Οι Αμερικάνοι ερευνούν ξανά την VW για καταστροφή εγγράφων του Dieselgate

Σχετικά άρθρα

vw-logo-usa-flag

Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου των Ηνωμένων Πολιτειών επιθυμεί να διεξάγει ακόμη μια έρευνα σχετικά με το κατά πόσο η VW κατέστρεψε έγγραφα που σχετίζονται με το Dieselgate.

Σύμφωνα με το Reuters, η επιτροπή έχει ζητήσει από το δικαστήριο να της επιτραπεί να κάνει έρευνα στα μέλη της VW Αμερικής σχετικά με το κατά πόσο υπάλληλοί της προχώρησαν σε καταστροφή εγγράφων που αποδείκνυαν πως η VW γνώριζε για το παράνομο λογισμικό. Μέσα στο 2016 η VW μηνύθηκε από έναν πρώην υπάλληλό της, ο οποίος δήλωσε πως απολύθηκε επειδή αρνήθηκε να συμμετάσχει “σε μια πορεία δράσης που θα κατέστρεφε αποδεικτικά στοιχεία“.

Εκπρόσωπος της VW είπε πως η εταιρία συνεχίζει να συνεργάζεται με το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ αλλά και με άλλες κυβερνητικές υπηρεσίες, προκειμένου να γίνουν “τα πράγματα σωστά” και να αποκατασταθεί η εικόνα της στους πολίτες της χώρας.

ΠηγήReuters

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Διέρρευσε η sedan έκδοση του VW Passat, μόνο για την Κίνα

Η ένατη γενιά του VW Passat έκανε το ντεμπούτο της πέρυσι στην Ευρώπη, αποκλειστικά διαθέσιμη ως estate. Ωστόσο, η κινεζική αγορά έχει διαφορετικές προτιμήσεις,...

Ξεκίνησε η παραγωγή του VW Golf facelift

Στα τέλη του περασμένου Ιανουαρίου, η Volkswagen παρουσίασε την ανανεωμένη εκδοχή της 8ης γενιάς του Golf, με το μοντέλο να μπαίνει στην παραγωγή την...