VW: Οι παραδοσιακοί κινητήρες έχουν τουλάχιστον 20 χρόνια ζωής

Σχετικά άρθρα

Volkswagen-iD-Concept-0007

H Volkswagen μπορεί να έχει δηλώσει πως θα παρουσιάσει 30 νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα μέχρι το 2025, αλλά η ίδια συνεχίζει να πιστεύει στους κινητήρες βενζίνης και ντίζελ. Ο Matthias Muller, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας δήλωσε:

Το μέλλον ανήκει στα ηλεκτρικά, παρόλα αυτά οι κλασσικοί κινητήρες θα συνεχίσουν να διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο για δύο δεκαετίες τουλάχιστον. Ανεξάρτητα από τις νέες ευκαιρίες και τις δυνατότητες που μας ανοίγει το αύριο, δεν θα πρέπει να αγνοήσουμε τις υπάρχουσες τεχνολογίες και τις βασικές ικανότητες μας.

Η εταιρεία έχει επίγνωση ότι οι πελάτες ζητούν ακόμα αυτοκίνητα με κινητήρες βενζίνης ή ντίζελ και δεν είναι διατεθειμένη να τους καταργήσει από την γκάμα της, με την ελπίδα πως οι καταναλωτές θα αρχίσουν σιγά σιγά να στρέφονται προς τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Το θετικό είναι πως τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μια σταθερή αυξανόμενη ζήτηση για ηλεκτρικά αυτοκίνητα, όποτε ίσως να μην είμαστε πολύ μακριά από την στιγμή που θα κυριαρχήσουν στην αγορά.

Τέλος, η Volkswagen ανακοίνωσε πως θα χρειαστούν τρία με τέσσερα χρόνια μέχρι η εταιρεία να αναδιοργανωθεί πραγματικά, να γίνει πιο επικερδής και ανταγωνιστική με στόχο να φτιάξει και πάλι το όνομα της. Από το 2020 και μετά όταν ηλεκτρικά αυτοκίνητα όπως το I.D. Concept περάσουν στην παραγωγή, η εταιρεία θα είναι και πάλι στις “καλές εποχές” της. Η Volkswagen συνεχίζει να βρίσκεται σε συζητήσεις με τα συνδικάτα πάνω σε παραχωρήσεις και ανταλλάγματα για τις εγγυημένες επενδύσεις και την συμφωνία για την επανεκπαίδευση των εργαζομένων κατά την μετάβαση από τις παραδοσιακές μηχανές εσωτερικής καύσης.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Tο Σεπτέμβριο τα αποκαλυπτήρια της νέας γενιάς του VW Transporter

Στα τέλη του περασμένου έτους, η Volkswagen ξεκίνησε την teasing καμπάνια του νέου Transporter (T7), για να ανακοινώσει σήμερα ότι το μοντέλο θα αποκαλυφθεί...

Η VW παρουσιάζει τα ID.3 GTX και ID.7 GTX Tourer

Τις γρήγορες GTX εκδόσεις των ID.3 και ID.7 Tourer παρουσίασε σήμερα η Volkswagen. Ξεκινώντας από το ID.3 GTX, είναι πισωκίνητο και στην έκδοση GTX...
Autoblog.gr