Mercedes-Benz SLR McLaren Stirling Moss έναντι μόλις €2,6 εκατ.

Σχετικά άρθρα

2010-mercedes-benz-slr-stirling-moss-2

Μια από τις μόλις 75 SLR McLaren Stirling Moss τέθηκε προς πώληση έναντι 2,6 εκατομμυρίων ευρώ.

Το γερμανικό super car αποτελεί αυτοκινητιστικό επίτευγμα των Mercedes-Benz και McLaren οι οποίες το 2009 ανακοίνωσαν ότι θα βγάλουν μια ειδική έκδοση της απλής SLR εμπνευσμένη από την Mercedes 300 SLR με την οποία η εταιρεία συμμετείχε σε αγώνες την δεκαετία του 1950, για αυτό άλλωστε και η συγκεκριμένη έκδοση διακρίνεται για την απουσία της οροφής και του παρμπρίζ, με δύο καλύμματα να αναλαμβάνουν να προστατέψουν το όχημα σε αντίξοες καιρικές συνθήκες τα οποία αποθηκεύονται στο πορτμπαγκάζ, χαρίζοντας της εκτός από χαρακτηριστική όψη,200 κιλά λιγότερο βάρος.

2010-mercedes-benz-slr-stirling-moss-5

Μηχανικά εξοπλίζεται με έναν supercharged V8 κινητήρα χωρητικότητας 5.5 λίτρων και απόδοσης 650 ίππων, ο οποίος μέσω του πεντατάχυτου κιβωτίου ταχυτήτων αναλαμβάνει να κινήσει την SLR σε χρόνο 3.5 δευτερολέπτων για τα πρώτα χλμ/ώρα έχοντας τελική τα 350χλμ/ώρα. Καθιστώντας την Stirling Moss το γρηγορότερο αυτοκίνητο μαζικής παραγωγής χωρίς οροφή.

Όσον αφορά τον εσωτερικό διάκοσμο του αυτοκινήτου εκεί συναντώνται τα απολύτως απαραίτητα με κύριο λόγο να έχουν το γυμνό carbon και το αλουμίνιο, ενώ όμορφο σχεδιαστικό highlight αποτελούν οι  “Swing-wing” πόρτες.

Το αυτοκίνητο έχει διανύσει 4.800 χιλιόμετρα μέχρι στιγμής πράγμα που δηλώνει πως ο προηγούμενος ιδιοκτήτης ευχαριστήθηκε το απόκτημα των τότε 750.000€.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ανάκληση για 260.658 Mercedes GLE και GLS

Σε μια ακόμη ανάκληση προχωρά η Mercedes-Benz, με αυτή να επηρεάζει 260.658 GLE και GLS παγκοσμίως και που έχουν κατασκευαστεί μεταξύ 1 Φεβρουαρίου 2018...

Η Mercedes EQS χάνει το 48% της αξίας της μέσα σε μόλις 12 μήνες

Με την ανοιξιάτικη περίοδο αγοράς αυτοκινήτων να ξεκινά μόλις στις ΗΠΑ, το iSeeCars δημοσίευσε μια ακόμη έρευνα στην οποία βλέπουμε ποια αυτοκίνητα χάνουν περισσότερο...