Επίσημο: Η Mercedes-AMG ετοιμάζει υβριδικό hypercar εμπνευσμένο από την F1

Σχετικά άρθρα

Mercedes F1 Hybrid Hypercar Teasers (4)

H Mercedes-AMG στο περιθώριο της έκθεσης του Παρισιού ανακοίνωσε και επίσημα πως ετοιμάζει ένα hypercar που θα χρησιμοποιεί υβριδική τεχνολογία προερχόμενη από την F1. Το μόνο που έδωσε η Mercedes-AMG ήταν ένα σκίτσο του μοντέλου, με τον Thomas Weber, επικεφαλής του τμήματος έρευνας και ανάπτυξης να υπόσχεται πως δεν θα υπάρξουν συμβιβασμοί στον σχεδιασμό και στις επιδόσεις του αυτοκινήτου.

Mercedes F1 Hybrid Hypercar Teasers (5)

Οι φήμες θέλουν το μοντέλο να φορά τον ίδιο turbo V6 1.600αρη κινητήρα του W07 μονοθεσίου της F1 ο οποίος στη προκειμένη περίπτωση θα παράγει 900 άλογα. Δύο ηλεκτροκινητήρες είναι τοποθετημένοι στον μπροστά άξονα, οι οποίοι και θα παράγουν 160 άλογα. Θα ζυγίζει μόλις 1.000 κιλά, θα έχει εξαιρετικά αεροδυναμικό αμάξωμα, με τα 0-100 χλμ/ώρα να τα κάνει σε λιγότερο από 2,5 δευτερόλεπτα, έχοντας τελική ταχύτητα μεγαλύτερη των 354 χλμ/ώρα. Από το σκίτσο βλέπουμε πως διαθέτει εισαγωγή αέρα στην οροφή, ενώ ενδεχομένως θα διαθέτει Gullwing πόρτες, με τον σχεδιασμό του να είναι μια μίξη ανάμεσα σε μονοθέσιο της F1 και ενός LMP1 αγωνιστικού, αλλά και της θρυλικής CLK GTR.

Θα έχει carbon monocoque σασί, ενεργή ανάρτηση που θα είναι ικανή να ελέγχει τον κάθε τροχό ξεχωριστά, με την παρουσίασή του να αναμένεται μέσα στο 2017, χρονιά που η AMG συμπληρώνει τα 50 χρόνια ζωής. Οι φήμες να θέλουν το hypercar να περνά σε περιορισμένη παραγωγή μόλις 50 μονάδων, με τιμή 4 εκατομμυρίων ευρώ έκαστο.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Suzuki: Παραγωγή 30 εκατομμυρίων αυτοκινήτων στην Ινδία

Η Suzuki ανακοίνωσε ότι η συσσωρευμένη παραγωγή αυτοκινήτων ξεπέρασε τις 30 εκατομμύρια μονάδες στην Ινδία στο τέλος Μαρτίου. Η Ινδία γίνεται η δεύτερη χώρα -μετά...

Να τι συμβαίνει σε έναν κινητήρα εάν του βάλεις πολύ παραπάνω λάδι

Όλοι οι κινητήρες εσωτερικής καύσης απαιτούν λάδι για να λειτουργούν, αλλά τι γίνεται εάν βάλεις παραπάνω λάδι από αυτό που ορίζει ο κατασκευαστής; Μερικά...