...

Διαλύθηκε μια Maserati MC20 στον Κηφισό

Μια από τις ελάχιστες Maserati MC20 που κυκλοφορούν στην Ελλάδα διαλύθηκε χθες το μεσημέρι, λίγο μετά τις 15:30, στον Κηφισό, στο ύψος της γέφυρας...
Autoblog.gr