Keke Rosberg: Τυχερός το 2014 και το 2015 ο Hamilton

Σχετικά άρθρα

2016 Abu Dhabi Grand Prix, Sunday

Όπως ο Damon Hill χρειάστηκε 34 χρόνια για να φέρει ξανά τον τίτλο στην οικογένειά του, έτσι και ο Nico Rosberg κατέκτησε το πρωτάθλημα 34 χρόνια μετά από τη χρονιά που ο Keke Rosberg ανέβαινε στην κορυφή της Formula 1, πίσω στο 1982. Οι 4 νίκες στα τελευταία Grands Prix δεν ήταν αρκετές για τον Lewis Hamilton, με αποτέλεσμα ο Βρετανός να τερματίσει 5 βαθμούς πίσω από τον team-mate του.

Ένας από τους άτυχους της φετινής χρονιάς ήταν ο Hamilton. Ο Βρετανός αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα αξιοπιστίας, με το πιο κρίσιμο να είναι αυτό στη Μαλαισία, όταν ο κινητήρας του τον εγκατέλειψε στον 41ο γύρο, για να χάσει έτσι συνολικά 28 βαθμούς (25 από τη νίκη του έχασε και οι 3 που κέρδισε ο Rosberg).

Αυτό κάνει πολλούς να λένε ότι ο Rosberg κέρδισε το πρωτάθλημα χάρη στην τύχη του και την ατυχία του Hamilton, ωστόσο ο πατέρας του Γερμανού, απαντά πως ο Hamilton ήταν τυχερός το 2014 και το 2015.

Νομίζω ότι ο Lewis ήταν τυχερός δύο φορές, έτσι γιατί (ο Nico) να μην είναι μία φορά; Αν θέλεις να κερδίσεις το πρωτάθλημα της Formula 1, δεν μπορείς να έχει συνέχεια κακή τύχη.

Θα μπορούσα να είχα πάρει το πρωτάθλημα στη Monza. Ήθελα μία πέμπτη θέση, αλλά η πίσω πτέρυγα κατέρρευσε. Από μία Williams, το φαντάζεστε; Έτσι είναι το άθλημα. Ή η ανάρτηση του Jenson που έσπασε. Γιατί; Επειδή πάτησε τόσο επιθετικά τα kerbs και ήταν τυχερός που το μονοθέσιο δεν έσπασε σε δύο κομμάτια και μετά να πει «ένα κακό μονοθέσιο». Είναι η φύση των οδηγών.

Ο 67χρονος παραδέχεται πως πίστεψε ότι τα πράγματα στους τελευταίους γύρους θα μπορούσαν να είχαν συμβεί υπέρ του Hamilton, κάτι που ευτυχώς για τον ίδιο και τον γιο του δεν έγινε ποτέ.

Ήταν δύσκολο να παρακολουθήσεις το τελευταίο κομμάτι του αγώνα. Ήταν εύκολο μέχρι τους δύο τελευταίους γύρους, όπου σκέφτηκα ότι θα μπορούσε να δούμε κάτι που δε θα θέλαμε, αλλά ευτυχώς δεν έγινε. Νομίζω ότι είναι το πιο σκληρό άθλημα και πρωτάθλημα όλων των εποχών. Ακριβώς στο όριο.

ΠηγήESPN

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Suzuki: Παραγωγή 30 εκατομμυρίων αυτοκινήτων στην Ινδία

Η Suzuki ανακοίνωσε ότι η συσσωρευμένη παραγωγή αυτοκινήτων ξεπέρασε τις 30 εκατομμύρια μονάδες στην Ινδία στο τέλος Μαρτίου. Η Ινδία γίνεται η δεύτερη χώρα -μετά...