Και η McLaren μπαίνει στη Formula E

Σχετικά άρθρα

Macca

Καλώς ή κακώς η αυτοκίνηση έχει ξεκινήσει να μπαίνει σε υβριδικά/ηλεκτρικά πλαίσια. Αυτό γίνεται αντιληπτό αν κοιτάξει κανείς όχι μόνο τα αυτοκίνητα δρόμου, αλλά και τα πρωταθλήματα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, με τη FIA να δείχνει τον δρόμο, με τους κανονισμούς της Formula 1, αλλά και τη Formula E.

Η ηλεκτρική σειρά αγώνων έχει συγκεντρώσει ένα αρκετά μεγάλο ενδιαφέρον από τις αυτοκινητοβιομηχανιών. Την προηγούμενη εβδομάδα, η Porsche ανακοίνωσε ότι θα εισέλθει στη Formula E για τη σεζόν 2017-2018 ως προμηθευτής μπαταριών, και τώρα γίνεται γνωστό ότι τη γερμανική εταιρεία θα διαδεχθεί η McLaren.

Η McLaren Applied Technologies αποτελεί ένα σημαντικό τμήμα στον Όμιλο των Βρετανών, κάνοντας εξαιρετική δουλειά, κάτι που φαίνεται και από τη νίκη της στον διαγωνισμό για την αποκλειστική προμήθεια μπαταριών στη Formula E για τις σεζόν 2018-2019 και 2019-2020. Η επιλογή έγινε πολύ προσεκτικά, καθώς χρειάστηκε να περάσει αρκετός καιρός μέχρι να βρεθούν ανεξάρτητοι μηχανικοί που θα αξιολογούσαν τους διαγωνιζόμενους.

Έρευνα και ανάπτυξη, κατασκευή και προμήθεια θα γίνεται αποκλειστικά και εξ ολοκλήρου από τη McLaren, με τις μπαταρίες να έχουν μέγιστη ισχύ τα 250 kW (340 άλογα), όταν η χρησιμοποιήσιμη ενέργεια θα είναι 54 kWph, ενώ οι οδηγοί δε θα έχουν πρόβλημα να ολοκληρώνουν τον αγώνα. Μπορεί η μέγιστη δύναμη να είναι τα 250 kW, αλλά στις κατατακτήριες θα χρησιμοποιούνται τα 220 kW (299 άλογα) και μόνο στον αγώνα θα βλέπουμε 250 kW, με τη βοήθεια του FanBoost.

Οι δοκιμές ασφαλείας των νέων μπαταριών θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τον Ιούνιο του 2017, με τα πρώτα δείγματα να δίνονται στις ομάδες τον Νοέμβριο του ίδιου έτους, προκειμένου να πάρουν μία πρώτη γεύση από τις διαφορές που θα υπάρχουν σε σχέση με τις μπαταρίες της Porsche.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στον διαγωνισμό συμμετείχαν επίσης οι Williams Advanced Engineering (τωρινή πάροχος), Renault, DS, Mahindra, SAFT, Panasonic και η Porsche.

ΠηγήMotorsport

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Aston Martin παρουσιάζει τη νέα Vantage GT4

Δύο εβδομάδες μετά την αποκάλυψη της ανανεωμένες Vantage και Vantage GT3, η Aston Martin αποκάλυψε σήμερα την αντίστοιχη GT4 αγωνιστική έκδοση του μοντέλου. Αυτή είναι...

Ford: Σε καλό δρόμο οι εργασίες με την Red Bull

Η Ford Performance προχώρησε σε μια σειρά ανακοινώσεων σχετικά με τις αγωνιστικές της δραστηριότητες. Αρχικά μίλησε για την επιστροφή της στη Formula 1, με...

Το πρώτο τρέιλερ της σειράς του Netflix για το NASCAR

Το Netflix έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο τρέιλερ της σειράς ντοκιμαντέρ που έχει ετοιμάσει για πρωτάθλημα του NASCAR, το οποίο είναι το πιο δημοφιλές...
Autoblog.gr