Η Seat κατασκεύασε βιομεθάνιο από λύματα

Σχετικά άρθρα

seat-and-aqualia

Η SEAT και η Aqualia ένωσαν τις δυνάμεις τους για να αναπτύξουν από κοινού το SMART Green Gas project, που έχει ως στόχο να αξιοποιήσει τα Ισπανικά υδάτινα απόβλητα παράγοντας ανανεώσιμα βιοκαύσιμα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε αυτοκίνητα φυσικού αερίου CNG. Με την έναρξη της συνεργασίας, διάρκειας πέντε ετών, οι δύο εταιρείες ξεκίνησαν από αυτό το μήνα πιλοτικές δοκιμές στο εργοστάσιο επεξεργασίας λυμάτων στην Χερέθ. Η SEAT θα διαθέσει στη Aqualia δύο Leon TGI προκειμένου να διεξάγει τις απαραίτητες δοκιμές και να ελέγξει περαιτέρω ολόκληρη την αλυσίδα παραγωγής μέχρι να επιτευχθεί και να χρησιμοποιηθεί το τελικό βιοκαύσιμο.

Το οφέλη του έργου αυτού θα είναι εμφανή σε ολόκληρο τον κύκλο της οικονομίας. Η χρήση εναλλακτικών καυσίμων προσφέρει πολλαπλά οφέλη στο περιβάλλον, αφού τα οχήματα που κινούνται με βιομεθάνιο μπορούν να εκπέμπουν έως και 80% λιγότερο CO2 σε σχέση με τα βενζινοκίνητα οχήματα.

Η SEAT υποστηρίζει πλήρως τη συνεργασία αυτή, δεδομένου ότι η δέσμευση της παραμένει σταθερά προσανατολισμένη προς μια πραγματικά οικολογική εναλλακτική μετακίνηση στην προσπάθεια μια ευρύτερης προστασίας του περιβάλλοντος. Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του τμήματος έρευνας και ανάπτυξης της SEAT, Matthias Rabe:

Με αυτή τη δημιουργική συνεργασία με την Aqualia, η SEAT έγινε η πρώτη εταιρεία στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας που θα χρησιμοποιεί 100% Ισπανικό βιομεθάνιο προερχόμενο από απόβλητα.

Ενισχύουμε την παραγωγή εναλλακτικών καυσίμων που θα συμβάλλουν περαιτέρω στη προώθηση μελλοντικών περιβαλλοντικών βελτιώσεων και στην μακροχρόνια χρήση των αυτοκινήτων στις πόλεις ως αναπόσπαστο μέρος της  στρατηγικής της SEAT για το CNG.

O Γενικός Διευθυντής της Aqualia, Felix Parra επεσήμανε:

Εργαζόμαστε για να αλλάξει το υπάρχον σύστημα, αφήνοντας πίσω τα μοντέλα που η χρήση τους συνεπάγεται ένα σημαντικό ενεργειακό αποτύπωμα. Το έργο αυτό είναι το αποτέλεσμα της έντονης ερευνητικής δραστηριότητας από την Aqualia για την απόκτηση πολύτιμων φυσικών πόρων. Με την ανάπτυξη του Smart Green Gas project, με μία μεσαίου μεγέθους εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων μπορεί δυνητικά να οδηγηθούμε σε ημερήσια παραγωγή ενός εκατομμυρίου λίτρων βιοκαυσίμου, ποσότητα ικανή να τροφοδοτήσει περισσότερα από 300 οχήματα. Αυτό με τη σειρά του θα επιτρέψει πόλεις να τροφοδοτήσουν το δίκτυο αστικών συγκοινωνιών, οχημάτων αστυνομίας και ασθενοφόρων μεταξύ άλλων.

Η SMART Green Gas έχει ως στόχο να βελτιστοποιήσει και να καταστήσει το Ενεργειακό Σύστημα πιο ευέλικτο, να επιτύχει μεγαλύτερη ενεργειακή ασφάλεια στην Ευρωπαική Ένωση και να εξασφαλίσει μεγαλύτερη αυτονομία και αειφορία στις πόλεις που εφαρμόζουν το σύστημα αυτό στις εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων. Η SMART Green Gas έχει ως στόχο να αποκτήσει τοπικά παραγόμενα ανανεώσιμα καύσιμα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας ή στο δίκτυο διανομής αερίου.

Υποστηριζόμενη από το Κέντρο Βιομηχανικής Τεχνολογικής Ανάπτυξης (CDTI), η SMART Green Gas αναπτύσσεται με την συμμετοχή πέντε εταίρων συμπεριλαμβανομένων των Gas Natural Fenosa και Naturgas EDP, καθώς και δημόσιων ερευνητικών οργανισμών, όπως το Catalan Institute for Water Research (ICRA) και τα Πανεπιστήμια των Girona, Valladolid και Santiago de Compostela. Η SEAT συμμετέχει σε συνεργασία με την Aqualia.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Cupra εισέρχεται στην αγορά της Αμερικής. Ανανέωση για τα Seat Ibiza, Arona, Leon και Ateca

Σήμερα η Seat παρουσίασε τα οικονομικά αποτελέσματά του 2023, καθώς επίσης και τη στρατηγική της για τα επόμενα χρόνια. Πιο συγκεκριμένα, η Cupra μπαίνει σε...

Γερμανία: Δικαστήριο έκρινε πως το VW Group χρησιμοποιεί ακόμη παράνομο λογισμικό στα πετρελαιοκίνητα που επηρεάζονται από το Dieselgate

Η Deutsche Umwelthilfe (DUH), μια γερμανική οργάνωση προστασίας του περιβάλλοντος, της φύσης και των καταναλωτών, κέρδισε την υπόθεσή κατά της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας...

Το VW Group πούλησε 9.239.500 αυτοκίνητα το 2023

Το VW Group ανακοίνωσε πως κατά το 2023 παρέδωσε 9.239.500 αυτοκίνητα, +11,8% σε σχέση με τα 8.262.800 αυτοκίνητα που είχε πουλήσει το 2022. Τα...

Ανακαλούνται 463.287 αυτοκίνητα της Seat λόγω των αερόσακων της Takata

Η Seat ανακαλεί 463.287 Alhambra, Ateca, Ibiza, Leon και Toledo, που έχουν κατασκευαστεί μεταξύ 15 Ιουνίου 2012 και 6 Σεπτεμβρίου 2017. Στην Ελλάδα επηρεάζονται 3.289...
Autoblog.gr