Επίσημο: Ron Dennis και McLaren “χωρίζουν” έπειτα από 35 χρόνια!

Σχετικά άρθρα

image16x9-img-1536-high

Έπειτα από τις φήμες που είχαν κυκλοφορήσει πριν από περίπου έναν μήνα, έχουμε επίσημη επιβεβαίωση για το γεγονός ότι ο Ron Dennis, ο άνθρωπος που έγινε συνώνυμο με την McLaren, αναγκάζεται σε παραίτηση από τις θέσεις του Προέδρου και του CEO του McLaren Technology Group.

Είμαι απογοητευμένος για το ότι οι εκπρόσωποι της TAG και της Mumtalakt, οι άλλοι κύριοι μέτοχοι της McLaren, πέρασαν την απόφαση να με θέσουν σε αναγκαστική άδεια παρά τις προειδοποιήσεις από την υπόλοιπη ομάδα για τις πιθανές συνέπειες της πράξης αυτής στην επιχείρηση. Οι λόγοι που ανέφεραν είναι αναληθείς: το στυλ διοίκησης μου είναι το ίδιο και αυτό που επέτρεψε στην McLaren να γίνει ένα αυτοκινητιστικό και τεχνολογικό group με 20 Παγκόσμια Πρωταθλήματα F1 και τζίρο της τάξης των 850 εκατομμυρίων λιρών το χρόνο. Όλο αυτόν τον καιρό, δούλεψα στενά με μία σειρά ταλαντούχων συναδέλφων για να διατηρήσουμε την McLaren στην αιχμή της τεχνολογία – σε αυτούς, θα είμαι για πάντα ευγνώμων.

Τελικά, έχει καταστεί σαφές κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, ότι ούτε η TAG, ούτε η Mumtalakt μοιράζονται το όραμα που είχα για την McLaren και την δυναμική της. Αλλά προτεραιότητα για μένα είναι η επιχείρηση που έχτισα και οι 3.500 υπάλληλοι της. Θα συνεχίσω να χρησιμοποιώ το σημαντικό μερίδιο μου και στις δύο εταιρίες και τις θέσεις μου στα συμβούλια για να προστατεύσω τα συμφέροντα και την αξία της McLaren και να διαμορφώσω το μέλλον της.

Επιπλέον, σκοπεύω να ξεκινήσω ένα νέο επενδυτικό fund μόλις λήξουν οι υποχρεώσεις μου με την McLaren.  Αυτό, θα εκμεταλλεύεται την εμπειρία μου, τους οικονομικούς πόρους μου, σε συνδυασμό με μία εξωτερική επένδυση, ώστε να κυνηγήσουμε τις πολλές εμπορικές ευκαιρίες που έχουν προσφερθεί τα τελευταία χρόνια και δεν ήμουν σε θέση να αναλάβω όσο ήμουν αφοσιωμένος στις υπάρχουσες επιχειρήσεις.

Δήλωσε ο Dennis.

ΠηγήMcLaren

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Μια street-legal McLaren Senna GTR στους δρόμους του Λονδίνου

Πριν 5 χρόνια η McLaren παρουσίασε την Senna GTR, ήτοι την έκδοση του μοντέλου που μπορεί να κινηθεί αποκλειστικά εντός πίστας. Η βρετανική εταιρία έβγαλε...