Lotus Exige Sport 380. Η ταχύτερη Exige που κατασκευάστηκε ποτέ

Σχετικά άρθρα

lotus-exige-sport-380-2

Η Lotus παρουσίασε την ταχύτερη Exige που έβγαλε ποτέ στη παραγωγή. Πρόκειται για την Exige Sport 380 η οποία είναι σε θέση να κάνει τα 0-100 χλμ/ώρα σε 3,7 δευτερόλεπτα, έχοντας τελική ταχύτητα 286 χλμ/ώρα.

Η βρετανική εταιρία κατάφερε και μείωσε το βάρος της Exige Sport 380 κατά 25 κιλά σε σχέση με την Exige Sprot 350. Αυτό επετεύχθη χάρη στη χρήση πολλών carbon μερών, με το αυτοκίνητο να διαθέτει μπροστά spoiler, αεροτομή, διαχύτη και εισαγωγές αέρα, όλα κατασκευασμένα από το ελαφρύ υλικό. Τα πίσω παράθυρα είναι κατασκευασμένα από πολυκαρβονικό υλικό, τα καθίσματα από carbon, η μπαταρία είναι ιόντων λιθίου, ενώ οι ζάντες είναι σφυρήλατες και κατασκευασμένες από ελαφριά μέταλλα. Επιπλέον, η Lotus, τοποθέτησε πίσω δύο αντί για τέσσερα φωτιστικά σώματα, προκειμένου να γλυτώσει επιπλέον 300 γραμμάρια βάρους.

Κίνηση παίρνει από τον κομπρεσοράτο V6 3,5-λίτρων απόδοσης 375 ίππων στις 6.700 σ.α.λ με 410 Nm ροπής στις 5.000 σ.α.λ. Ο κομπρέσορας έχει νέα τροχαλία που αυξάνει την πίεση πλήρωσης, με την αντλία καυσίμου να είναι αναβαθμισμένη, η ECU να φέρει νέες ρυθμίσεις, με την εξάτμιση να είναι πιο ελεύθερη. Το ρεζερβουάρ καυσίμου είναι χωρητικότητας 48 λίτρων, με το εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο να έχει ως στόχο να προσφέρει ταχύτερες αλλαγές, ενώ διαθέτει δικό του ψυγείο λαδιού. Από την άνοιξη του 2017 θα προσφέρεται και ένα εξατάχυτο αυτόματο κιβώτιο.

Το αεροδυναμικό πακέτο της Exige Sport 380 παράγει 60% περισσότερη κάθετη αεροδυναμική πίεση (140 κιλά στα 286 χλμ/ώρα) σε σχέση με την Exige Sport 350,  ενώ προσφέρεται σε 10 εξωτερικά χρώματα, αλλά και με το πακέτο “Track Pack” που προσθέτει ρυθμιζόμενες αναρτήσεις Nitron. Στην Αγγλία η Lotus Exige Sport 380 ξεκινά από τις £67.900 και στη Γερμανία από τις €89.900.

ΠηγήLotus

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Lotus ανακοίνωσε τις τιμές του Emeya στην Ευρώπη

Στις αρχές του περασμένου φθινοπώρου, η Lotus αποκάλυψε το Emeya, με το οποίο η βρετανική εταιρία -υπό κινέζικη ιδιοκτησία- εισέρχεται στην κατηγορία των υπερπολυτελών...
Autoblog.gr