Ετοιμάζει ανταγωνιστή του Ford Fiesta ST η Toyota;

Σχετικά άρθρα

Yaris RS avant 1

Με αφορμή την παρουσίαση του Toyota Yaris WRC στο σαλόνι του Παρισιού, ο πρόεδρος της Toyota στην Ευρώπη, Johan van Zyl θέλει να αλλάξει το σκηνικό στη μικρή κατηγορία με την προσθήκη μιας γρήγορης έκδοσης του μοντέλου.

Παρατηρώντας το πόσο φρέσκο και “αθλητικό” είναι το νέο Toyota Yaris WRC, σε αντίθεση με τα ταπεινά αδερφάκια του, ο πρόεδρος έθεσε στόχο να μεταφέρει την αύρα του WRC και στο μοντέλο παραγωγής, με μια γρήγορη έκδοση του Yaris. Σύμφωνα με την Toyota, η συμμετοχή στους αγώνες δεν έχουν ουσία αν δεν αντικατοπτρίζεται και στα μοντέλα παραγωγής. Αυτό ίσως γίνει μετά την εμφάνιση της επόμενης γενιάς του μοντέλου που θα παρουσιαστεί μέσα στο 2018. Όσον αφορά τον κινητήρα, έχει γίνει λόγος είτε για αυτόν του υβριδικού Yaris, αλλά με υψηλότερη απόδοση, είτε για τον 1.5 turbo που έτρεξε το C-HR στις 24 ώρες του Nurburgring.

Μια ανταγωνιστική ιπποδύναμη θα ήταν περίπου τα 180 άλογα τα οποία σε συνδυασμό με το μικρό βάρος του Yaris, θα το μεταμόρφωνε σε ένα πύραυλο τσέπης, κοιτώντας στα μάτια το πολυπόθητο Ford Fiesta ST. Επιπλέον, η προσθήκη τετρακίνησης θα μπορούσε να φέρει το κάτι παραπάνω και στην κατηγορία αλλά και στην οδηγική του συμπεριφορά , αφού θα ήταν το μόνο με κίνηση στους τέσσερις τροχούς, μεταφέροντας έτσι λίγη από την αύρα των WRC.

Σίγουρα ένα γρήγορο Yaris θα έφερνε άλλον αέρα στην κατηγορία, αλλά ταυτόχρονα η Toyota θα μπορούσε να αφήσει ένα περιθώριο και για ένα C-HR turbo καθώς η νέα τάση της μόδας των SUV έχει κατέβει κατηγορία και βλέπουμε όλο και περισσότερες προσπάθειες για γρήγορα μικρά SUV, όπως Nissan Juke Nismo. Αναμένουμε..

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Toyota ανακαλεί 211.000 Prius

Η Toyota προχωρά στην ανάκληση 211.000 Prius και Prius Prime, παγκοσμίως, παραγωγής 2023 και 2024, επειδή οι πίσω πόρτες ενδέχεται να ανοίξουν απροσδόκητα. Το Prius...

EuroNCAP: Πεντάστερα τα Nio EL6, Toyota C-HR και υπό προϋποθέσεις το Honda CR-V

Ο EuroNCAP έκανε γνωστά τα αποτελέσματα των δοκιμών ασφάλειας που διενήργησε στα Nio EL6, Toyota C-HR, και Honda CR-V υπό τους ενημερωμένους κανονισμούς του...