Η Tesla “βλέπει” και Αγγλία για το Gigafactory 2

Σχετικά άρθρα

elon-musk-tesla-stage

Πρόσφατα η Tesla προέβη στην εξαγορά της γερμανικής Grohmann Engineering, γεγονός που από πολλούς ερμηνεύτηκε ως “προάγγελος” της εγκατάστασης της εταιρίας εντός ευρωπαϊκού εδάφους. Η Ευρώπη αποτελεί μεγάλη αγορά για την Tesla και κάτι τέτοιο φαντάζει πολύ πιθανό και λογικό.

Η Tesla θα κάνει πολύ σημαντικές επενδύσεις στην Ευρώπη αλλά και στην Αμερική στα επόμενα χρόνια. Σίγουρα θα έχουμε τουλάχιστον ένα, αν όχι παραπάνω, Gigafactories μελλοντικά στην Ευρώπη. Είναι απόλυτα φυσιολογικό να αρχίσουμε να παράγουμε και εδώ αυτοκίνητα, αν αυτό καταστεί δυνατό.

δήλωσε ο ίδιος ο Elon Musk. Αυτό που όμως επιβεβαιώνει ο Musk είναι πως εκτός της Γερμανίας, και η Αγγλία αποτελεί μια ιδιαιτέρως ελκυστική επιλογή για την εγκατάσταση του Gigafactory 2.

Τρέφουμε πολύ μεγάλο σεβασμό για το ταλέντο που υπάρχει στην Αγγλία στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας. Αρκεί να δει κάποιος τις εγκαταστάσεις  της F1 στη χώρα – είναι απίστευτο πόσο ταλέντο υπάρχει εκεί. Υπάρχουν εγκαταστάσεις στα Midlands που θα μπορούσαν να μας προσφέρουν πολύτιμο know-how

Και το Brexit όμως δεν φαίνεται να πτοεί τον Musk, ο οποίος σύμφωνα με την Telegraph δεν πιστεύει πως το τρέχων καθεστώς ανησυχίας και αβεβαιότητας θα έχει κάποια σημαντική επίπτωση στα σχέδια της Tesla.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Επίσημο: Tesla Model 3 Performance με 517 άλογα

Η Tesla παρουσίασε σήμερα την γρήγορη έκδοση του ανανεωμένου Model 3, το Model 3 Performance. Είναι το ισχυρότερο Model 3 που έχει κατασκευάσει η...