Αιώνες μπροστά οι Ιάπωνες: Έκλεισαν την τρύπα σε 2 μέρες!!!

Σχετικά άρθρα

japan-sinkhole

Σε κάτι τέτοιες περιπτώσεις, καταλαβαίνεις πόσα χρόνια πίσω είμαστε σαν χώρα. Βασικά αιώνες! Την περασμένη εβδομάδα, άνοιξε μια τεράστια τρύπα σε κεντρικό δρόμο της Φουκουόκα της Ιαπωνίας. Είχε μήκος 30 μέτρα, πλάτος 27 μέτρα και βάθος 15 μέτρα, προκαλώντας σημαντικά προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων.

Κι ενώ στην Ελλάδα οι υπεύθυνοι θα χρειαζόταν μέρες για να βρουν τρόπο να κλείσουν την τεράστια αυτή τρύπα, στην Ιαπωνία μέσα σε 2 μέρες είχε κλείσει! Εντάξει, οι άνθρωποι είναι απλά αλλού! Βέβαια, ο δρόμος δόθηκε στην κυκλοφορία μετά από μία βδομάδα από τη στιγμή που άνοιξε η τρύπα, ώστε να γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι για την ασφάλεια του δρόμου.

Προκειμένου να καλυφθεί το κενό, χρειάστηκαν 6.200 κυβικά μέτρα τσιμέντου, και ο Δήμαρχος της Φουκουόκα υποσχέθηκε πως τώρα ο δρόμος είναι 30 φορές πιο ισχυρός απ’ ό,τι πριν, αφού στην περιοχή έφτασαν ειδικοί για να βρουν το πρόβλημα και φυσικά να εξασφαλίσουν ότι αυτό δεν πρόκειται να συμβεί ξανά στο μέλλον.

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι Ιάπωνες δείχνουν υποδειγματική ταχύτητα κάτω από απίστευτα σκληρή και ασταμάτητη δουλειά, καθώς το 2011, στον τεράστιο σεισμό των 9,0 Ρίχτερ επιδιόρθωσαν έναν διαλυμένο δρόμο σε μόλις 6 μέρες!

ΠηγήThe Guardian

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Υποχώρησαν κατά 5,2% οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων στην Ευρώπη τον Μάρτιο

Μειωμένες κατά 5,2% ήταν οι πωλήσεις νέων επιβατικών αυτοκινήτων στην ΕΕ τον Μάρτιο. Συγκεκριμένα πουλήθηκαν 1.031.875 νέα αυτοκίνητα έναντι 1.089.017 τον Μάρτιο του 2022,...