Η Holden ετοιμάζει το “αποχαιρετιστήριο” GTS-R W1 με 640 άλογα

Σχετικά άρθρα

HSV_GTS_01

Στα τέλη του περασμένου έτους έγινε γνωστό πως ο Βέλγος επενδυτής Guido Dumarey ήθελε να κρατήσει το Elizabeth εργοστάσιο της Holden σε λειτουργία μετά το 2017, αλλά τελικά οι συνομιλίες με την GM ναυάγησαν, επειδή υπήρξαν ανυπέρβλητα προβλήματα, με εκπρόσωπο της GM να δηλώνει πως οι δύο πλευρές δεν κατέληξαν σε ένα βιώσιμο επιχειρηματικό μοντέλο.

Γι’αυτό το λόγο η Holden Special Vehicles θα αποχαιρετίσει το Holden Commodore με μια πολύ ιδιαίτερο και “δυνατό” τρόπο. Το HSV GTS –που βασίζεται στο Holden VF Commodore– είναι ήδη ένα αρκετά δυνατό sedan, καθώς ο 6,2-λίτρων LSA supercharged V8 με 577 άλογα και τα 740 Nm ροπής του εξασφαλίζουν την απαραίτητη ισχύ για ταχύτατη μετακίνηση και, όταν το επιτρέπουν οι συνθήκες, παιχνίδια μέχρι να τελειώσει η βενζίνη ή τα ελαστικά.

HSV_GTS_02

Όμως, ακόμα και αυτή η ιπποδύναμη είναι λίγη μπροστά στα 640 άλογα LS9 V8 κινητήρα, προερχόμενος κατευθείαν από την Chevrolet Corvette ZR1. Η ειδική έκδοση περιορισμένης παραγωγής θα ονομαστεί GTS-R W1 και θα κυκλοφορήσει το δεύτερο τρίμηνο του 2017.

Το συγκεκριμένο μοντέλο θα γίνει το γρηγορότερο που έχει βγει από ένα εργοστάσιο στην Αυστραλία, καθώς τα 0-100 χλμ/ώρα θα τα κάνει κάτω από 4 δευτ., χρησιμοποιώντας το χειροκίνητο 6-τάχυτο κιβώτιο της Tremec. Η W1 έκδοση θα διαθέτει ρυθμιζόμενες αναρτήσεις της Supashock, ενώ θα φοράει μεγαλύτερα φρένα και ένα πιο επιθετικό bodykit. Οι φήμες λένε ότι θα βγει στην παραγωγή σε μόλις 250 μονάδες, με τιμή κοντά στα 170.000 δολάρια Αυστραλίας (€115.600).

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αυτό το HSV GTSR W1 Maloo πουλήθηκε για €660.000

Πριν ακριβώς τέσσερα χρόνια, λίγο πριν η Holden βάλει και επίσημα λουκέτο, η Holden Special Vehicles (HSV) παρουσίασε στην αγορά της Αυστραλίας το GTSR...