Νέος περιστροφικός κινητήρας χωρίς μειονεκτήματα

Σχετικά άρθρα

Η ΑΙΕ (Advanced Innovative Engineering) είναι μια βρετανική εταιρία η οποία πρόσφατα παρουσίασε έναν νέο περιστροφικό κινητήρα. Σύμφωνα με την εταιρία, ο νέος κινητήρας, με κωδική ονομασία 650S, παράγει 120 άλογα με 108 Nm ροπής και είναι πιο αποδοτικός και πιο αξιόπιστος από τους μέχρι τώρα περιστροφικούς κινητήρες.

ΑΙΕ wankel (1)

Ο 650 κ.εκ κινητήρας έχει τις μισές διαστάσεις αλλά και το μισό βάρος -μόλις 28 κιλά!- σε σχέση με έναν αντίστοιχο τετρακύλινδρο κινητήρα με έμβολα, ενώ διαθέτει και ένα πατενταρισμένο σύστημα ψύξης, το οποίο η εταιρία το ονομάζει SPARCS (Self-Pressurising-Air Rotor Cooling System). Το εν λόγω σύστημα, που αναπτύχθηκε από τον David Garside, προσφέρει καλύτερη θερμική απόδοση και εξαιρετική ψύξη, αποβάλλοντας καλύτερα την θερμότητα που παράγει ο κινητήρας, συμβάλλοντας έτσι στην εξάλειψη των βασικών μειονεκτημάτων των περιστροφικών κινητήρων (υψηλή κατανάλωση καυσίμου, μεγάλες εκπομπές CO2 και μεγάλη φθορά).

ΑΙΕ wankel (2)

Η εταιρία υποστηρίζει πως ο κινητήρας βρίσκεται ακόμη σε αρχικό στάδιο εξέλιξης, κάτι που σημαίνει πως θα βελτιωθεί ακόμη περισσότερο η παραγόμενη δύναμη. Το πότε ωστόσο θα περάσει στη παραγωγή, είναι κάτι που ούτε η ίδια το γνωρίζει.

ΠηγήFox News

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Οι πρώτες φωτογραφίες του νέου Citroen C3 Aircross

H Citroen έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες της νέας -δεύτερης- γενιάς του C3 Aircross, το λανσάρισμα του οποίου -με βάση το σημερινό...

Η Nissan παρουσιάζει την πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης

Η Nissan παρουσίασε σήμερα την -υπό κατασκευή- πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης στο εργοστάσιό της στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας. Η πιλοτική γραμμή στοχεύει...