Κινεζικές Αρχές τιμωρούν αναλόγως όσους οδηγούν με τη μεγάλη σκάλα φώτων

Σχετικά άρθρα

china

Όλοι μας νομίζω έχουμε «τυφλωθεί» από τα μεγάλα φώτα των απέναντι οχημάτων. Το κλασικό σε αυτές τις περιπτώσεις είναι να του κάνουμε ένα γρήγορο σινιάλο με τα δικά μας μεγάλα φώτα, προκειμένου να καταλάβει ότι έχει ξεχάσει τη μεγάλη σκάλα, αλλά υπάρχουν και αυτοί που για κάποιον λόγο συνεχίζουν να μας «τυφλώνουν».

Αυτό έχει αποδειχθεί πολύ επικίνδυνο στην Κίνα, καθώς έχουν τρακάρει πολλοί οδηγοί, με αποτέλεσμα να τραυματίζονται άνθρωποι από την ανοησία των απέναντι οδηγών. Οι Αρχές θέλουν να περιορίσουν το φαινόμενο αυτό, γι’ αυτό και το 2014 είχαν επιβάλει σκληρή τιμωρία στους οδηγούς, καθώς τους ανάγκαζαν να κάθονται για 5 λεπτά μπροστά από ένα αυτοκίνητο που είχε αναμένει τη μεγάλη σκάλα.

Οι αντιδράσεις ήταν πολλές και το μέτρο αυτό είχε σταματήσει, όμως φαίνεται πως τώρα έρχεται πάλι στο προσκήνιο. Σύμφωνα, όμως, με την αστυνομία, το πρόστιμο είναι αρχικά 300 yuan (περίπου €40) και από εκεί και πέρα, ο οδηγός μπορεί αν θέλει να το «σβήσει» να καθίσει για 1 λεπτό μπροστά από τη μεγάλη σκάλα.

Η πραγματικότητα, ωστόσο, είναι διαφορετική, αφού μάλλον οι παραβάτες είναι υποχρεωμένοι να δεχτούν το δυνατό φως στα μάτια τους, κάτι που μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στην όραση, ενώ πολλοί μιλούν για παραβίαση των ανθρώπινων δικαιωμάτων. Νομίζω πως το φαινόμενο της απερίσκεπτης αυτής οδήγησης μπορεί να καταπολεμηθεί με πιο ανθρώπινο τρόπο.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες την Michele Mouton να αντιδρά στη νίκη της στο Rally Ακρόπολις

Η Michele Mouton είναι η πιο επιτυχημένη γυναίκα που συμμετείχε ποτέ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από τον πρώτο της...

Εγνατία Οδός: Ακριβαίνουν τα διόδια έως και 120%. Στις ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Egis η παραχώρηση της για 35 χρόνια

Οι υπουργοί Υποδομών και Οικονομίας υπέγραψαν σήμερα την Κοινή Υπουργική Απόφαση για τις αυξήσεις στα διόδια της Εγνατίας Οδού και αναμένεται η δημοσίευσή της...
Autoblog.gr