Red Bull: Δεν υπήρξαν team orders, θα ήταν λάθος

Σχετικά άρθρα

red-bull-racing

Άρδην άλλαξαν τα πράγματα για τη Red Bull από την αρχή του 3ημέρου στη Μαλαισία μέχρι τον αγώνα. Η αυστριακή ομάδα δεν έκανε το καλύτερο ξεκίνημα, καθώς η RB12 δεν ήταν ένα μονοθέσιο που βολευόταν ιδιαίτερα στην πίστα την Παρασκευή (όπως είχε πει και ο Daniel Ricciardo), αλλά τελικώς το αποτέλεσμα την έφερε στο «1-2».

Σε αυτό βοήθησε φυσικά η εγκατάλειψη του Lewis Hamilton στον 41ο γύρο, με τον Ricciardo να περνά στην πρωτοπορία και τον Max Verstappen να ακολουθεί. Η Red Bull θα μπορούσε εύκολα να δώσει εντολή τον Verstappen, ώστε να μην επιτεθεί στον Ricciardo, όμως η ομάδα του Milton Keynes επέλεξε να μην ακολουθήσει αυτή την οδό.

Ο Christian Horner εξηγεί πως κάτι τέτοιο θα ήταν λάθος, αρκεί βέβαια οι οδηγοί του να έδειχναν σεβασμό ο ένας προς τον άλλον όπως και τελικά έγινε, χωρίς να υπάρχει μεταξύ τους επαφή, παρά τη σκληρή μάχη στον 39ο γύρο.

Αυτό που έγινε ουσιαστικά ήταν ότι ο Max θα πήγαινε μέχρι το τέλος με τη σκληρή γόμα. Ο Daniel άλλαξε στον γύρο 21/22 και είχαμε κάποια συζήτηση για το αν αισθανόταν ότι μπορεί να φτάσει μέχρι το τέλος. Η απάντησή του μετά από 6/7 γύρους ήταν «ναι», πίστευε ότι μπορούσε. Έτσι, σ’ εκείνο το σημείο είχαν μεταξύ τους μάχη στην πίστα. Γι’ αυτό και δεν υπήρξε παρέμβαση, και η εντολή ήταν ότι έχεις μάχη, απλά δείξε σεβασμό στον άλλον.

Συζητήσαμε γι’ αυτό το πρωί, να δίνουν στον άλλον αρκετό χώρο. Υπήρξε μια σπουδαία μάχη ρόδα με ρόδα μεταξύ τους, αλλά συνεχώς σέβονται όλους τους εκατοντάδες των εργαζομένων που εκπροσωπούν.

christian-horner

Και οι δύο οδηγοί μπήκαν για τη μαλακή γόμα στους τελευταίους γύρους, προκειμένου να εξασφαλίσουν ότι δε θα δεχτούν καμία απειλή στη μεταξύ τους μάχη. Ο επί κεφαλής της Red Bull λέει πως ο αγώνας γινόταν επί ίσοις όροις, αφού οι ρυθμίσεις στα μονοθέσιά τους ήταν ίδιες.

Όχι (δεν υπήρχαν εντολές), πήρα την απόφαση μετά από αυτό. Είπα στους μηχανικούς αγώνα ότι ήταν ελεύθεροι να τρέξουν, αλλά να σιγουρευτούν ότι θα πάρουμε τους 43 βαθμούς. Έτσι, ζήτησα από τους οδηγούς να το σεβαστούν αυτό. Το έκαναν και νομίζω ότι από την πλευρά μας ήταν σωστό να τους επιτρέψουμε να το κάνουν. Ήταν και οι δύο με ίδιες ρυθμίσεις κινητήρα, και οι δύο είχαν την ίδια δύναμη, έτσι κανένας δεν είχε πραγματικό πλεονέκτημα.

ΠηγήMotorsport

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...