Αρχική Γενικές Κατηγορίες Ηλεκτρικά Όλα τα νέα και ανακαινισμένα σπίτια της Ευρώπης από το 2019 θα πρέπει να έχουν ηλεκτρικούς φορτιστές

Όλα τα νέα και ανακαινισμένα σπίτια της Ευρώπης από το 2019 θα πρέπει να έχουν ηλεκτρικούς φορτιστές

10
Όλα τα νέα και ανακαινισμένα σπίτια της Ευρώπης από το 2019 θα πρέπει να έχουν ηλεκτρικούς φορτιστές

Charging of an electric car at home

Από το 2019 και μετά, όλα τα νέα ή ανακαινισμένα σπίτια και πολυκατοικίες στην Ευρώπη θα πρέπει να διαθέτουν ηλεκτρικό φορτιστή, σύμφωνα με τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι νέοι κανονισμοί, που θα πρέπει να δημοσιευθούν μέχρι το τέλος του έτους, έχουν ως στόχο να συμβάλλουν στον περιορισμό των εκπομπών των αερίων του θερμοκηπίου και τη μείωση της ρύπανσης του αέρα που οφείλονται στις μεταφορές.

Οι κανονισμοί δεν διευκρινίζουν τι είδους φορτιστής θα πρέπει να εγκατασταθεί σε κάθε νέο σπίτι με την Νορβηγία και την Ολλανδία να σχεδιάζουν τη σταδιακή κατάργηση των πετρελαιοκίνητων οχημάτων από το 2025, ενώ η Γερμανία ψήφισε τη σταδιακή κατάργηση των αυτοκινήτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης από το 2030 και μετά.

Η εγκατάσταση των φορτιστών στα σπίτια κρίνεται ζωτικής σημασίας για την στροφή του κοινού στην αγορά ενός ηλεκτρικού οχήματος, με τον Guillaume Berthier, επικεφαλής πωλήσεων των ηλεκτρικών αυτοκινήτων της Renault να δηλώνει:

Το μέτρο δεν είναι μόνο θετικό, αλλά υποχρεωτικό αν θέλουμε να δούμε μια μαζική εξάπλωση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων στο εγγύς μέλλον. Το ζήτημα της επαναφόρτισης του ηλεκτρικού αυτοκινήτου όταν κάποιος γυρίζει στο σπίτι του είναι πολύ σημαντικό.