Τα σκίτσα του ηλεκτρικού πρωτότυπου της Volkswagen

Σχετικά άρθρα

VW EV Concept teasers (1)

Η Volkswagen έχει επενδύσει πολλά πάνω στο νέο ηλεκτρικό πρωτότυπο που θα παρουσιάσει στην ερχόμενη εβδομάδα στην έκθεση του Παρισιού και αυτό γιατί αποτελεί το πρώτο βήμα της Volkswagen στη νέα εποχή της, με την ίδια να δηλώνει πως το πρωτότυπο είναι τόσο επαναστατικό, όσο ήταν το Beetle πριν από επτά δεκαετίας, προτού εξελιχθεί στο best-seller μοντέλο του προηγούμενου αιώνα.

Οι πίσω πόρτες είναι συρόμενες, με το παρμπρίζ να επεκτείνεται και στην οροφή, εκεί όπου υπάρχουν τέσσερα κυκλικά στοιχεία, ίσως κάποια ραντάρ αυτόνομης οδήγησης. Το πρωτότυπο θα έχει παρόμοιο μέγεθος με το Golf, αλλά η VW υπόσχεται το μινιμαλιστικό εσωτερικό του να είναι περίπου τόσο μεγάλο όσο αυτό του Passat. vw-ev-concept-teaser (3)Το πρωτότυπο μας δείχνει το πως θα μοιάζει η έκδοση παραγωγής, η οποία θα κατασκευαστεί πάνω στην αρθρωτή MEB πλατφόρμα της VW και θα περάσει στη παραγωγή το 2019. Η νέα πλατφόρμα σχεδιάστηκε αποκλειστικά για τα ηλεκτρικά της μοντέλα που χρησιμοποιούν μπαταρίες ιόντων- λιθίου. Όταν το αυτοκίνητο θα περάσει στην παραγωγή, θα πωλείται με πολλαπλά πακέτα μπαταριών, κατά τα πρότυπα της Tesla, με αυτονομία που θα ξεκινάει από τα 400 χιλιόμετρα μέχρι τα 600 χιλιόμετρα για την κορυφαία έκδοση.

Οι μπαταρίες με την ελάχιστη αυτονομία των 400 χιλιομέτρων αναμένεται να τις δούμε στα μίνι και στα μικρά αυτοκίνητα της εταιρείας, ενώ οι μπαταρίες με την μεγαλύτερη αυτονομία των 600 χιλιομέτρων θα είναι διαθέσιμες για τα μεγαλύτερα μοντέλα της και ίσως την δούμε και στο ηλεκτρικό SUV που ετοιμάζει.

vw-ev-concept-teaser (1)

Η VW μέχρι το 2019 που θα περάσει στην παραγωγή το πρώτο της ηλεκτρικό αυτοκίνητο, θέλει να καταφέρει να μειώσει σημαντικά το κόστος παραγωγής και κατασκευής των ηλεκτρικών αυτοκινήτων σε σχέση με αυτό που είναι σήμερα. Οι μειώσεις αυτές θα φέρουν οφέλη στους καταναλωτές, αφού θα μπορούν να αγοράσουν ηλεκτρικά αυτοκίνητα σε πιο προσιτές τιμές, οι οποίες θα κυμαίνονται στα ίδια επίπεδα με τα συμβατικά βενζινοκίνητα ή ντίζελ αυτοκίνητα. Στόχος της VW είναι να πουλά 30 ηλεκτρικά αυτοκίνητα μέχρι το 2025, με το ένα τρίτο των συνολικών πωλήσεων της να αποτελείται από ηλεκτρικά μοντέλα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Διέρρευσε η sedan έκδοση του VW Passat, μόνο για την Κίνα

Η ένατη γενιά του VW Passat έκανε το ντεμπούτο της πέρυσι στην Ευρώπη, αποκλειστικά διαθέσιμη ως estate. Ωστόσο, η κινεζική αγορά έχει διαφορετικές προτιμήσεις,...

Ξεκίνησε η παραγωγή του VW Golf facelift

Στα τέλη του περασμένου Ιανουαρίου, η Volkswagen παρουσίασε την ανανεωμένη εκδοχή της 8ης γενιάς του Golf, με το μοντέλο να μπαίνει στην παραγωγή την...