Αυτοκινητόδρομοι για ηλεκτρικά οχήματα σε Βρετανία και Σουηδία

Σχετικά άρθρα

electric-road-systems

Η ηλεκτροδότηση των οδών έρχεται ένα βήμα πιο κοντά στην πλήρη εφαρμογή της στην Σουηδία. Νωρίτερα εφέτος, είχε ανακοινωθεί πως επεξεργάζονται ένα σχέδιο για την ηλεκτροδότηση μεγάλων φορτηγών σαν κι αυτό που βλέπεις στην εικόνα. Αυτό είναι ένα μέρος του μεγαλύτερου project των Electric Road Systems (ERS), που θέλει να εφαρμόσει η Σουηδία στους δημόσιους δρόμους της.

Για την ώρα οι έρευνες αφορούν κυρίως την σύνδεση ηλεκτρικών οχημάτων με το δίκτυο, εν κινήσει, όπως η ηλεκτροδότηση των φορτηγών που ανέφερα, αλλά για την ώρα δεν έχει ανακοινωθεί κάποιο αποτέλεσμα από τις έρευνες για τα ERS, που εμπλέκουν ερευνητικές ομάδες από Σουηδία και Νορβηγία, εταιρείες, καθώς και τις τοπικές αρχές. Όλοι αυτοί οι παράγοντες συνεργάζονται ώστε να βρουν λύσεις και να τις αξιολογήσουν, να δουν τι δουλεύει και τι όχι. Το project έχει επικεντρωθεί στις επαρχίες Kalmar και Gavleborg και στην Airport City, έξω από την Στοκχόλμη, μιας και αυτές οι περιοχές έχουν ζητήσει την εφαρμογή ERS στους δρόμους τους.

Στην άλλη πλευρά της βόρειας θάλασσας, και συγκεκριμένα στο Nottingham της Αγγλίας, σχεδιάζουν την κατασκευή του Eco-Expressway, που θα έχει λωρίδα αποκλειστική κυκλοφορίας των ηλεκτροκίνητων οχημάτων. Αυτό θυμίζει τις αντίστοιχες ελληνικές λεωφορειολωρίδες και κάπως έτσι θα λειτουργεί, μόνο που θα είναι μόνο για ηλεκτρικά οχήματα. Στις Η.Π.Α κάτι αντίστοιχο είναι ήδη σε εφαρμογή.

Για την ώρα το Eco-Expressway είναι μόλις 10 χιλιόμετρα αλλά το δημοτικό συμβούλιο του Nottingham city είναι αρκετά αισιόδοξο πως θα βοηθήσει αρκετά στην προώθηση των βιώσιμων μεταφορών. Το έργο επιδοτείται από την βρετανική κυβέρνηση και είναι μέρος ενός ευρύτερου πλάνου για την προώθηση των καθαρών μεταφορών. Οι περισσότερες περιοχές προτίμησαν να επενδύσουν τα χρήματα αυτά στην δημιουργία σταθμών φόρτισης, το Nottingham όμως δείχνει πως υπάρχουν και άλλοι δημιουργικοί τρόποι για να διευκολύνει την κίνηση των ηλεκτρικών οχημάτων!

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τα ευρωπαϊκά λιμάνια γεμίζουν με απούλητα αυτοκίνητα

Χιλιάδες αυτοκίνητα είναι σήμερα σταθμευμένα σε πολλά ευρωπαϊκά λιμάνια, πολλά από τα οποία προέρχονται από την Κίνα. Αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν μισθώσει μεγάλες εκτάσεις σε...

Δες μια Pagani Utopia να διασχίζει έναν πλημμυρισμένο δρόμο στο Ντουμπάι

Μια από τις χειρότερες κακοκαιρίες των τελευταίων ετών "χτύπησε" τις περασμένες ημέρες τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με το Ντουμπάι να μετατρέπεται σε μία απέραντη...