Softwheel: Πρωτοποριακός τροχός με αμορτισέρ

Σχετικά άρθρα

softwheel-enduro

O Daniel Barel είναι ένας Ισραηλινός  επιχειρηματίας που έχει δημιουργήσει την Softwheel, μια εταιρία που έχει βγάλει στην αγορά ειδικούς τροχούς που διαθέτουν ένα πρωτοποριακό σύστημα ανάρτησης στο εσωτερικό τους.

Μέχρι σήμερα, τέτοιοι τροχοί ήταν διαθέσιμοι για ποδήλατα και για αναπηρικά αμαξίδια, αλλά πλέον η εταιρία έχει προσαρμόσει την τεχνολογία της και για χρήση στα αυτοκίνητα. Ο Barel δηλώνει πως έχει έρθει σε επαφές με αυτοκινητοβιομηχανίες, αλλά αρνήθηκε να τις κατονομάσει. Η τεχνολογία των αναρτήσεων που προσφέρει η Softwheel, απορροφούν την ενέργεια μέσα στον τροχό, μειώνοντας τις δονήσεις.

softwheel-in-action

Στα ποδήλατα και στα αναπηρικά αμαξίδια, ο τροχός διαθέτει τρία αμορτισέρ, αλλά για τα αυτοκίνητα η εταιρία τοποθετεί 5 αμορτισέρ.  Η εταιρία δηλώνει πως ο πρωτοποριακός τροχός της προσφέρει χαμηλότερο αναρτώμενο βάρος και λειτουργεί σαν κανονικός τροχός σε ομαλό έδαφος. Ωστόσο, όταν το όχημα κινείται σε ανώμαλο έδαφος, τα αμορτισέρ, απορροφούν τις ανωμαλίες. Επίσης είναι 20% πιο αποτελεσματικός στην μεταφορά της δύναμης στον δρόμο, σε σχέση με μια τυπική ανάρτηση, ενώ είναι 10% πιο αποτελεσματικός από ένα σύστημα ανάρτησης χωρίς κανένα είδους ελατήρια ή αμορτισέρ.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Επίσημο: Tesla Model 3 Performance με 517 άλογα

Η Tesla παρουσίασε σήμερα την γρήγορη έκδοση του ανανεωμένου Model 3, το Model 3 Performance. Είναι το ισχυρότερο Model 3 που έχει κατασκευάσει η...