Παρίσι 2016: Νέο Land Rover Discovery

Σχετικά άρθρα

Land-Rover-Discovery-0006

Μετά τη χθεσινή παρουσίαση, η Land Rover εκθέτει τη νέα, πέμπτη γενιά του Discovery στο περίπτερό της στο Παρίσι. Το νέο μοντέλο κατασκευάζεται πάνω σε μια αλουμινένια πλατφόρμα που του χαρίζει άριστες εντός και εκτός δρόμου ικανότητες. Η εμφάνισή του διατηρεί τη σύγχρονη σχεδιαστική γλώσσα της Land Rover, με LED φώτα. όμορφη γρίλια και επιθετικές λεπτομέρειες. Υπάρχουν διαθέσιμες 12 διαφορετικές ζάντες, 18 διαφορετικά εξωτερικά χρώματα, με το όχημα να έχει συντελεστή οπισθέλκουσας μόλις 0,35 Cd, γεγονός που βελτιώνει την κατανάλωση του καυσίμου.

Στο εσωτερικό μπορούν να χωρέσουν έως και επτά άτομα, με μια μεγάλη οθόνη αφής 10,2″ να βρίσκεται στη κεντρική κονσόλα. Η τρίτη σειρά αναδιπλώνεται με το πάτημα ενός κουμπιού μέσα σε μόλις 12 δευτερόλεπτα, ενώ συναντάμε δερμάτινες επενδύσεις, όπως επίσης ξύλινα και αλουμινένια διακοσμητικά.

Land-Rover-Discovery-0010

Κάτω από το καπό αρχικά θα υπάρχει ο 3,0-λιτρος V6 turbodiesel των 254 ίππων και ο 3,0-λιτρος V6 βενζίνης απόδοσης 360 ίππων. Επίσης υπάρχει ο 2,0-λιτρος diesel με τα 180 άλογα με μόλις 159 γρ/χλμ εκπομπές CO2, ενώ υπάρχει και ο twin-turbo 2,0-λιτρος Ingenium βενζίνης με τα 240 άλογα . Όλοι οι κινητήρες συνδυάζονται με το 8άρι αυτόματο κιβώτιο της ZF.

Η Land Rover εξοπλίζει το νέο Discovery με το σύστημα All-Terrain Progress Control (ATPC) το οποίο κάνει το μοντέλο να έχει γωνία προσέγγισης έως και 34 μοίρες και γωνία διαφυγής έως 30 μοίρες , κάνοντας έτσι το νέο Discovery ως το πιο ικανό Discovery στις εκτός δρόμου διαδρομές. Επίσης εξοπλίζεται με ενεργό cruise control, αυτόματη μεγάλη σκάλα, περιμετρικές κάμερες, συστήματα ειδοποίησης αλλαγής λωρίδας και άλλα πολλά.

Land-Rover-Discovery-0014

Η Land Rover δηλώνει πως το νέο Discovery είναι “το καλύτερο οικογενειακό SUV στον κόσμο”, με την χρήση αλουμινίου να μειώνει το βάρος κατά 480 κιλά, με την ικανότητα ρυμούλκησης να ανέρχεται στα 3.500 κιλά. Το μήκος του φτάνει τα 4,97 μέτρα, με την απόσταση από το έδαφος να αγγίζει τα 28,3 εκατοστά. Η παραγωγή του θα γίνεται στο εργοστάσιο της Jaguar Land Rover στο Solihull, εκεί όπου κατασκευάζονται τα Range Rover/Range Rover Sport, με το επταθέσιο Discovery να βασίζεται στην ίδια αλουμινένια πλατφόρμα που χρησιμοποιούν τα Range Rover/Range Rover Sport.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η JLR προσλαμβάνει 250 ηλεκτρολόγους μηχανικούς

Τον περασμένο Φεβρουάριο η Jaguar Land Rover (JLR) έκανε γνωστό πως επιβραδύνει την μετάβασή της στην ηλεκτροκίνηση, προσφέροντας περισσότερα plug-in υβριδικά. Ωστόσο, σήμερα, η βρετανική...

Στην Αγγλία το εργοστάσιο μπαταριών της Tata, το μεγαλύτερο της Ευρώπης

Ο όμιλος Tata ανακοίνωσε σήμερα ότι ξεκινά άμεσα την κατασκευή του μεγαλύτερου εργοστασίου μπαταριών ηλεκτρικών οχημάτων της Ευρώπης. Αυτό θα βρίσκεται στο Gravity Smart Campus...