Πωλείται ένα πρακτικά ολοκαίνουριο Renault Clio Williams για €50.000

Σχετικά άρθρα

renault_clio_williams_for_sale_01

Πολλά έχουν γραφτεί για το tRenault Clio Williams, και γύρω από το όνομα του έχει χτιστεί ένας μύθος που το ακολουθεί μέχρι σήμερα. Αποτελεί αδιαμφισβήτητα ένα από τα 20 καλύτερα αυτοκίνητα περιορισμένης παραγωγής, με τη γαλλική εταιρία να κατασκευάζει συνολικά η 12.000 αυτοκίνητα, όταν το αρχικό πλάνο ήταν 3.800.

Η Renault έβγαλε το αυτοκίνητο για να γιορτάσει τον τίτλο που κέρδισε ο Nigel Mansell στη Formula 1 με τη βρετανική ομάδα που είχε κινητήρα της πρώτης. Παρόλα αυτά, εκτός από το όνομα η Williams F1 δεν είχε καμία ανάμειξη με το σχεδιασμό ή την εξέλιξη του Clio.

renault_clio_williams_for_sale_04

Βασιζόταν στο Clio 16S, και οι τροποποιήσεις του ήταν ευθύνη της Renault Sport, και μηχανικά φορούσε έναν 2,0-λιτρο 16βάλβιδο κινητήρα απόδοσης 150 ίππων με 175 Nm ροπής. Ζύγιζε μόλις 990 κιλά, κάνοντας τα 0-100 χλμ/ώρα σε 7,2 δευτ., με την τελική του ταχύτητα να αγγίζει τα 215 χλμ/ώρα. Όλα αυτά εν έτη 1993.

renault_clio_williams_for_sale_08

Θεωρείται μέχρι και σήμερα ένα από τα καλύτερα hot hatches που έχουν κατασκευαστεί ποτέ, και ένα τέτοιο βρίσκεται προς πώληση στο Βέλγιο, έχοντας διανύσει μόλις 1.600 χλμ. Βρίσκεται σε εξαιρετικά άριστη κατάσταση και η τιμή πώλησης του αγγίζει τα €50.000. Μπορεί να ακούγονται πολλά αλλά δε νομίζω ότι θα μείνει για πολύ καιρό ακόμα χωρίς νέο ιδιοκτήτη.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τα ευρωπαϊκά λιμάνια γεμίζουν με απούλητα αυτοκίνητα

Χιλιάδες αυτοκίνητα είναι σήμερα σταθμευμένα σε πολλά ευρωπαϊκά λιμάνια, πολλά από τα οποία προέρχονται από την Κίνα. Αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν μισθώσει μεγάλες εκτάσεις σε...

Δες μια Pagani Utopia να διασχίζει έναν πλημμυρισμένο δρόμο στο Ντουμπάι

Μια από τις χειρότερες κακοκαιρίες των τελευταίων ετών "χτύπησε" τις περασμένες ημέρες τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με το Ντουμπάι να μετατρέπεται σε μία απέραντη...