Η νέα BMW 5 GT γίνεται 6 GT

Σχετικά άρθρα

bmw-5er-gt-erlkoenig-articledetail-d97936e-951673

Η BMW φέρεται να σχεδιάζει μια στρατηγική αλλαγή όσον αφορά τον διάδοχο της 5 GT, καθώς θέλει να εισάγει το νέο μοντέλο στην Σειρά 6.

Σύμφωνα με βρετανικές πηγές, η BMW με τη νέα σειρά 6 GT θέλει να αντικαταστήσει την 5 GT και ταυτόχρονα την σειρά 6 Gran Coupe, η οποία τελικά δεν είναι και τόσο δημοφιλής και προορίζεται να σταματήσει η παραγωγή της μέσα στο 2018. Η BMW είναι διατεθειμένη να κάνει ότι αλλαγές χρειάζονται στην σχεδίαση του αντικαταστάτη της 5 GT ώστε να αποκτήσει ένα πιο εύπεπτο σχήμα απ’ ότι η τωρινή γενιά. Μπροστά, θα ακολουθεί το σχεδιαστικό  ύφος της εταιρίας με παραπλήσια σχεδίαση με την νέα σειρά 5 που μόλις παρουσιάστηκε, ενώ το πίσω μέρος θα έχει καθαρότερο και πιο λείο τελείωμα, καθιστώντας το πιο κομψό σχήμα από την τωρινή γενιά.

Από τεχνικής σκοπιάς, η νέα 6 GT θα ακολουθεί την αρχιτεκτονική CLAR, όπως και η νέα Σειρά 5, η οποία θα της επιτρέπει να είναι έως και 100 κιλά ελαφρύτερη σε σχέση με την τωρινή γενιά. Η γκάμα των κινητήρων θα είναι ίδια με αυτή της νέας Σειράς 5 με highlight την plug-in υβριδική έκδοση της 530e. Επιπλέον, η νέα 6 GT θα ακολουθήσει παραδοσιακά την πίσω κίνηση ενώ προαιρετικά θα υπάρχει και η επιλογή της τετρακίνησης. Τέλος, το νέο μοντέλο αναμένεται να παρουσιαστεί στα μέσα του 2017.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Μεγαλύτερη και πιο αεροδυναμική η νέα BMW X3

Η BMW έδωσε στη δημοσιότητα μια σειρά από καμουφλαρισμένες φωτογραφίες της νέας, τέταρτης γενιάς, της X3, που αναμένεται να παρουσιαστεί εντός του 2024. Η...