Καλπάζουν οι πωλήσεις του VW Group ένα χρόνο μετά το dieselgate

Σχετικά άρθρα

vw group

Έχουν περάσει 13 μήνες από την στιγμή που ξέσπασε το περιβόητο σκάνδαλο των εκπομπών ρύπων του Volkswagen Group, και αντί αυτό να δει τις πωλήσεις του να σημειώνουν πτωτική πορεία, τουναντίον συνεχίζει ακάθεκτο για την πρώτη θέση, πρώτη φορά στην ιστορία της.

Το περασμένο Σεπτέμβριο, όλες οι μάρκες που έχει κάτω από την ομπρέλα της η VW, παρέδωσαν 947.600 οχήματα παγκοσμίως. Αυτό μεταφράζεται σε αύξηση της τάξης του 7,1%, με τις πωλήσεις του εννεαμήνου να έχουν αυξηθεί κατά 2,4%, φτάνοντας τα 7,6 εκατ. οχήματα, με τον παρακάτω πίνακα να δείχνει αναλυτικά τα αυτοκίνητα που απορρόφησε κάθε αγορά.

by_markets

Από την άλλη, κοιτώντας τις εταιρίες του ομίλου ξεχωριστά, η Volkswagen πούλησε 547.700 αυτοκίνητο τον Σεπτέμβριο, για να ακολουθήσει η Audi και η Skoda με 173.900 και 107.100 πωλήσεις αντίστοιχα. Έπειτα, η Seat κατάφερε να πουλήσει 35.800 αυτοκίνητα, η Porsche 22.000 αυτοκίνητα, ενώ τα επαγγελματικά της VW έπιασαν 43.200, με τα φορτηγά της MAN και Scania να πωλούν 9.200 και 7.200 μονάδες αντίστοιχα.

by_brands

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Νέα Shelby Super Snake με 830 άλογα και πολύ carbon

Η Shelby American παρουσίασε σήμερα την Super Snake έκδοση της νέας γενιάς της Mustang. Το αυτοκίνητο ξεχωρίζει από την επιθετική του εμφάνιση με νέους...

Οι πρώτες φωτογραφίες του νέου Citroen C3 Aircross

H Citroen έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες της νέας -δεύτερης- γενιάς του C3 Aircross, το λανσάρισμα του οποίου -με βάση το σημερινό...