Νέες αλλαγές στην F1 για το 2017

Σχετικά άρθρα

F1 Cars

Όπως συμβαίνει πριν από κάθε νέα σεζόν, έτσι και τώρα γίνονται κάποιες επιπλέον αλλαγές. Αυτές δεν αφορούν κυρίως τους τεχνικούς κανονισμούς, αφού αυτοί πρέπει να έχουν μια σταθερότητα, για ευνόητους λόγους. Σήμερα, ανακοινώθηκε πως, το 2017, θα δούμε μερικές επιπλέον αλλαγές, προκειμένου να λυθούν κάποια από τα θέματα που υπάρχουν μέχρι και τη φετινή σεζόν.

Στοιχεία του Power Unit

Η πρώτη αλλαγή είναι ότι πλέον το παραθυράκι για το «άνοιγμα» πολλών στοιχείων του power unit έχει κλείσει. Μέχρι και φέτος, ένας οδηγός, γνωρίζοντας ότι θα ξεκινήσει από το πίσω μέρος του grid, «ξεκλείδωνε» στοιχεία του power unit για να τα χρησιμοποιήσει στα επόμενα Grands Prix, λαμβάνοντας τεράστιες ποινές μόνο για ένα Grand Prix και όχι στα επόμενα, κάτι που ουσιαστικά είχε αντίκτυπο για έναν αγώνα.

Αυτό δε θα ισχύει το 2017, καθώς η Παγκόσμια Ομοσπονδία ορίζει πλέον ρητά πως:

Κατά τη διάρκεια ενός μεμονωμένου event, αν ένας οδηγός εισάγει περισσότερα από ένα στοιχεία του power unit το οποίο θα επιφέρει ποινή, μόνο το τελευταίο στοιχείο που εφαρμόστηκε μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε επόμενα events χωρίς επιπλέον ποινή. Αυτό γίνεται για να αποφευχθεί η δημιουργία αποθεμάτων εφεδρικών στοιχείων του power unit.

Επανεκκινήσεις σε βροχερούς αγώνες

Ένα από τα πλέον ενοχλητικά φαινόμενα είναι η εκκινήσεις πίσω από το Αυτοκίνητο Ασφαλείας όταν η άσφαλτος είναι βρεγμένη. Αυτό θα αλλάξει το 2017, καθώς, όταν το οδόστρωμα είναι τόσο βρεγμένο για εκκίνηση πίσω από το Αυτοκίνητο Ασφαλείας, τα μονοθέσια στη συνέχεια θα πρέπει να ακινητοποιηθούν ξανά στο grid, προκειμένου να ξεκινήσουν κανονικά.

Ελαστικά

Μία από τις μεγαλύτερες αλλαγές για τη νέα σεζόν θα είναι τα ελαστικά, τα οποία θα γίνουν φαρδύτερα. Οι ομάδες, χωρίς να έχουν δεδομένα από τα νέα αυτά ελαστικά, ενδέχεται να προβούν σε υπερβολικά επιθετικές επιλογές. Για να λυθεί το πρόβλημα αυτό, στους πρώτους 5 αγώνες, τις επιλογές θα κάνει η Pirelli.

Η ιταλική εταιρεία θα διαθέσει στον κάθε οδηγό 2 σετ σκληρότερης γόμας, 4 σετ μέσης γόμας και 7 σετ μαλακότερης γόμας, πάντα από τις γόμες που θα ορίσει σε κάθε Grand Prix.

ΠηγήFIA

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024: Άπιαστος Verstappen

Για έναν ακόμα ακόμα θαυμάσαμε το μεγαλείο της Red Bull και του Max Verstappen και ταυτόχρονα διασκεδάσαμε με τις μάχες για τις πίσω θέσεις. Ούτε...