Raikkonen και Vettel στην Daytona για το Ferrari Finali Mondiali

Σχετικά άρθρα

vettel-raikkonen

Στις 4 Δεκέμβρη θα διεξαχθεί στην διάσημη πίστα της Daytona το Ferrari Finali Mondiali. Η τετραήμερη διοργάνωση είναι ο παγκόσμιος τελικός των τοπικών και ηπειρωτικών πρωταθλημάτων Ferrari Challenge, που γίνονται με τις Ferrari 458 Challenge EVO. Μέσα στο τετραήμερο αυτό θα υπάρξουν και άλλες εκδηλώσεις όπως θα είναι και η παρουσία των δυο παγκόσμιων πρωταθλητών της Ferrari που θα οδηγήσουν τα μονοθέσια της Scuderia στην διάσημη πίστα. Το show δεν θα έχει μόνο γρήγορους γύρους από τους πιλότους της F1, αλλά και pit stop εκκινήσεις και διάφορα “χορευτικά” στους ήχους του κόφτη.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει γύρους και εκθέσεις με κλασσικές Ferrari, αλλά και trackday για τα μέλη του προγράμματος XX. Είναι η τέταρτη χρονιά που διοργανώνεται αυτός ο ιδιότυπος παγκόσμιος τελικός και τις προηγούμενες χρονιές είχε διεξαχθεί σε Αμπού Ντάμπι, Ισπανία και βεβαίως στην Ιταλία.

Η πίστα της Daytona βρίσκεται στην ομώνυμη πόλη, Daytona Beach στην ανατολική ακτή της Florida, χτίστηκε πριν από 57 έτη το 1959 και κόστισε το σεβαστό για την εποχή ποσό των 3 εκατομμυρίων δολαρίων. Στην ουσία είναι ένα τριοβάλ στάδιο και η τριοβαλ διαδρομή 4 χιλιομέτρων χρησιμοποιείται για το NASCAR 500, το πιο σπουδαίο αγώνα stockcars. Κάνοντας χρήση του εσωτερικού χώρου της πίστας έχει ακόμα 2 χαράξεις, την road-course που χρησιμοποιείται στον διάσημο αγώνα αντοχής Daytona 24 και θα χρησιμοποιηθεί και στην διοργάνωση της Ferrari και την moto-course που χρησιμοποιείται για αγώνες μοτοσυκλετών που όμως δεν αλλοιώνουν πολύ τον τριοβάλ χαρακτήρα της, σε αντίθεση με την πίστα της Ινδιανάπολις.

ferrari_finali_mondiali

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ferrari: Δημιουργία ερευνητικού κέντρου για την ανάπτυξη μπαταριών

Η Ferrari εγκαινίασε ένα νέο ερευνητικό κέντρο ηλεκτροχημείας στο Πανεπιστήμιο της Μπολόνια, καθώς ετοιμάζεται να παράγει το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό supercar μέχρι τα τέλη...

H Subaru ανανεώνει το αγωνιστικό BRZ Cup Car Basic

Από το 2013 η Subaru διαθέτει στη γκάμα της αποκλειστικά στην αγορά της Ιαπωνίας μια έκδοση του BRZ έτοιμη για χρήση εντός πίστας, όταν...