Η Γαλλία σκέφτεται ακόμα και την απαγόρευση πώλησης νέων πετρελαιοκίνητων οχημάτων

Σχετικά άρθρα

paris-smog-eiffel-tower-city

Η Γαλλία από το 2014 βρίσκεται σε πόλεμο με τα παλαιάς τεχνολογίας ρυπογόνα οχήματα. Η κυβέρνηση με μια σειρά αλλαγών στη νομοθεσία και στη φορολογία θέλει να στρέψει τους καταναλωτές σε πιο καθαρά οχήματα και να αλλάξει την προτίμηση που δείχνουν οι Γάλλοι καταναλωτές στα Diesel αυτοκίνητα. Στη Γαλλία εδώ και αρκετές δεκαετίες υπήρχε ευνοϊκή φορολογία στο πετρέλαιο με αποτέλεσμα σχεδόν το 80% των αυτοκινήτων στη Γαλλία να είναι Diesel. Ο Γάλλος Πρωθυπουργός, Manuel Valls, δήλωσε το 2014 ότι τα πετρελαιοκίνητα οχήματα είναι ένα «λάθος» και ότι η κυβέρνηση θα “διορθώσει σταδιακά” το σφάλμα. Εκτός αυτού, το Παρίσι στο πλαίσιο της απαγόρευσης κυκλοφορίας στο κέντρο του όλων των παλαιών οχημάτων, θα απαγορεύσει και την κυκλοφορία όλων των παλαιάς τεχνολογίας πετρελαιοκίνητων οχημάτων με χρονολογία ταξινόμησης πριν το 2011.

renault-plans-new-diesel-engine-in-france-6206_1

Η Κυβέρνηση της Γαλλίας μετά το σκάνδαλο με τους κινητήρες Diesel της Volkswagen αλλά και τις καταγγελίες για παράνομο λογισμικό στους κινητήρες πετρελαίου της Renault, δεν αποκλείει να απαγορεύσει την πώληση νέων πετρελαιοκίνητων οχημάτων από τις δύο εταιρίες αν δεν δώσουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις εκπομπές ρύπων των κινητήρων τους. Η Υπουργός Περιβάλλοντος της Γαλλίας, Segolene Royal, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι η Γαλλική Κυβέρνηση θέλει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τo παράνομο λογισμικό της VW αλλά και το λογισμικό των κινητήρων της Renault. Η Royal δήλωσε σχετικά με το θέμα:

 Θα ζητήσουμε από τους ερευνητές για την εξαπάτηση των καταναλωτών και τις εισαγγελικές αρχές, για τυχόν ευρήματα από την έρευνα τους που καθιστούν απαραίτητο να ανακληθούν οι άδειες πώλησης των συγκεκριμένων αυτοκινητοβιομηχανιών.

546b363076a52_-_vw-tdi-lg

Η Royal, ως υπέρμαχος της στρατηγικής πολιτικής για την κλιματική αλλαγή, στην 22η σύνοδο για το κλίμα, COP22, που έγινε στο Μαρακές του Μαρόκο, είπε ότι οι περιβαλλοντολογικές πολιτικές του νέου προέδρου της Αμερικής Donald Trump θα είναι καταστροφικές και θα αποδυναμώσουν τη θέση των Η.Π.Α. στον κόσμο. Επίσης πρόσθεσε πως αν οι Η.Π.Α. δε θέλουν να οδηγήσουν τις προσπάθειες της κλιματικής αλλαγής, τη θέση τους μπορεί να την πάρει η Κίνα.

Πηγήspeedlux.com

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Υποχώρησαν κατά 5,2% οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων στην Ευρώπη τον Μάρτιο

Μειωμένες κατά 5,2% ήταν οι πωλήσεις νέων επιβατικών αυτοκινήτων στην ΕΕ τον Μάρτιο. Συγκεκριμένα πουλήθηκαν 1.031.875 νέα αυτοκίνητα έναντι 1.089.017 τον Μάρτιο του 2022,...

Γερμανία: Κόπηκαν οι επιδοτήσεις, μειώθηκαν οι πωλήσεις των ηλεκτρικών

Ο απότομος τερματισμός των κρατικών επιδοτήσεων είχε ως αποτέλεσμα οι πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων να μειωθούν κατά 14,1% στη Γερμανία το πρώτο τρίμηνο του έτους,...