Alonso: Ο Button ο καλύτερός team-mate μου

Σχετικά άρθρα

Fernando Alonso and Jenson Button.

Οι οδηγοί που γνωρίσαμε στις αρχές του 2000 αρχίζουν να… παίρνουν σύνταξη. Ο Felipe Massa και ο Jenson Button δε θα οδηγούν του χρόνου στη Formula 1, ωστόσο ο δεύτερος θα παραμείνει στη McLaren, έχοντας τον ρόλο του συμβούλου και του αναπληρωματικού οδηγού. Ο Βρετανός αξίζει σίγουρα τον σεβασμό μας, παρά το γεγονός πως δεν είναι ο οδηγός που έχει μείνει στην ιστορία για την επιθετική του οδήγηση και τα ακραία προσπεράσματα, αλλά είναι ένας άξιος Παγκόσμιος Πρωταθλητής.

Ο Button είναι εξαιρετικά έξυπνος και γνωστός για την οδήγησή σου σε μεικτές συνθήκες, εκεί που ο Fernando Alonso έχει πει στο παρελθόν πως είναι ο καλύτερος όλων. Ο νυν team-mate του «Jens» μιλά ξανά για τον Βρετανό, λέγοντας πως είναι ο καλύτερος team-mate που είχε ποτέ, δηλώσεις που τον ανεβάζουν πάνω και από τον Lewis Hamilton.

Για ‘μένα, είναι πιθανώς ο καλύτερος team-mate που είχα ποτέ. Είναι πολύ γρήγορος. Είναι πολύ ανταγωνιστικός μέσα στο μονοθέσιο, πάντα και σε όλες τις συνθήκες, αλλά, έξω από το μονοθέσιο, είναι επίσης ένα πολύ καλό παιδί, ένας πραγματικός gentleman, κι επίσης πολύ αφοσιωμένος στο άθλημα. Πάντα οδηγεί στον προσομοιωτή, δουλεύει με την ομάδα, ξοδεύει χρόνο με τους μηχανικούς όποτε είναι αναγκαίο, και είναι 100% έτοιμος όλη τη χρονιά. Ως πακέτο, νομίζω ότι είναι ο καλύτερος.

Ο Ferni τονίζει, επίσης, πως το να φτάσεις στη Formula 1 δεν είναι το παν, αφού η πορεία στο άθλημα είναι δύσκολη. Οι 3οο εκκινήσεις του Button δηλώνουν ότι ο 36χρονος τα έχει καταφέρει περίφημα.

Είναι ένα μεγάλο επίτευγμα. Το να φτάσεις τους 300 αγώνες, σημαίνει μερικά πράγματα: ότι είσαι πολύ ταλαντούχος και για πολλά χρόνια πρόσφερες καλά αποτελέσματα, και οι ομάδες πάντα σε εμπιστευόταν στους αγώνες. Είναι ένα επίτευγμα να φτάσεις στη Formula 1. Μετά, το να κερδίσεις, είναι ακόμα κάτι, αλλά, όταν μένεις πολύ, σημαίνει ότι κάνεις πολλά καλά. Παραμένεις αφοσιωμένος, συνεχίζεις να είναι προετοιμασμένος 100%, συνεχίζεις να αγωνίζεσαι στο καλύτερό σου, και αυτό είναι που έκανε.

Bonus! Δες κι ένα μικρό αφιέρωμα σε μερικές χαρακτηριστικές στιγμές του Button:

ΠηγήSky Sports

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα