Η Ford “γράφει στα παλιά της τα παπούτσια” τις εξαγγελίες του Trump

Σχετικά άρθρα

ford go further logo

Ο Donald Trump από τις 20 του Ιανουαρίου θα γίνει ο μόνιμος κάτοικος του Λευκού Οίκου και ολόκληρος ο κόσμος περιμένει να δει τι θα κάνει πράξη από αυτά που έχει εξαγγείλει στην προεκλογική του πορεία.

Ο Trump έχει κυρήξει πόλεμο στην Ford, επειδή η Μπλε Οβάλ εταιρία έχει ανακοινώσει πως μεταφέρει την παραγωγή του Focus στο Μεξικό. Ωστόσο, σύμφωνα με τον CEO της Ford, τον Mark Fields, η αμερικάνικη εταιρία δεν θα αλλάξει τη στρατηγική της παρά τις απειλές του Trump πως θα επιβάλει εισαγωγικούς δασμούς 35% σε όλα τα αυτοκίνητα που κατασκευάζονται στο Μεξικό και πωλούνται στις Η.Π.Α.

Όπως δήλωσε ο Fields στο περιθώριο της έκθεσης του Los Angeles:

Η επιβολή εισαγωγικών δασμών για τον σύνολο του κλάδου των αυτοκινητοβιομηχανιών που διαθέτουν εργοστάσια στο Μεξικό, θα μπορούσε να έχει ένα τεράστιο αντίκτυπο στην οικονομία των Η.Π.Α. Θα συνεχίσω να είμαι πεπεισμένος πως οι σωστές πολιτικές θα επικρατήσουν. Νομίζω ότι όλοι μοιραζόμαστε τον ίδιο στόχο, που είναι μια υγιής και ζωντανή Αμερικάνικη οικονομία.

Η Ford θα επενδύσει 1,6 δισ. δολάρια για την κατασκευή του νέου της εργοστασίου στο Μεξικό, εκεί όπου εκτός από το Focus θα κατασκευάζει επίσης κινητήρες και κιβώτια ταχυτήτων, με το Fiesta για την Αμερικάνικη αγορά να κατασκευάζεται ήδη στην χώρα της Κεντρικής Αμερικής. Στο εργοστάσιο της Ford στο Michigan, όπου σήμερα κατασκευάζεται το Focus, η Μπλε Οβάλ εταιρία θα κατασκευάζει crossovers και pickups.

O Fields συμπλήρωσε πως η εταιρία του έχει στείλει μια συγχαρητήρια επιστολή στον Trump μετά την εκλογική του νίκη, προσθέτοντας πως είναι σε “συνεχή επικοινωνία” με την ομάδα μετάβασης του εκλεγέντος Προέδρου. Όπως είπε:

Έχουμε ένα αποδεδειγμένο ιστορικό της εργασίας μας για την χάραξη της πολιτικής που πηγαίνει πίσω, από την εποχή του Teddy Roosevelt. Περιμένουμε να λειτουργήσουμε πολύ αποτελεσματικά και θετικά με τη διοίκηση του νέου προέδρου, καθώς και με το νέο Κογκρέσο.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

H Ford θα κατασκευάσει ένα νέο SUV στο εργοστάσιο της στην Ισπανία

Σε σημερινή ανακοίνωση της, η Ford έκανε γνωστές τις προθέσεις της να κατασκευάσει ένα νέο SUV στο εργοστάσιό της στη Βαλένθια στην Ισπανία, χωρίς...

Το Ford Mustang το best-seller σπορ αυτοκίνητο του κόσμου

Για περισσότερα από 10 χρόνια το Ford Mustang παραμένει το best seller σπορ αυτοκίνητο παγκοσμίως. Οι Ηνωμένες Πολιτείες ήταν η χώρα που το μοντέλο...

Οι τιμές του ηλεκτρικού Ford Explorer

Διαθέσιμο για παραγγελία είναι από σήμερα το νέο Ford Explorer, με το ηλεκτρικό SUV να προσφέρεται σε δύο εκδόσεις, τις Style και Premium και...

Απόκτησε το Ford Kuga PHEV με μηνιαίο μίσθωμα 349 ευρώ

Μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός πως το Ford Kuga PHEV έχει κατακτήσει την κορυφή των πωλήσεων στην κατηγορία των plug-in υβριδικών μοντέλων στην...
Autoblog.gr