Η GM βάζει στόχο να κερδίσει τους ιδιοκτήτες ντίζελ οχημάτων της VW

Σχετικά άρθρα

Chevrolet Cruze 2016 (1)

Οι κινητήρες ντίζελ δεν περνούν και τις καλύτερες μέρες, ιδιαίτερα μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου dieselgate, αλλά η GM έχει άλλη άποψη βάζοντας στόχο να κερδίσει τους δυσαρεστημένους κατόχους οχημάτων ντίζελ της Volkswagen στις ΗΠΑ. Η εταιρεία πιστεύει πως τώρα είναι μια καλή ευκαιρία να δείξει πως ο δικός της κινητήρας ντίζελ είναι πολύ καλύτερος και πιο προηγμένος για αυτό ετοιμάζεται να λανσάρει τις ντίζελ εκδόσεις σε αρκετά μοντέλα της.

Η αρχή θα γίνει με τις MY2017 εκδόσεις του Cruze sedan που θα φορέσει τον 1,6 λίτρων ντίζελ με 136 άλογα που είναι γνωστός από πολλά μοντέλα της Opel, ενώ αργότερα αναμένεται να τοποθετηθεί και στην hatchback έκδοση. Το νέο crossover Equinox θα αποκτήσει και αυτό ντίζελ έκδοση για πρώτη φορά μέσα στο 2017. Ακόμη ντίζελ κινητήρα θα αποκτήσουν όλα τα μεγάλα vans και τα μεσαίου και μεγάλου μεγέθους pickups της Chevrolet και της GMC.

Η GM πιστεύει ότι υπάρχουν αγοραστές που θέλουν ένα αυτοκίνητο ντίζελ και ψάχνουν την μάρκα και το κατάλληλο μοντέλο. Το dieselgate φαίνεται πως έχει χαλάσει την εμπιστοσύνη των καταναλωτών στην Volkswagen και πλέον οι αγοραστές είναι πρόθυμοι να κοιτάξουν και αλλού. Οι πωλήσεις με ντίζελ κινητήρα έχουν σημειώσει μεγάλη κάμψη στις ΗΠΑ. Μέχρι τον Σεπτέμβριο είχαν πουληθεί 3.219 ντίζελ αυτοκίνητα όταν πέρυσι όλη την χρονιά πουλήθηκαν 62.445 αυτοκίνητα, ενώ στα ντιζελοκίνητα ελαφρά φορτηγά υπήρξε μείωσε 5,1% σε 300.917 οχήματα. Παρόλα αυτά η GM είναι αισιόδοξη πως θα καταφέρει να αυξήσει το μερίδιο της και θα κερδίσει νέους αγοραστές.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η GM φεύγει από τα εμβληματικά της κεντρικά γραφεία

Από το 1996 η GM έχει τα κεντρικά της γραφεία στο Renaissance Centre, στο ψηλότερο κτίριο του Ντιτρόιτ, αλλά η εταιρία εγκαταλείπει τον εμβληματικό...