Η Πολωνία θέλει 1 εκατομμύριο ηλεκτρικά αυτοκίνητα έως το 2025

Σχετικά άρθρα

Electric Car Plugged In To Electricity

Οι αρχές της Πολωνίας έχουν θέσει ως στόχο έως το 2025 να κυκλοφορούν 1 εκατομμύριο ηλεκτρικά αυτοκίνητα στους δρόμους της. Η κυβέρνηση της χώρας ανακοίνωσε στα μέσα της εβδομάδας πως επιδιώκει να μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα από τις μεταφορές, γι’αυτό και θα προσφέρει φορολογικά και άλλα κίνητρα, ώστε ο κόσμος να στραφεί στην αγορά ηλεκτρικών μοντέλων.

Σύμφωνα με στοιχεία, η Πολωνία είναι μια από τις χώρες της Ευρώπης με τις μεγαλύτερες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, καθώς συνεχίζει να καίει άνθρακα για την παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος, με μερικές πολωνικές πόλεις, κυρίως στον Νότο, να “πνίγονται” από το νέφος, λόγω των αναθυμιάσεων που προκαλούν τα αυτοκίνητα με κινητήρες εσωτερικής καύσης, αλλά και αυτών από την καύση άνθρακα στα εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας αλλά και στα σπίτια.

H Πολωνία θα αλλάξει το σύστημα χρέωσης των νυχτερινών τιμολογίων της ηλεκτρικής ενέργειας, ώστε τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα να φορτίζουν φθηνά το βράδυ, ενώ θέλει έως το 2018, μέσω ειδικών κονδυλίων, να αναπτυχθούν και να κατασκευαστούν νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα από τις πολωνικές αυτοκινητοβιομηχανίες. Ήδη, τέσσερις από τις μεγαλύτερες εταιρίες παραγωγής ενέργειας της Πολωνίας, οι PGE, Tauron, Enea και Energa, ανακοίνωσαν πως σχεδιάζουν την δημιουργία της εταιρίας ElectroMobilityPoland, για την προώθηση της χρήσης ηλεκτρικών αυτοκινήτων, αλλά δεν είναι σαφές το αν θα κατασκευάζει και αυτοκίνητα.

Στην αγορά της Πολωνίας υπάρχουν ορισμένα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και το Υπουργείο Ενέργειας, ανακοίνωσε πως σχεδιάζει να εισαγάγει φορολογικές ελαφρύνσεις στους ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων για την αγορά τους, καθώς και επιδοτήσεις για τα πρώτα 100.000 αυτοκίνητα. Αξίζει να σημειωθεί πως η Volkswagen, η Opel και η Fiat, κατασκευάζουν αυτοκίνητά στη Πολωνία.

ΠηγήReuters

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...