Θα δούμε έκδοση AMG στο pick-up της Mercedes;

Σχετικά άρθρα

mercedes-x-class-concept-16

Έχουμε φτάσει σε μια εποχή όπου άνετα θα μπορούσε να πει κανείς ότι τα έχουμε δει όλα στην αυτοκίνηση. Έτσι λοιπόν, θα ήταν τυπικό να θεωρήσει κανείς πως το νέο pick-up της Mercedes, με την ονομασία X-Class, θα λάβει τις “φροντίδες” του τμήματος “AMG” της πολυτελούς γερμανικής φίρμας. Όχι λοιπόν!

Καλά άκουσες. Και αυτό δεν είναι κάτι που έρχεται σαν “φήμη”, αλλά κάτι που είπε με το ίδιο του το στόμα το “αφεντικό” της AMG, ο Tobias Moers. Δήλωσε, ότι το περίφημο βελτιωτικό τμήμα δεν πρόκειται να κάνει κάτι πάνω στο pick-up.

Αυτό τώρα έχει πολλές ερμηνείες. Από τη μία, το συγκεκριμένο αυτοκίνητο δεν θα είναι και τόσο “καθαρόαιμο” Mercedes-Benz, καθώς δανείζεται το ίδιο πάτωμα με το Nissan Navara και πρόκειται να παράγεται στα εργοστάσια της Nissan.

Από την άλλη τώρα, πολλοί είναι εκείνοι που αναρωτιούνται το κατά πόσο ένα pick-up με το σήμα της AMG ταιριάζει γενικότερα στη γερμανική φίρμα. Και θα μου πεις, εδώ είδαμε την G-Class με έκδοση AMG, γιατί όχι και την X-Class; Εδώ εγώ θα πω, ότι τα SUV’s “δένουν” περισσότερο με την φίρμα, αποτελούν σημαντικό κομμάτι της ιστορίας της, ενώ θεωρούνται και πιο “πολιτισμένα”. Δε θα μπορούσα να πω το ίδιο για τα pick-up’s, που αν και τα τελευταία χρόνια έχουν πάρει τον “χαϊδευτικό” προσδιορισμό “Sport Utility Trucks”, παραμένουν, θα έλεγα, ένας πιο “μπρουτάλ” τύπος αυτοκινήτου με τα πόδια ανάμεσα σε διάφορες κατηγορίες. Έτσι λοιπόν, προς το παρόν, οι επίδοξοι αγοραστές θα πρέπει να αρκεστούν στην απλή έκδοση της X-Class, που ωστόσο θα είναι αρκετά δυνατή, εφόσον θα έχει κάτω από το καπό τον ίδιο 3-λιτρο turbo-diesel V6 της γερμανικής φίρμας που φοράει και η G-Class, ο οποίος αποδίδει 255 ίππους και 620 Nm ροπής.

mercedes-x-class-concept-21

Βέβαια, δεν θα μπορούσα να πεισθώ εύκολα από όλα τα παραπάνω. Πιστεύω δηλαδή, πως ο πιο βασικός λόγος για τον οποίο δεν προχωρούν στην παραγωγή είναι ο φόβος για την αποτυχία της έκδοσης, που θα έχει και οικονομικό αντίκτυπο. Αυτό άλλωστε αφήνει να εννοηθεί και ο Dieter Zetsche, ο Διευθύνων Σύμβουλος της παγκόσμιας αγοράς για την Mercedes, που δηλώνει πως η απόφαση αυτή (για την μη ύπαρξη έκδοσης AMG για την X-Class) είναι κάτι που μπορεί να αλλάξει, καθώς θα αναλύσουν την αποδοχή του προϊόντος από τις αγορές και ανάλογα θα πράξουν. Μάλιστα είπε “ποτέ δεν ξέρεις”!

Πηγήmotoring

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Mercedes EQS χάνει το 48% της αξίας της μέσα σε μόλις 12 μήνες

Με την ανοιξιάτικη περίοδο αγοράς αυτοκινήτων να ξεκινά μόλις στις ΗΠΑ, το iSeeCars δημοσίευσε μια ακόμη έρευνα στην οποία βλέπουμε ποια αυτοκίνητα χάνουν περισσότερο...