Δύο μικρότερους αγώνες θέλει ο Ecclestone

Σχετικά άρθρα

f1

Η αλλαγή του format των Grands Prix της Formula 1 δεν είναι κάτι που διαβάζουμε για πρώτη φορά. Προσωπικά, είμαι από αυτούς που πιστεύουν ότι ο αγώνας θα πρέπει να είναι μόνο ένας, αλλά υπάρχουν και άτομα που διαφωνούν με αυτό, υποστηρίζοντας ότι, με δύο αγώνες, η δράση είναι περισσότερη, ενώ το ενδιαφέρον είναι ανεβασμένο.

Ανάμεσα σε αυτούς είναι και ο Bernie Ecclestone. Το αφεντικό της Formula 1 θέλει να βρει τρόπους για να κάνει ξανά το άθλημα ελκυστικό σε κοινό και χορηγούς, έτσι προτείνει να υπάρχουν δύο αγώνες, διάρκειας 40 λεπτών, ανάμεσα στους οποίους θα βρίσκεται ένα διάλειμμα 40 λεπτών, όπου οι οδηγοί θα μπορούν να δίνουν συνεντεύξεις.

Ο κόσμος έχει πολύ μικρότερη προσοχή, και πολλά αθλήματα εξετάζουν μικρότερες μορφές. Η τηλεθέαση ήταν αυξημένη στη Βραζιλία. Είχαμε έναν μακρύ αγώνα, με δυνατή βροχή και μετά μερικά ατυχήματα, αλλά αυτό σήμαινε ότι είχαμε δύο εκκινήσεις, λόγω των κόκκινων σημαιών, και ο κόσμος έμεινε συντονισμένος.

Πρέπει να κοιτάξουμε το παραδοσιακό concept με έναν μεγάλο αγώνα. Δύο 40λεπτοι αγώνες με ένα 40λεπτο διάλειμμα στη μέση, όταν οι οδηγοί θα έδιναν συνεντεύξεις και τα μονοθέσια θα δούλευαν, θα ήταν πιο ελκυστικό στους θεατές, στους χορηγούς, και οι διαφημιστές θα το λάτρευαν αυτό.

Ο Βρετανός παίρνει παράδειγμα από τους Αμερικανούς, τονίζοντας ήρθε η ώρα για αλλαγή, αν και πιστεύει πως αυτό απαιτεί πολύ θάρρος.

Τα μονοθέσια θα έκαναν κανονικά κατατακτήριες το Σάββατο για τον πρώτο αγώνα και αυτό θα έδινε το grid για τον δεύτερο αγώνα. Θα ταρακουνούσε λίγο τα πράγματα, με ελαφρύτερα και πιο γρήγορα μονοθέσια. Αλλά δεν ξέρω αν έχουμε το θάρρος να το αλλάξουμε αυτό. Οι καιροί αλλάζουν και είναι κάτι που θα πρέπει να εξετάσουμε. Όλα τα αμερικανικά αθλήματα έχουνε time-outs, κυρίως επειδή το αμερικανικό κοινό δεν μπορεί να συγκεντρωθεί. Έχουν φτιάξει τα πάντα με 15λεπτα τμήματα στην τηλεόραση. Οι άνθρωποι είναι παντού ίδιοι τώρα.

ΠηγήSunday Times
ViaGMM

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...