Το hypercar της Mercedes-AMG δεν θα είναι απλά “εμπνευσμένο” από την F1 !

Σχετικά άρθρα

Mercedes-AMG hyper car Designskizze

Το ομολογώ και ζητώ συγγνώμη. Ο τίτλος μας στο άρθρο της ανακοίνωσης του hypercar της Mercedes-AMG είναι λάθος αλλά δικαιολογούμαστε εν μέρει από το γεγονός ότι σε εκείνο το σημείο, δεν είχαμε τις δηλώσεις του επικεφαλής της φίρμας, Tobias Moers, που είπε ξεκάθαρα:

Δεν μιλάμε για “εμπνευσμένο”…

Πόσο πιο καθαρά να το πει ο άνθρωπος; Προφανώς, το αυτοκίνητο που θα λανσάρει η Mercedes-AMG εντός του 2017, θα είναι όσο πιο κοντά έχουμε φτάσει σαν είδος, στο homologation special ενός μονοθεσίου F1. Περιττό να αναφέρω ότι θα βασίζεται πάνω σε ένα ανθρακονημάτινο πλαίσιο και φυσικά θα διαθέτει κάποιου είδους ενεργή αεροδυναμική. Όμως το piece de resistance, θα είναι το powertrain του hypercar.

Σύμφωνα με τον Moers, στην καρδιά του αυτοκινήτου θα είναι ο υπερτροφοδοτούμενος 1600άρης που βρίσκεται στην πλάτη των Hamilton και Rosberg αλλά ελαφρώς detuned.

Στην F1 ο κινητήρας αυτός ανεβάζει γύρω στις 15.000 σ.α.λ. Ίσως ελαττώσουμε λίγο τις στροφές για τον δρόμο. Κάπου κοντά στις 11.000 σ.α.λ.

Καθόλου detuned δεν θα είναι όμως το σύστημα ανάκτησης ενέργειας. Το αφεντικό της Mercedes-AMG μάλιστα άφησε να εννοηθεί ότι θα είναι πιο “επιθετικό”. Από εκεί και πέρα, το μόνο που γνωρίζουμε είναι ότι στην εξέλιξη του θα έχει ενεργό ρόλο ο Lewis Hamilton και ότι η πρώτη προκαταβολή έχει ήδη κατατεθεί από κάποιον Αυστραλό

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Mercedes EQS χάνει το 48% της αξίας της μέσα σε μόλις 12 μήνες

Με την ανοιξιάτικη περίοδο αγοράς αυτοκινήτων να ξεκινά μόλις στις ΗΠΑ, το iSeeCars δημοσίευσε μια ακόμη έρευνα στην οποία βλέπουμε ποια αυτοκίνητα χάνουν περισσότερο...