Η συγχώνευση της Tesla με τη SolarCity εγκρίθηκε από τους μετόχους

Σχετικά άρθρα

Η συγχώνευση της αυτοκινητοβιομηχανίας Tesla και της κατασκευάστριας εταιρίας ηλιακών πάνελ, SolarCity είναι και επισήμως σε εξέλιξη. Η SolarCity είναι ο πρώτος κατασκευαστής φωτοβολταϊκών στις Η.Π.Α. Οι πλειοψηφία των μετόχων και των δύο εταιριών, έδωσε την έγκριση και η συγχώνευση των δύο εταιριών θα ολοκληρωθεί τις επόμενες ημέρες. Η Tesla, νωρίτερα αυτό το μήνα, είχε αναφέρει τους λόγους για τους οποίους μια τέτοια κίνηση θα ωφελούσε και τις δύο εταιρίες. Ο Elon Musk, ο οποίος ήταν υπέρμαχος και κύριος αρχιτέκτονας αυτής της συγχώνευσης, μέσω του Twitter ευχαρίστησε τους μετόχους της εταιρίας “για την πίστη” τους καθώς τάχθηκαν υπέρ της συγχώνευσης σε ποσοστό 85%.

Η Tesla αναφέρει πως το άμεσο κέρδος από αυτή τη συμφωνία είναι της τάξης των 150 εκατομμυρίων δολαρίων (141 εκατομμύρια ευρώ), μέσω της βελτίωσης των πωλήσεων και της αποτελεσματικότητας του marketing καθώς και της εταιρικής αποταμίευσης.

tesla-solar-panel-roof-tile

Η Tesla με αυτή την κίνηση, εκτός από τα ηλεκτρικά της αυτοκίνητα, θα μπορεί να παρέχει στους πελάτες της, όλο το πακέτο για να είναι ενεργειακά ανεξάρτητοι. Όλοι οι εν δυνάμει ιδιοκτήτες αυτοκινήτων Tesla θα είναι και εν δυνάμει πελάτες των έξυπνων ηλιακών συλλεκτών σε μορφή κεραμιδιού για το σπίτι και του Powerwall 2 που αποτελείται από ένα ζευγάρι μπαταριών ιόντων – λιθίου ισχύος 14 kW, ικανό να τροφοδοτήσει ένα μέσο σπίτι για μία ημέρα.

tesla-powerwall-1

ΠηγήTesla

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Tesla ζητά από τους μετόχους της να δώσουν 56 δισ. δολάρια στον Elon Musk

Η Tesla θα ζητήσει από τους μετόχους της να ψηφίσουν ξανά για το ίδιο πακέτο αποζημίωσης ύψους 56 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τον διευθύνοντα σύμβουλο...