Διστακτικοί οι κατασκευαστές των diesel στις ΗΠΑ

Σχετικά άρθρα

diesel

Στον απόηχο του dieselgate, η αμερικάνικη υπηρεσία προστασίας του περιβάλλοντος, η EPA, θεσπίζει αυστηρότερους κανονισμούς ρύπων για τα ντιζελοκίνητα οχήματα. Οι κατασκευαστές φοβούμενοι την δυσφήμιση και τα πρόστιμα αρχίζουν να αποσύρουν τα diesel μοντέλα τους από τις ΗΠΑ. Χαρακτηριστικό είναι πως από του 9 κατασκευαστές που πωλούσαν diesel μοντέλα, το 2017 μόνον η Jaguar θα προσφέρει αυτοκίνητα με κινητήρες diesel στην αμερικάνικη αγορά. Αυτή η ιδιότυπη μοναξιά δεν θα διαρκέσει πολύ, μιας και η BMW αναμένεται να παρουσιάσει νέες diesel εκδόσεις στην Σειρά 3 και στις X3 και Χ5. Επίσης και η General Motors ετοιμάζεται να εξοπλίσει με diesel κινητήρες τα Chevrolet Colorado και Cruze και το GMC Canyon.

Μετά το dieselgate, VW, Audi και Porsche αποχώρησαν από την αμερικάνικη αγορά diesel και ίσως να μην επιστρέψουν ποτέ. Η Mercedes-Benz με την σειρά της, δήλωσε δια στόματος Robert Moran, πως θα μειώσει την γκάμα των diesel της στις ΗΠΑ. Ο diesel V6 της GLS350d είναι στο στάδιο πιστοποίησης από την EPA, αλλά μάλλον οι GLE και GLC δεν θα ακολουθήσουν, όπως επίσης και η diesel έκδοση της S-Class.

Ο Moran συμπλήρωσε, πως όλοι αυτοί οι έλεγχοι, από τόσες πολλές αρχές, έχουν επίπτωση στους diesel κινητήρες, γιατί πλέον δεν είναι συμφέρουσα η συμμόρφωση με τις νόρμες ρύπων. Να θυμίσω εδώ πως οι έλεγχοι σχεδιάζεται να γίνονται και σε βάθος χρόνου, πράγμα που σημαίνει πως οι κινητήρες θα πρέπει να παραμένουν εντός ορίων εκπομπών ρύπων ακόμη και όταν παλιώσουν.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...

Τα ευρωπαϊκά λιμάνια γεμίζουν με απούλητα αυτοκίνητα

Χιλιάδες αυτοκίνητα είναι σήμερα σταθμευμένα σε πολλά ευρωπαϊκά λιμάνια, πολλά από τα οποία προέρχονται από την Κίνα. Αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν μισθώσει μεγάλες εκτάσεις σε...