Μία μάρκα επέστρεψε η FIA στη Honda

Σχετικά άρθρα

mclaren-honda

Στο Grand Prix της Μαλαισίας, η Honda έφερε έναν αναβαθμισμένο κινητήρα, τον οποίο χρησιμοποίησε μόνο ο Fernando Alonso, αλλά δεν έτρεξε με τη νέα μονάδα στον αγώνα. Ο Ισπανός θα τον έχει σε αυτόν τον αγώνα, εν αντιθέσει με τον Jenson Button, που θα φορέσει το παλιό power unit, προκειμένου να μην λάβει ποινή στον εντός έδρας αγώνα της Honda.

Σύμφωνα με την Παγκόσμια Ομοσπονδία, η ιαπωνική εταιρεία ξόδεψε 2 μάρκες για το νέο, ελαφρύτερο block, αλλά και ανασχεδιασμένη εξάτμιση. Τελικά, οι τεχνικοί της FIA συμπέραναν ότι το νέο block σχεδιάστηκε για λόγους αξιοπιστίας και όχι απόδοσης, έτσι τελικά θεωρήθηκε ότι ξοδεύτηκε μόνο μία μάρκα και όχι δύο.

Αυτό σημαίνει πως η Honda έχει άλλες δύο μάρκες μέχρι το τέλος της σεζόν, τη στιγμή που η Mercedes έχει 6 διαθέσιμες, η Renault 18 διαθέσιμες και η Ferrari έχει ξοδέψει και τις 32. Βέβαια, αξίζει να αναφερθεί πως οι Ιάπωνες δεν σκοπεύουν να αναβαθμίσουν το power unit τους μέχρι το τέλος της σεζόν, έχοντας στρέψει την προσοχή τους στο 2017.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες τους Bottas και Guanyu να μαθαίνουν να driftάρουν

Ο Valtteri Bottas και ο Zhou Guanyu, στο περιθώριο του GP της Αυστραλίας το περασμένο Σαββατοκύριακο, είχαν την ευκαιρία να βρεθούν στην πίστα Calder...

Lewis Hamilton: Δεν έχω ξεκινήσει χειρότερα στη καριέρα μου στην F1

Έχουν διεξαχθεί ήδη τρία Grand Prix στη φετινή σεζόν και ο Lewis Hamilton είναι μόλις 10ος στη βαθμολογία του πρωταθλήματος των οδηγών, έχοντας συγκεντρώσει...
Autoblog.gr