Επίσημο: To νέο Ford Fiesta

Σχετικά άρθρα

ford_fiesta_2017_05

Η Ford στην σημερινή “Go Further” εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά της γραφεία στην Κολωνία, παρουσίασε εκτός των άλλων το ολοκαίνουριο Fiesta. Αυτό θα μπει στις εκθέσεις των ελληνικών  αντιπροσωπειών από τα τέλη του 2017, έχοντας μήκος 4.040 mm, πλάτος 1.734 mm, ύψος 1.483 mm και μεταξόνιο 2.493 mm.

Θα προσφέρεται σε τέσσερις εκδόσεις, την Titanium, την Vignale, την ST-Line, και την Active, με ελαφριά crossover χαρακτηριστικά. Με αυτό το τρόπο η Ford σου προσφέρει περισσότερες επιλογές εξατομίκευσης, καθώς και ενισχύει τα οδηγικά χαρίσματα κάθε έκδοση ειδικά για κάθε στιλ οδήγησης.

https://www.youtube.com/watch?v=4Mz8NQdWCM4

Η έβδομη γενιά του Fiesta εξακολουθεί να προσφέρεται σε 3-θυρο και 5-θυρο αμάξωμα και σχεδιαστικά το εμπρός μέρος αποτελεί μια εξέλιξη του σημερινού μοντέλου, ακολουθώντας την γνωστή εταιρική ταυτότητα της εταιρίας. Από την άλλη, το πίσω μέρος είναι δραστικά αλλαγμένο και επανασχεδιασμένο, και διαθέτει παράλληλα -με το έδαφος- φωτιστικά σώματα.

Ομοίως και το εσωτερικό, το οποίο έχει αποκτήσει την σύγχρονη αισθητική που του αρμόζει. Διαθέτει όλες τις τεχνολογικές προτάσεις της εταιρίας, ενώ είναι το πρώτο μοντέλο της Ford που εφοδιάζεται με το ηχοσύστημα της Bang & Olufsen, με την οθόνη 8″ του συστήματος ενημέρωσης και ψυχαγωγίας να είναι “αιωρούμενη”, όπως επιτάσσει η μόδα της εποχής. Ο νέος σχεδιασμός του εσωτερικού, μαζί με την οθόνη αφής, επέτρεψαν στην Ford να αφαιρέσει 20 φυσικά κουμπιά.

ford_fiesta_2017_02

Η παραγωγή του θα γίνεται στο εργοστάσιό της Ford στη Κολωνία της Γερμανίας για την Ευρωπαϊκή αγορά, με τη κίνηση αυτή να εξοικονομεί τουλάχιστον 295 εκατ. ευρώ από τα ταμία της Μπλε Οβάλ εταιρίας.

Το νέο Fiesta εξοπλίζεται με τρικύλιδρους και τετρακύλινδρους κινητήρες, με το Fiesta ST, που θα παρουσιαστεί στις αρχές του 2018, σύμφωνα με δικές μας πληροφορίες να φορά τον 1.500αρη τρικύλινδρο turbo κινητήρα που στη περίπτωσή του θα αποδίδει 200 άλογα. Ο κινητήρας θα συνδυάζεται με ένα 6άρι μηχανικό κιβώτιο, με την Ford να είχε σαν σκέψη να τοποθετήσει στο νέο Fiesta ST και ηλεκτρικά ρυθμιζόμενη ανάρτηση, αλλά τελικά επιλέχθηκε η φθηνότερη λύση με ένα setting όπως συμβαίνει και στη τωρινή γενιά.

Μάλιστα ο τρικύλινδρος 1.000αρης κινητήρας από τις αρχές του 2018 θα προσφέρεται με σύστημα απενεργοποίησης του ενός κυλίνδρου για μειωμένες εκπομπές και χαμηλότερη κατανάλωση έως 6%. Ο χιλιάρης EcoBoost της Ford θα είναι ο πρώτος τρικύλιδρος στο κόσμο με λειτουργία απενεργοποίησης κυλίνδρου. Η τεχνολογία αυτή μπορεί να απενεργοποιεί και να ενεργοποιεί εκ νέου τον κύλινδρο σε 14 χιλιοστά του δευτερολέπτου.

Ο 1.000αρης τρικύλινδρος κινητήρας θα παράγει 100, 125 και 140 άλογα, ενώ υπάρχει ένας 1.100αρης απόδοσης 70 και 85 ίππων όπως και ο 1.500αρης TDCi πετρελαίου απόδοσης 85 και 120 ίππων, που εκπέμπει 82 και 89 γρ/χλμ CO2 αντιστοίχως.

Το νέο Fiesta σύμφωνα με την Ford αποτελεί το πιο προηγμένο τεχνολογικά μικρό αυτοκίνητο παγκοσμίως έχοντας μία γκάμα τεχνολογιών που αναβαθμίζουν τα επίπεδα άνεσης, πρακτικότητας και ασφάλειας. Προηγμένες τεχνολογίες υποστήριξης οδηγού βασίζονται σε δύο κάμερες, τρία ραντάρ και 12 αισθητήρες υπερήχων, που σε συνεργασία μπορούν να παρακολουθούν τα πάντα περιμετρικά του οχήματος, αλλά και να σκανάρουν το δρόμο μπροστά σε απόσταση 130 μέτρων. Έτσι το νέο Fiesta θα γίνει το πρώτο μοντέλο της Ford που θα διαθέτει την αναβαθμισμένη έκδοση του Pre-Collision Assist με Pedestrian Detection που μπορεί να ανιχνεύει άτομα που βρίσκονται μέσα ή κοντά στο δρόμο ή μπορεί να περνούν από την πορεία του οχήματος, εκμεταλλευόμενο τους προβολείς του Fiesta στο σκοτάδι.

Επίσης, για πρώτη φορά με το Fiesta προσφέρεται το Active Park Assist με Perpendicular Parking της Ford, που βοηθά τους οδηγούς να βρίσκουν κατάλληλους χώρους στάθμευσης και να παρκάρουν hands free κάθετα ή παράλληλα. Περαιτέρω βελτιωμένη για το Fiesta, η τεχνολογία αυτή για πρώτη φορά ενεργοποιεί μία λειτουργία πέδησης, εάν ο οδηγός δεν ανταποκριθεί στις οδηγίες και προειδοποιήσεις του συστήματος, ενώ εκτελεί ελιγμούς εμπρός/πίσω, και είναι πιθανή η σύγκρουση με παρκαρισμένο όχημα ή εμπόδιο στο εμπρός ή το πίσω τμήμα. Άλλα συστήματα που διατίθενται για πρώτη φορά με το Fiesta και προσφέρουν βελτιωμένες λειτουργίες είναι το Traffic Sign Recognition, το Auto High Beam και το Cross Traffic Alert.

2018-ford-fiesta

Το αμάξωμα του νέου Fiesta αποτελείται από 36% περισσότερο ατσάλι βορίου για μεγαλύτερη αντοχή σε κομβικές περιοχές, όπως το πάνω τμήμα των νέων κολόνων Β. Η νέα σχεδίαση διατομής Τ μεταφέρει πιο αποτελεσματικά την ενέργεια από μία πλευρική σύγκρουση στην οροφή. Ανασχεδιασμένες δοκοί στις πόρτες προστατεύουν επιπλέον τους επιβάτες από τη διείσδυση σε μία πλευρική σύγκρουση, ενώ οι πόρτες περιλαμβάνουν τώρα και αισθητήρες πίεσης που επιτρέπουν την ενεργοποίηση των συστημάτων συγκράτησης αρκετά χιλιοστά του δευτερολέπτου νωρίτερα. Οι πλευρικοί αερόσακοι είναι σχεδιασμένοι για να απομακρύνουν το χέρι του επιβάτη από τη ζώνη σύγκρουσης.

Καινοτόμα συστήματα συγκράτησης περιλαμβάνουν μία ‘γλώσσα ασφάλισης ζώνης’ – ένα μηχανικό σύστημα που εμποδίζει την ολίσθηση της ζώνης ασφαλείας σε ένα ατύχημα και καταργεί την ανάγκη για αερόσακο γονάτων οδηγού. Τα εξωτερικά πίσω καθίσματα τώρα εφοδιάζονται επίσης με περιοριστές φορτίου και προ-εντατήρες – ένα στοιχείο που προσφερόταν προηγουμένως μόνο για τα εμπρός καθίσματα – για την καλύτερη συγκράτηση των επιβατών και την αποφυγή τραυματισμών από τη ζώνη.

Οι αερόσακοι του καθίσματος του συνοδηγού μπορούν να απενεργοποιούνται για την τοποθέτηση παιδικών καθισμάτων, ζήτημα κρίσιμης σημασίας για τους γονείς. Η προστασία των πεζών αυξάνεται με προβολείς που είναι σχεδιασμένοι για να μετατοπίζονται προς τα πίσω σε μία σύγκρουση, όπως και το καπό και οι βάσεις υαλοκαθαριστήρων που υποχωρούν σε περίπτωση πρόσκρουσης με το κεφάλι του πεζού.

Η αυξημένη χρήση ατσαλιού βορείου, η συγκόλληση μέσω λέιζερ, τα πιο άκαμπτα σημεία έδρασης του εμπρός υποπλαισίου και οι συγκολλημένες βάσεις του ημιάκαμπτου άξονα πετυχαίνουν μία αύξηση στρεπτικής ακαμψίας κατά 15%. Το εμπρός μετατρόχιο είναι αυξημένο κατά 30 mm, το πίσω μετατρόχιο κατά 10 mm και το μεταξόνιο κατά 4 mm, με αποτέλεσμα η ανάρτηση να βελτιστοποιείται για χρήση μεγαλύτερων τροχών έως 18 ιντσών. Μία ελαφρύτερη, πιο άκαμπτη κοίλη αντιστρεπτική δοκός συμβάλλει επίσης στον καλύτερο έλεγχο κλίσεων αμαξώματος και στη βελτιωμένη αίσθηση του τιμονιού. Η τριβή στο σύστημα διεύθυνσης έχει μειωθεί κατά 20% ενώ τα κιβώτια προσφέρουν τώρα πιο ομαλές αλλαγές σχέσεων.

ford_fiesta_2017_07

Το πλαίσιο του Fiesta προσφέρει 10% περισσότερη πρόσφυση στις στροφές, με την υποστήριξη του Electronic Torque Vectoring Control που αναβαθμίζει την οδηγική εμπειρία, εφαρμόζοντας ελαφρά πέδηση στους εσωτερικούς τροχούς για να εξασφαλίσει πρόσφυση και ευστάθεια στις στροφές. Οι αποστάσεις φρεναρίσματος στα 100 km/h μειώνονται πάνω από 8% . Πίσω δισκόφρενα τοποθετούνται σε μοντέλα ισχύος άνω των 100 ίππων.

Νέα σαϊλεντμπλόκ της ανάρτησης με διπλά ψαλίδα έχουν διπλάσια ακαμψία συγκριτικά με του απερχόμενου Fiesta για μεγαλύτερη ακρίβεια στην απόκριση του τιμονιού. Τα σαϊλεντμπλόκ μάλιστα είναι ειδικά σχεδιασμένα ώστε να απορροφούν καλύτερα τις ανωμαλίες το οδοστρώματος, ενώ σε συνδυασμό με την μεγαλύτερη αντιστρεπτική δοκό του ημιάκαμπτου άξονα μειώνουν τους κραδασμούς σε σαμαράκια και το θόρυβο που μεταφέρεται από το δρόμο στην καμπίνα.

[learn_more caption=”Δελτίο Τύπου”]

Επόμενη γενιά Ford Fiesta – Το Πιο Προηγμένο Τεχνολογικά Μικρό Αυτοκίνητο Παγκοσμίως με Τέσσερις Διαφορετικές Προσωπικότητες

• Η επόμενη γενιά Ford Fiesta προσφέρει μία εκτεταμένη γκάμα μοντέλων που ικανοποιεί κάθε επιθυμία: πολυτελές Vignale, σπορ ST-Line, μοντέρνο Titanium και Active crossover

• Το Fiesta είναι το πρώτο Ford με Pedestrian Detection που βοηθά στην αποφυγή συγκρούσεων τη νύχτα, ενώ το Active Park Assist με λειτουργία πέδησης αποτρέπει τις μικροσυγκρούσεις στο hands-free παρκάρισμα

• Το Fiesta είναι επίσης το πρώτο Ford που εξοπλίζεται με premium B&O PLAY Sound System. Το σύστημα συνδεσιμότητας SYNC 3 υποστηρίζεται από ανεξάρτητες οθόνες αφής, υψηλής ανάλυσης, έως 8 ιντσών

• Κομψό εξωτερικό και εργονομικό εσωτερικό προσφέρουν νέες επιλογές εξατομίκευσης. Premium χαρακτηριστικά όπως η ανοιγόμενη, πανοραμική, κρυστάλλινη οροφή. Πιο ποιοτική οδηγική εμπειρία με 7% μείωση θορύβων από το δρόμο.

• Κινητήρια σύνολα: 1.0L EcoBoost 140 ίππων, 1.5L TDCi 120 ίππων – ο πρώτος diesel υψηλής ισχύος για το Fiesta – και νέο εξατάχυτο κιβώτιο. Προβλεπόμενες εκπομπές CO2 από 82 g/km *

• Οδηγική απόλαυση με νέα ανάρτηση και Electronic Torque Vectoring Control. Πρόσφυση στις στροφές βελτιωμένη κατά 10%, μείωση αποστάσεων φρεναρίσματος κατά 8%

Η Ford αποκάλυψε σήμερα την επόμενη γενιά του Ford Fiesta – του πιο προηγμένου τεχνολογικά μικρού αυτοκινήτου παγκοσμίως – σε ειδική εκδήλωση ‘Go Further’ στην Κολωνία.

Η επόμενη γενιά Fiesta συνοδεύεται από την πιο προηγμένη γκάμα τεχνολογιών υποστήριξης οδηγού, συνδεσιμότητας και επικοινωνίας που έχει υπάρξει ποτέ σε μικρό μοντέλο μαζικής παραγωγής στην Ευρώπη. Πρόκειται για την πιο ολοκληρωμένη και ευέλικτη γκάμα εκδόσεων στη 40χρονη ιστορία του Fiesta.

Η Ford παρουσίασε τέσσερις διαφορετικές εκδόσεις παραγωγής του Fiesta, μεταξύ των οποίων το μοντέρνο Fiesta Titanium, το Fiesta ST-Line εμπνευσμένο από τη Ford Performance, το πολυτελές Fiesta Vignale και το Fiesta Active crossover – το πρώτο στη νέα γκάμα μοντέλων Active που θα λανσαριστούν στην οικογένεια Ford τα επόμενα χρόνια.

Τρίθυρες και πεντάθυρες εκδόσεις Fiesta θα προσφέρουν ανώτερη ποιότητα και πολιτισμένη λειτουργία. Με νέο, ξεχωριστό στυλ, επαναστατική σχεδίαση εσωτερικού και περισσότερες επιλογές εξατομίκευσης από ποτέ. Η Ford έχει εξελίξει επίσης τον ασυναγώνιστο, απολαυστικό χαρακτήρα που ανέδειξε το Fiesta στο δημοφιλέστερο Ευρωπαϊκό μικρό αυτοκίνητο επί τέσσερις συνεχείς χρονιές.

«Επειδή μοιραζόμαστε το πάθος των πελατών μας για το Fiesta καταφέραμε να εξελίξουμε το αξιαγάπητο, απολαυστικό και σπορ οδηγικό χαρακτήρα αυτού του δημοφιλούς μοντέλου στο επόμενο επίπεδο, με περισσότερες εκδόσεις από ποτέ, κάμε μία με τη δική της, ξεχωριστή προσωπικότητα,» δήλωσε ο Jim Farley, executive vice president & president, Ευρώπης, Μ. Ανατολής & Αφρικής, Ford Motor Company. «Τώρα, έχουμε μία πρόταση Fiesta για κάθε οδηγό, όπως το πολυτελές Fiesta Vignale και το Fiesta Active crossover, με προηγμένες τεχνολογίες και χαρακτηριστικά που οι αγοραστές μικρών αυτοκινήτων θα μπορούσαν μόνο να ονειρεύονται πριν από μερικά χρόνια.

Η προηγμένη γκάμα τεχνολογιών υποστήριξης οδηγού του Fiesta – υποστηριζόμενη από τεχνολογίες αισθητήρων με ικανότητα ανίχνευσης σε εμβέλεια 130 m – περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα προηγμένο σύστημα Pedestrian Detection που για πρώτη φορά μπορεί να αποτρέπει συγκρούσεις τη νύχτα. Επίσης το πρώτο σύστημα Ford Active Park Assist με λειτουργία πέδησης που εμποδίζει τις μικροσυγκρούσεις στο hands-free παρκάρισμα.

Το Fiesta είναι επίσης το πρώτο Ford που θα διαθέτει ένα premium B&O PLAY Sound System, ενώ για πρώτη φορά προσφέρει μία ανοιγόμενη, πανοραμική, κρυστάλλινη οροφή. Το προηγμένο σύστημα επικοινωνίας και ψυχαγωγίας SYNC 3 υποστηρίζεται από ανεξάρτητες οθόνης αφής υψηλής ανάλυσης έως 8 ιντσών. Το ευρύχωρο, εργονομικό εσωτερικό έχει καταργήσει το 50% των διακοπτών της κεντρικής κονσόλας, διαμορφώνοντας ένα πιο φιλικό προς το χρήστη περιβάλλον.

Προηγμένα κινητήρια σύνολα περιλαμβάνουν τον πολυβραβευμένο βενζινοκινητήρα 1.0L EcoBoost της Ford με 140 ίππους, και έναν 1.5L TDCi που αποδίδει 120 ίππους – ο πρώτος diesel υψηλής ισχύος για το Fiesta. Η Ford υπολογίζει τις εκπομπές CO2 από 82 g/km, με τη συμβολή ενός νέο εξατάχυτου κιβωτίου με καινοτόμες τεχνολογίες μείωσης τριβών.

Εκτεταμένη γκάμα μοντέλων Fiesta
Η πιο ολοκληρωμένη γκάμα μοντέλων στην ιστορία του Fiesta ικανοποιεί την αυξανόμενη ζήτηση των πελατών για περισσότερες επιλογές και βελτιωμένη ποιότητα στην κατηγορία Β.

Η επόμενη γενιά Fiesta θα προσφέρεται για πρώτη φορά στην πολυτελή έκδοση Ford Fiesta Vignale – στο πλαίσιο της ανώτερης εμπειρίας προϊόντος και ιδιοκτησίας Ford Vignale. Το Fiesta Vignale πλαισιώνει τα μοντέλα Mondeo, S-MAX, Kuga και Edge Vignale που ενσαρκώνουν την υπέρτατη εμπειρία της μάρκας Ford στην Ευρώπη. Προσφέρει μοναδικά σχέδια ζαντών αλουμινίου 18 ιντσών, αποκλειστικές λεπτομέρειες και αποχρώσεις εξωτερικού και δερμάτινα καθίσματα με εξαγωνικά σχέδια και ραφές τύπου σμόκιν.

Το Fiesta Active είναι το πρώτο Fiesta crossover, που συνδυάζει σκληροτράχηλο στυλ εμπνευσμένο από SUV – με στοιχεία όπως αυξημένη απόσταση από το έδαφος, μπάρες οροφής, πρόσθετα προστατευτικά, πρακτικότητα hatchback και γνήσια, δυναμική συμπεριφορά Fiesta.

Νωρίτερα μέσα στη χρονιά, η Ford λανσάρισε για πρώτη φορά μία νέα γκάμα μοντέλων ST-Line με στυλ εμπνευσμένο από τη Ford Performance σε συνδυασμό με ισχυρούς βενζινοκινητήρες Ford EcoBoost και TDCi diesel, για πελάτες που αναζητούν τη σπορ εικόνα των μοντέλων Ford ST – χωρίς να απαιτούν τις απόλυτες επιδόσεων των βελτιστοποιημένων κινητήρων και πλαισίων ST.

Στο σπορ εξωτερικό στυλ του Fiesta ST-Line ξεχωρίζουν οι ζάντες αλουμινίου, η μάσκα, ο εμπρός και πίσω προφυλακτήρας και οι πλαϊνές ποδιές σε μοναδικά σχέδια. Στο εσωτερικό, το βλέμμα σταματά στα σπορ καθίσματα, τα αλουμινένια πεντάλ και στο τιμόνι με επίπεδο κάτω τμήμα, ενώ η οδηγική εμπειρία αναβαθμίζεται με μία σπορ ανάρτηση.

Το μοντέρνο Fiesta Titanium, μία ανώτερη έκδοση εξοπλισμού και ποιότητας, θα προσφέρεται στους πελάτες Fiesta σε όλη την Ευρώπη. Οι ανώτερες εκδόσεις εξοπλισμού των μοντέλων Ford συγκέντρωσαν περίπου το 60% των πωλήσεων το πρώτο 10μηνο του 2016. Τα μοντέλα Titanium αποτέλεσαν το 48% των φετινών πωλήσεων Fiesta. Το Fiesta θα διατίθεται και σε έκδοση Trend.

«Οι ταξινομήσεις ανώτερων εκδόσεων εξοπλισμού στην κατηγορία B αυξήθηκαν κατά 24% από πέρσι, ενώ η ζήτηση για βασικές εκδόσεις αυξήθηκε κατά 11%,» δήλωσε ο Roelant de Waard, vice president, Marketing, Sales & Service, Ford Ευρώπης. «Η Ford παρέχει τώρα περισσότερες επιλογές στους πελάτες της κατηγορίας B, προσφέροντας εξαιρετική αξία με το νέο KA+, και παράλληλα μία νέα γενιά της οικογένειας Fiesta με ελκυστικά, εξατομικευμένα μοντέλα.»

Το πιο προηγμένο τεχνολογικά μικρό αυτοκίνητο παγκοσμίως
Η επόμενη γενιά Ford Fiesta υιοθετεί μία κορυφαία γκάμα τεχνολογιών που αναβαθμίζουν τα επίπεδα άνεσης, πρακτικότητας και ασφάλειας. Προηγμένες τεχνολογίες υποστήριξης οδηγού βασίζονται σε δύο κάμερες, τρία ραντάρ και 12 αισθητήρες υπερήχων, που σε συνεργασία μπορούν να παρακολουθούν τα πάντα περιμετρικά του οχήματος, αλλά και να σκανάρουν το δρόμο μπροστά σε απόσταση 130 m – περισσότερο από το μήκος ενός γηπέδου ποδοσφαίρου.

Το Fiesta είναι το πρώτο Ford που θα διαθέτει μία αναβαθμισμένη έκδοση του Pre-Collision Assist με Pedestrian Detection. Αυτό μπορεί να ανιχνεύει άτομα που βρίσκονται μέσα ή κοντά στο δρόμο ή μπορεί να περνούν από την πορεία του οχήματος, εκμεταλλευόμενο τους προβολείς του Fiesta στο σκοτάδι.

Το σύστημα είναι σχεδιασμένο για να μειώνει τη σφοδρότητα μερικών εμπρόσθιων συγκρούσεων όπου εμπλέκονται οχήματα και πεζοί ή να βοηθά στην πλήρη αποφυγή ενός ατυχήματος. Μία ευρυγώνια κάμερα εντοπίζει καλύτερα τις κινήσεις των πεζών.

Επίσης, για πρώτη φορά με το Fiesta προσφέρεται το Active Park Assist με Perpendicular Parking της Ford, που βοηθά τους οδηγούς να βρίσκουν κατάλληλους χώρους στάθμευσης και να παρκάρουν hands free κάθετα ή παράλληλα. Περαιτέρω βελτιωμένη για το Fiesta, η τεχνολογία αυτή για πρώτη φορά ενεργοποιεί μία λειτουργία πέδησης, εάν ο οδηγός δεν ανταποκριθεί στις οδηγίες και προειδοποιήσεις του συστήματος, ενώ εκτελεί ελιγμούς εμπρός/πίσω, και είναι πιθανή η σύγκρουση με παρκαρισμένο όχημα ή εμπόδιο στο εμπρός ή το πίσω τμήμα.

«Για ορισμένους οδηγούς, οι τεχνολογίες μας αυτοματοποιημένου παρκαρίσματος αποτελούν ένα ‘μελλοντολογικό σοκ’: παραμένουν τόσο προηγμένες, ώστε οι πελάτες που τις χρησιμοποιούν για πρώτη φορά μπορεί να νιώσουν δέος,» δήλωσε ο Darren Palmer, small car vehicle line director, Ford Ευρώπης. «Οι παρεμβάσεις του συστήματος πέδησης για το Active Park Assist μπορεί να γλυτώσουν τους αφηρημένους οδηγούς από μικροσυγκρούσεις στο παρκάρισμα, και να κάνουν τη διαδικασία στάθμευσης σε στενούς χώρους λιγότερο αγχωτική.»

Άλλα συστήματα που διατίθενται για πρώτη φορά με το Fiesta και προσφέρουν βελτιωμένες λειτουργίες:
• Traffic Sign Recognition, που μπορεί τώρα να παρακολουθεί πολλαπλά όρια ταχύτητας τα οποία ισχύουν σε κάθε λωρίδα του αυτοκινητόδρομου και προβάλλονται σε πινακίδες ψηλά, ώστε και να ενημερώνει την ένδειξη εάν ο οδηγός αλλάξει λωρίδα
• Auto High Beam, που τώρα λειτουργεί πιο αποτελεσματικά σε περιπτώσεις όπου μία κεντρική μπαριέρα χωρίζει των αυτοκινητόδρομο στη μέση και μπορεί να ανιχνεύει αντίθετα ερχόμενα φορτηγά για να αποτρέψει το θάμπωμα των οδηγών που βρίσκονται πιο ψηλά από το κεντρικό διαχωριστικό. Μία νέα λειτουργία ομαλής κλιμάκωσης βελτιώνει την άνεση των οδηγών τη νύχτα με ήπιες αλλαγές μεταξύ μεγάλης και μεσαίας σκάλας φώτων

Το Fiesta είναι το πρώτο αυτοκίνητο στην κατηγορία του στην Ευρώπη που προσφέρει Cross Traffic Alert, το οποίο προειδοποιεί τους οδηγούς που εξέρχονται με όπισθεν από ένα χώρο στάθμευσης για πιθανά διερχόμενα οχήματα. Πρόκειται για μία από τις συνολικά 15 τεχνολογίες υποστήριξης οδηγού του Fiesta, που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τις Adaptive Cruise Control, Adjustable Speed Limiter, Blind Spot Information System, Distance Indication, Driver Alert, Lane Keeping Aid, Lane Keeping Alert και Forward Collision Warning.

SYNC 3 και B&O PLAY για premium ψυχαγωγία
Το σύστημα επικοινωνίας και ψυχαγωγίας της Ford SYNC 3 θα προσφέρει τη δυνατότητα στους οδηγούς του Fiesta να ελέγχουν τα συστήματα ήχου, πλοήγησης και τα συνδεδεμένα smartphones χρησιμοποιώντας φωνητικές εντολές σε απλή γλώσσα.

Πατώντας απλά ένα μπουτόν και λέγοντας “I need a coffee,” “I need petrol,” και “I need to park,” οι οδηγοί μπορούν να εντοπίζουν γειτονικά καφέ, σταθμούς ανεφοδιασμού και στάθμευσης οχημάτων, και να βρίσκουν σιδηροδρομικούς σταθμούς, αεροδρόμια και ξενοδοχεία. Το σύστημα είναι συμβατό με Apple CarPlay και Android Auto™. Εξάλλου, το SYNC 3 προσφέρει SYNC AppLink, που επιτρέπει τη φωνητική ενεργοποίηση μιας σειράς εφαρμογών smartphone όπως Glympse, Aupeo, Spotify, MyBoxMan, HearMeOut, AccuWeather, και Los 40 Principales.

Η ανεξάρτητη οθόνη αφής 8 ιντσών του Fiesta που παραπέμπει σε tablet, υιοθετεί λειτουργίες αφής (pinch & swipe). Επίσης, με το SYNC 3 προσφέρεται μία ανεξάρτητη, έγχρωμη οθόνη αφής 6,5 ιντσών, και μία έγχρωμη 4,2 ιντσών συνδυάζεται με το MyFord Dock όπου οι χρήστες μπορούν να αποθηκεύουν, τοποθετούν και να φορτίζουν κινητές συσκευές, όπως τηλέφωνα και συστήματα πλοήγησης. Όλες οι οθόνες του Fiesta προσφέρουν κορυφαία ανάλυση και διπλάσια φωτεινότητα από των ανταγωνιστών, που σημαίνει ότι είναι πιο ευανάγνωστες και επιτρέπουν στους οδηγούς να διαχειρίζονται πιο εύκολα τις πληροφορίες και λειτουργίες της οθόνης.

Απαντώντας στην τάση των καταναλωτών σε φορητά ψηφιακά πολυμέσα, η Fiesta προσφέρει συνδεσιμότητα Bluetooth και δύο θύρες USB στο βασικό εξοπλισμό, ενώ προαιρετικά διατίθεται ενσωματωμένο CD player. Ραδιόφωνο DAB διατίθεται με όλη τη γκάμα. Με όποιο τρόπο οι οδηγοί επιλέξουν να απολαμβάνουν τη μουσική τους, τα ηχοσυστήματα του Fiesta υπόσχονται υψηλή ποιότητα ήχου. Ανάμεσά τους και το πρώτο B&O PLAY Sound System που διατίθεται ποτέ με ένα μοντέλο Ford.

Τα νέα συστήματα B&O PLAY – αποκλειστικά στην παγκόσμια γκάμα οχημάτων Ford – προσφέρουν την υπέρτατη εμπειρία ήχου με ειδικά σχεδισμένη τοποθέτηση ηχείων και ρύθμιση για κάθε όχημα της γκάμας Ford. Για το Fiesta, αυτό σημαίνει δέκα ηχεία με ένα subwoofer τοποθετημένο στο χώρο αποσκευών και ένα κεντρικό ηχείο στο πάνω τμήμα του ταμπλό, ενσωματώνοντας το αλουμινένιο λογότυπο B&O PLAY και ένα μοναδικό σχέδιο ακτινικού προστατευτικού πλέγματος. Η συνολική ισχύς του ενισχυτή είναι 675 watts, ενώ μέσω ψηφιακής επεξεργασίας σήματος (Digital Signal Processing Amplifier) ελέγχει την ισοστάθμιση, μίξη και Surround Sound για ακόμα πιο πλούσιο και ισχυρό ήχο, ανεξαρτήτως θέσης μέσα στο όχημα.

‘Έμφυτη’ ποιότητα
Η επόμενη γενιά Fiesta προσφέρει βελτιωμένη ποιότητα μέσω αναβαθμισμένου εξοπλισμού, καινοτόμου μηχανολογίας και προηγμένης σχεδίασης. Ξεχωρίζει η πρώτη ανοιγόμενη, πλήρους μήκους πανοραμική οροφή σε μοντέλο Fiesta, που αποτελείται από δύο πάνελ σχεδόν πλήρους πλάτους από ενισχυμένο, φιμέ κρύσταλλο.

Το βελτιστοποιημένο φινίρισμα του εξωτερικού αποπνέει μία αίσθηση ανώτερης ποιότητας. Αισθητήρες παρκαρίσματος είναι τώρα τοποθετημένοι ‘πρόσωπο’ με τα πάνελ του αμαξώματος. Τα μπεκ του συστήματος πλύσης παρμπρίζ είναι κρυμμένα κάτω από το χείλος του καπό. Δεν υπάρχουν ορατές βίδες στα πίσω πάνελ ή φώτα. O αρμός μεταξύ οροφής και πίσω πόρτας έχει μειωθεί πάνω από 30% – όλα αυτά αποδεικνύουν την εμμονή της ομάδας του Fiesta με την ποιότητα που οι πελάτες θα εκτιμήσουν από την πρώτη στιγμή.

Οι επίπεδες, λείες επιφάνειες συνεχίζονται σε όλο το εσωτερικό. Μία μονοκόμματη κονσόλα συνδέεται διακριτικά με το κάτω τμήμα του ταμπλό, πετυχαίνοντας μία αίσθηση αρμονίας ενώ δεν υπάρχουν ορατά συστήματα έδρασης στο πάτωμα. Επιλέχθηκαν οι κορυφαίες στη βιομηχανία επιστρώσεις, ακόμα και για τις περίπλοκες, τρισδιάστατες επιφάνειες.

Υλικά καθισμάτων και μοκέτες σε όλη τη γκάμα Fiesta ήταν τα πρώτα που δοκιμάστηκαν στο αναβαθμισμένο εργαστήριο υλικών της Ford στο Dunton, (Βρετανία). Τα μαξιλάρια των καθισμάτων υποβάλλονται σε 60.000 κύκλους δοκιμών για να διασφαλιστεί η αντοχή τους. Η αντοχή των χρωμάτων δοκιμάζεται μέσω προσομοίωσης κλιματικών συνθηκών και αναλύεται από τον φασματογράφο για να διασφαλίζεται ότι δεν θα ξεθωριάζουν μετά από εκτενή έκθεση σε υπεριώδη ακτινοβολία. Τα δερμάτινα καθίσματα πρέπει να είναι ανθεκτικά σε λεκέδες από καφέ και τη βαφή των denim jeans. Τα δερμάτινα τιμόνια δοκιμάζονται για την αντοχή τους σε αντιηλιακές λοσιόν.

Άλλα νέα χαρακτηριστικά του Fiesta εμπνευσμένα από μεγαλύτερα μοντέλα Ford είναι ένα θερμαινόμενο τιμόνι για άνεση τα κρύα πρωινά του χειμώνα και ένας νέος, κομψός πίνακας οργάνων με οθόνη πολλαπλών λειτουργιών TFT 4,2 ιντσών που προσφέρει μία ελκυστική εικαστική παρουσίαση κατά την εκκίνηση.

Πιο άκαμπτη δομή αμαξώματος, μειωμένοι θόρυβοι, κραδασμοί και τριγμοί από το σύστημα κίνησης, βελτιωμένη μόνωση του κινητήρα και ένα ακουστικό παρμπρίζ είναι συστατικά μιας premium εμπειρίας ταξιδιού για οδηγό και επιβάτες. Είναι το πιο αθόρυβο στην κατηγορία του με επίπεδο θορύβου από το δρόμο στο εσωτερικό 29.3 sone – μονάδα μέτρησης θορύβου – στα 100 km/h, 7% βελτίωση από το απερχόμενο Fiesta.

Οι οδηγοί θα διαπιστώσουν επίσης τη βελτιωμένη λειτουργικότητα του Fiesta σε καθημερινή βάση. Απαντώντας στις επιθυμίες των πελατών, το Fiesta διαθέτει τώρα καθαριστήρες που καθαρίζουν μέχρι 13% μεγαλύτερη επιφάνεια του παρμπρίζ, πόρτες που απαιτούν 20% λιγότερη προσπάθεια να κλείσουν και μία χοάνη ρεζερβουάρ βελτιστοποιημένη για να μην διαρρέει το καύσιμο, όταν χρησιμοποιείται το σύστημα ανεφοδιασμού χωρίς τάπα EasyFuel που αποτρέπει τον ανεφοδιασμό με λάθος καύσιμο.

Το Door Edge Protector της Ford περιλαμβάνει ένα προστατευτικό κρυμμένο στην πόρτα που μετακινείται σε κλάσμα του δευτερολέπτου καθώς η πόρτα ανοίγει, προστατεύοντας τη βαφή και το αμάξωμα από ζημιές και βοηθώντας τους οδηγούς όταν παρκάρουν σε στενούς χώρους. Το νέο σχέδιο της οροφής απομακρύνει καλύτερα το νερό της βροχής από τα άκρα της, μειώνοντας το κίνδυνο να βραχείτε μπαίνοντας ή βγαίνοντας από το αυτοκίνητο.

Πρόσθετες δοκιμές κατά τη διάρκεια αλλά και μετά την παραγωγή βελτιώνουν περαιτέρω την ποιότητα. Μία νέα τεχνολογία παραγωγής αναλύει τις συχνότητες θορύβου που δημιουργούνται κατά τη διαδικασία χύτευσης και μπορεί να αναγνωρίζει ποιο εξάρτημα δεν πληροί τα κριτήρια ποιότητας πριν φύγει από το τμήμα πρεσών.

«Δώσαμε ιδιαίτερη προσοχή σε στοιχεία και χαρακτηριστικά που οι πελάτες παρατηρούν ασυναίσθητα, από τα κενά στα πάνελ μέχρι την αίσθηση των πεντάλ,» δήλωσε ο Palmer. «Το Fiesta είναι ένα από τα πιο δημοφιλή οχήματα στο δρόμο και στόχος μας ήταν να δημιουργήσουμε ένα αυτοκίνητο που θα προσελκύσει κάθε φορά βλέμματα θαυμασμού.»

Επαναστατική εξωτερική σχεδίαση
Κοινό χαρακτηριστικό και των τεσσάρων εκδόσεων Fiesta που παρουσιάστηκαν στην Κολωνία είναι ένα εξωτερικό βασισμένο στο τολμηρό στυλ του απερχόμενου Fiesta, με πιο φινετσάτη σχεδίαση και πιο κομψή και αρμονική εμφάνιση.

Απλούστερες, πιο ευθείες γραμμές και απέριττες επιφάνειες χαρίζουν μεγαλύτερο οπτικό σφρίγος. Το καπό υιοθετεί πιο ήπια σχεδίαση χωρίς κεντρικό φούσκωμα με αποτέλεσμα να αναδεικνύεται μία νέα, φαρδύτερη μάσκα. Κομψοί προβολείς δίνουν την αίσθηση ότι αγκαλιάζουν το αμάξωμα, ένα στοιχείο άμεσα αναγνωρίσιμο ημέρα και νύχτα.

Το προφίλ είναι πιο διακριτικό και λιγότερο σφηνοειδές. Σε συνδυασμό με ένα αμάξωμα μεγαλύτερο σε μήκος κατά 71 mm και σε πλάτος κατά 12 mm, προσδίδει μία πιο premium εμφάνιση. Η μεσαία γραμμή εκτείνεται μέχρι τους προβολείς και η γραμμή των παραθύρων είναι επίσης πιο μακριά, στο πλαίσιο μιας ρέουσας και χωρίς ασυνέχειες σχεδίασης. Ακόμα και οι εξωτερικοί καθρέπτες έχουν ένα ίσιο κόψιμο μεταξύ επάνω και κάτω τμήματος που δεν διακόπτεται πλέον από το φλας.

Στα πλαίσια της κατηγορίας του, το προφίλ του Fiesta είναι ιδιαίτερα ανάγλυφο, δημιουργώντας εντυπωσιακές αντανακλάσεις κάτω από τα φώτα της πόλης. Μοναδικά σχέδια ζαντών έως 18 ιντσών περιλαμβάνουν ασύμμετρα σχήματα που δημιουργούν μία αίσθηση κίνησης ακόμα και όταν το όχημα είναι ακίνητο. Πίσω, νέα οριζόντια πίσω φώτα αναδεικνύουν το μεγαλύτερο πλάτος του Fiesta με τους φαρδείς ώμους και παράγουν μια χαρακτηριστική νυχτερινή υπογραφή σε σχήμα C.

«Η συνεχιζόμενη και ιδιαίτερα θετική απόκριση των πελατών μας στη δυναμική σχεδίαση του σημερινού Fiesta εξηγεί γιατί το μοντέλο αυτό παραμένει Νο.1 στην κατηγορία του ακόμα και μετά από 7 χρόνια,» σχολίασε ο Joel Piaskowski, director, Design, Ford Ευρώπης. «Εξελίξαμε τη σχεδίαση για να την εκσυγχρονίσουμε, χωρίς να χάσουμε την ταυτότητα Fiesta που αγαπούν οι πελάτες. Η επόμενη γενιά Fiesta είναι βελτιωμένη, πολύ πιο ανάγλυφη και με συναισθηματική απήχηση. Το εξωτερικό του Fiesta είναι οπτικά απλούστερο, επιτρέποντάς μας να δημιουργούμε ισχυρότερες προσωπικότητες στην εκτεταμένη γκάμα, η κάθε μία με δική της πρόσοψη, μάσκα και λεπτομέρειες που θα προσελκύσουν ένα πιο πολυδιάστατο κοινό.»

Κάθε μία από τις τέσσερις εκδόσεις Ford Fiesta υιοθετεί τη δική της σχεδιαστική ταυτότητα που βασίζεται στον ‘καμβά’ που της προσφέρει η απλή βασική σχεδίαση και μπορεί να εξατομικευτεί περισσότερο με χρωματικά αντίθετα στοιχεία όπως η οροφή και τα καλύμματα εξωτερικών καθρεπτών σε μαύρο, λευκό, Bohai Bay Mint ή το νέο Chrome Copper. Η παλέτα εξωτερικών αποχρώσεων περιλαμβάνει επίσης τη Blue Wave και Milano Grigio (για το Fiesta Vignale).

Η αποκλειστική σχεδίαση της μάσκας του Fiesta Vignale, του πλαισίου της μάσκας, των πλαισίων των προβολέων ομίχλης, του πλαϊνού ένθετου και του διακοσμητικού στοιχείου του πίσω διαχύτη προσδίδει νότες πολυτέλειας. Το Fiesta Titanium διαθέτει μία χρωμιωμένη μπάρα που αποτυπώνει την απλότητα της αληθινής πολυτέλειας. Κάθετοι προβολείς ομίχλης συνδέονται με ένα ‘χαμόγελο’ στον προφυλακτήρα δημιουργώντας μία εικόνα αισιοδοξίας και καλωσορίσματος.

Η απλή μάσκα τύπου πλέγματος του Fiesta ST-Line, εμπνευσμένη από την Ford Performance προδίδει τις υψηλές επιδόσεις που κρύβει το όνομα αυτού του μοντέλου. Το σπορ σχήμα του αμαξώματος είναι πιο γωνιώδες και επιθετικό. Μία λειτουργική πίσω αεροτομή συμβάλλει στο κράτημα.

Το Fiesta Active διαφοροποιείται περαιτέρω με υπερυψωμένη ανάρτηση, σκούρα προστατευτικά που ξεκινούν από το χείλος του εμπρός προφυλακτήρα, περνούν από τους θόλους των τροχών και φτάνουν μέχρι πίσω. Η εξαγωνική σχεδίαση της μάσκας αναπαράγεται πίσω από τη σκούρα βάση πινακίδας στο πορτ-μπαγκάζ, ενώ η αντίθετα βαμμένη οροφή με μπάρες, αποτελούν στοιχεία που συμβάλλουν σε μία αίσθηση στιβαρότητας και ευελιξίας ταυτόχρονα.

Άνεση εσωτερικού και εξατομικευμένο στυλ
Η οδηγοκεντρική σχεδίαση του εσωτερικού του Fiesta είναι επηρεασμένη από τη σχέση των καταναλωτών με έξυπνες συσκευές και tablets. Προσφέροντας μία αίσθηση ευρυχωρίας και κάνοντας μία άριστη πρώτη εντύπωση μέσω της εργονομικής σχεδίασης και των μαλακών υλικών – συμπερ. του πάνω τμήματος του ταμπλό – το εσωτερικό υπόσχεται ένα χαλαρωτικό και αθόρυβο περιβάλλον το οποίο οι πελάτες μπορούν να διαμορφώσουν σύμφωνα με τις προσωπικές τους προτιμήσεις με μία νέα γκάμα επιλογών εξατομίκευσης.

Σχεδιασμένες για να προσθέτουν μία ξεχωριστή πινελιά χωρίς να θίγεται η αίσθηση ισορροπίας και αρμονίας του εσωτερικού, οι επιλογές εξατομίκευσης περιλαμβάνουν διακοσμητικά στοιχεία για την κεντρική κονσόλα και το ταμπλό στην πλευρά του συνοδηγού, τις χειρολαβές ανοίγματος θυρών και τα καλύμματα καθρεπτών σε Race Red, Yellow, Bohai Bay Mint, Deep Impact Blue ή Chrome Copper.

«Το εσωτερικό του Fiesta είναι επαναστατικό ως προς τη σχεδίαση και τη χρήση υλικών,» δήλωσε ο Piaskowski. «Κάθε εσωτερικό ενισχύει οπτικά και αναδεικνύει τις διαφορετικές προσωπικότητες του Fiesta σε όλη τη γκάμα. Τα νέα σχέδια θα ικανοποιήσουν τους πελάτες με την ποιότητα υλικών και κατασκευής και την τεχνολογία, καθώς και τις ποικίλες δυνατότητες εξατομίκευσης που προσφέρονται.»

Η φιλοσοφία ενός άνετου και ήρεμου εσωτερικού υποστηρίζεται από την εργονομία των χειριστηρίων. Ο αριθμός διακοπτών στην κεντρική κονσόλα έχει μειωθεί σχεδόν στο μισό με πολλά από τα χειριστήρια επικοινωνίας και ψυχαγωγίας να έχουν τοποθετηθεί σε νέες θέσεις στην οθόνη αφής 8 ιντσών. Η εργονομία και φυσικότητα της θέσης των χειριστηρίων και οθονών επιβεβαιώθηκαν με τη βοήθεια λογισμικού παρακολούθησης των ματιών. Έτσι τόσο η οθόνη του ταμπλό οργάνων όσο και η κεντρική οθόνη είναι τοποθετημένες για να προσφέρουν σαφείς πληροφορίες με μια ματιά.

Οι πίσω επιβάτες απολαμβάνουν περισσότερο χώρο για τα γόνατα κατά 16 mm χάρη στη χρήση νέων καθισμάτων με πιο λεπτές πλάτες που είναι πιο μαλακά και προσφέρουν μεγαλύτερη πλευρική στήριξη. Το υποβραχιόνιο των εμπρός καθισμάτων είναι τοποθετημένο ώστε να ωφελούνται κατά 19% περισσότεροι σωματότυποι (κυρίως οι ψηλότεροι και οι πιο κοντοί οδηγοί του Fiesta). Ένα κάθισμα οδηγού ρυθμιζόμενο καθ’ ύψος διαθέτει αναβαθμισμένη οσφυϊκή στήριξη για μεγαλύτερη άνεση και ενώ η θέση του προσκέφαλου έχει βελτιστοποιηθεί προς όφελος όλων των χρηστών.

Η πίσω πόρτα της επόμενης γενιάς Fiesta είναι φαρδύτερη για ευκολότερη πρόσβαση στο χώρο αποσκευών. Βελτιωμένες δυνατότητες αποθήκευσης προσωπικών αντικειμένων προσφέρει ένα ντουλαπάκι μεγαλύτερο κατά 20% και ένας αποθηκευτικός χώρος 1L στην κεντρική κονσόλα. Στις πίσω πόρτες μπορούν να αποθηκευτούν μπουκάλια νερού 0,6L, ιδανικό πρέπει για οικογενειακές εκδρομές.

Ευφυέστερο, ισχυρότερο, ασφαλέστερο
Τα συστήματα ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας του Fiesta, σε συνδυασμό με μία ολοκληρωμένη γκάμα τεχνολογιών υποστήριξης οδηγού αναμένεται να προσφέρουν στο μοντέλο την υψηλότερη βαθμολογία στην κατάταξη Euro NCAP. Το Fiesta είναι το πρώτο Ford στην Ευρώπη που ωφελείται από εικονικές δοκιμές πρόσκρουσης σε υπολογιστή ενός ολοκληρωμένου οχήματος, με τη βοήθεια προηγμένης νέας τεχνολογίας Ανάλυσης Πεπερασμένων Στοιχείων (Finite Element Analysis). Με τον τρόπο αυτό, επιτυγχάνεται βελτιστοποίηση των χαρακτηριστικών ασφαλείας, από τους αερόσακους μέχρι τις ενισχύσεις της δομής του αμαξώματος.

Το αμάξωμα του Fiesta αποτελείται από 36% περισσότερο ατσάλι βορίου για μεγαλύτερη αντοχή σε κομβικές περιοχές, όπως το πάνω τμήμα των νέων κολόνων Β. Η νέα σχεδίαση διατομής Τ μεταφέρει πιο αποτελεσματικά την ενέργεια από μία πλευρική σύγκρουση στην οροφή. Ανασχεδιασμένες δοκοί στις πόρτες προστατεύουν επιπλέον τους επιβάτες από τη διείσδυση σε μία πλευρική σύγκρουση, ενώ οι πόρτες περιλαμβάνουν τώρα και αισθητήρες πίεσης που επιτρέπουν την ενεργοποίηση των συστημάτων συγκράτησης αρκετά χιλιοστά του δευτερολέπτου νωρίτερα. Οι πλευρικοί αερόσακοι είναι σχεδιασμένοι για να απομακρύνουν το χέρι του επιβάτη από τη ζώνη σύγκρουσης.

Καινοτόμα συστήματα συγκράτησης περιλαμβάνουν μία ‘γλώσσα ασφάλισης ζώνης’ – ένα μηχανικό σύστημα που εμποδίζει την ολίσθηση της ζώνης ασφαλείας σε ένα ατύχημα και καταργεί την ανάγκη για αερόσακο γονάτων οδηγού. Τα εξωτερικά πίσω καθίσματα τώρα εφοδιάζονται επίσης με περιοριστές φορτίου και προ-εντατήρες – ένα στοιχείο που προσφερόταν προηγουμένως μόνο για τα εμπρός καθίσματα – για την καλύτερη συγκράτηση των επιβατών και την αποφυγή τραυματισμών από τη ζώνη.

Οι αερόσακοι του καθίσματος του συνοδηγού μπορούν να απενεργοποιούνται για την τοποθέτηση παιδικών καθισμάτων, ζήτημα κρίσιμης σημασίας για τους γονείς. Η προστασία των πεζών αυξάνεται με προβολείς που είναι σχεδιασμένοι για να μετατοπίζονται προς τα πίσω σε μία σύγκρουση, όπως και το καπό και οι βάσεις υαλοκαθαριστήρων που υποχωρούν σε περίπτωση πρόσκρουσης με το κεφάλι του πεζού.

Προηγμένα κινητήρια σύνολα
Μία απλουστευμένη γκάμα προηγμένων κινητήρων βενζίνης και diesel προδιαγραφών Euro Stage 6 προσφέρει επιδόσεις και οικονομία καυσίμου που αποτελούν τη βάση για μία κορυφαία οδηγική εμπειρία και μειώνουν το κόστος χρήσης.

Ο πολυβραβευμένος βενζινοκινητήρας 1.0L EcoBoost της Ford προσφέρεται σε εκδόσεις 100 , 125 και 140 ίππων, ενώ ένα νέο, εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο με αρχιτεκτονική μειωμένων τριβών συμβάλει στην επίτευξη εκπομπών CO2 97 g/km*. Προαιρετικά, διατίθεται ένα εξάρι αυτόματο κιβώτιο για την έκδοση 100 ίππων με χειριστήρια αλλαγών στο τιμόνι (paddles).

Ο υπερτροφοδοτούμενος, τρικύλινδρος 1.0L EcoBoost χρησιμοποιεί προηγμένες τεχνολογίες όπως άμεσος ψεκασμός υψηλής πίεσης, Twin-independent Variable Cam Timing, και μία καινοτόμο έκκεντρη σχεδίαση στροφάλου για απαράμιλλα αθόρυβη λειτουργία των τριών κυλίνδρων.

Ο κινητήρας 1.5L TDCi 120 ίππων της Ford είναι ο πρώτος diesel υψηλής ισχύος που έχει τοποθετηθεί ποτέ σε Fiesta – προσφέροντας έναν ευέλικτο συνδυασμό ισχύος, ροπής και οικονομίας καυσίμου για μία απολαυστική οδηγική εμπειρία, εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο και προβλεπόμενες εκπομπές CO2 89 g/km. Ο κινητήρας 1.5L TDCi προσφέρεται επίσης με 85 ίππους – 10 ίππους περισσότερους από το πιο αποδοτικό απερχόμενο Fiesta – με αναμενόμενες εκπομπές της τάξης των 82 g/km CO2 που υποστηρίζονται από το νέο εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο της Ford.

Ο κινητήρας 1.5L TDCi χρησιμοποιεί βελτιστοποιημένη σχεδίαση θαλάμου καύσης, υπερσυμπίεση – με τεχνολογία μεταβλητής γεωμετρίας για την έκδοση 120 ίππων – και προηγμένο ψεκασμό καυσίμου που βελτιώνει την πολιτισμένη λειτουργία. Η λειτουργία Smart Regenerative Charging βελτιώνει την απόδοση, ελέγχοντας την εμπλοκή του εναλλάκτη που φορτίζει τη μπαταρία όταν το όχημα ρολάρει ή φρενάρει.

Ο βενζινοκινητήρας 1.1L της Ford μοιράζεται την αρχιτεκτονική ενός τρικύλινδρου με τον 1.0-L EcoBoost, και συνδυάζεται με νέο, πεντατάχυτο μηχανικό κιβώτιο στις εκδόσεις 70 PS και 85 PS, αντικαθιστώντας τον απερχόμενο, ατμοσφαιρικό βενζινοκινητήρα 1.25L και αποδίδοντας περισσότερη ισχύ και μειωμένες εκπομπές CO2 κάτω από 101 g/km.

Η απόδοση αυξάνεται ακόμα περισσότερο με την τεχνολογία Auto Start Stop που προσφέρεται για όλους τους κινητήρες, και το Active Grille Shutter για τους 1.0L EcoBoost και 1.5L TDCi 85 ίππων. Ένα νέο μπουτόν Eco για μηχανικά κιβώτια προσαρμόζει τη χαρτογράφηση κινητήρα και απόκρισης γκαζιού για να μπορούν οι οδηγοί να εξοικονομούν περισσότερο καύσιμο όταν το επιθυμούν. Οι ποδιές στο κάτω τμήμα του αμαξώματος μειώνουν την αεροδυναμική αντίσταση.

Ακόμα μεγαλύτερη οδηγική απόλαυση
Η επόμενη γενιά Fiesta βασίζεται σε μία κορυφαία δυναμική συμπεριφορά για να προσφέρει περισσότερη πρόσφυση, μικρότερη απόσταση φρεναρίσματος, βελτιωμένη αίσθηση από το τιμόνι σε συνδυασμό με την οδηγική ποιότητα και πολιτισμένη λειτουργία, Το κάθε εξάρτημα έχει βελτιστοποιηθεί με σκοπό την αναβάθμιση της οδηγικής εμπειρίας και άνεσης.

Η αυξημένη χρήση ατσαλιού βορείου, η συγκόλληση μέσω λέιζερ, τα πιο άκαμπτα σημεία έδρασης του εμπρός υποπλαισίου και οι συγκολλημένες βάσεις του ημιάκαμπτου άξονα πετυχαίνουν μία αύξηση στρεπτικής ακαμψίας κατά 15%. Το εμπρός μετατρόχιο είναι αυξημένο κατά 30 mm, το πίσω μετατρόχιο κατά 10 mm και το μεταξόνιο κατά 4 mm, με αποτέλεσμα η ανάρτηση να βελτιστοποιείται για χρήση μεγαλύτερων τροχών έως 18 ιντσών. Μία ελαφρύτερη, πιο άκαμπτη κοίλη αντιστρεπτική δοκός συμβάλλει επίσης στον καλύτερο έλεγχο κλίσεων αμαξώματος και στη βελτιωμένη αίσθηση του τιμονιού. Η τριβή στο σύστημα διεύθυνσης έχει μειωθεί κατά 20% ενώ τα κιβώτια προσφέρουν τώρα πιο ομαλές αλλαγές σχέσεων.

Το πλαίσιο του Fiesta προσφέρει 10% περισσότερη πρόσφυση στις στροφές, με την υποστήριξη του Electronic Torque Vectoring Control που αναβαθμίζει την οδηγική εμπειρία, εφαρμόζοντας ελαφρά πέδηση στους εσωτερικούς τροχούς για να εξασφαλίσει πρόσφυση και ευστάθεια στις στροφές. Οι αποστάσεις φρεναρίσματος στα 100 km/h μειώνονται πάνω από 8% . Πίσω δισκόφρενα τοποθετούνται σε μοντέλα ισχύος άνω των 100 ίππων.

Νέα σαϊλεντμπλόκ της ανάρτησης με διπλά ψαλίδα έχουν διπλάσια ακαμψία συγκριτικά με του απερχόμενου Fiesta για μεγαλύτερη ακρίβεια στην απόκριση του τιμονιού. Τα σαϊλεντμπλόκ μάλιστα είναι ειδικά σχεδιασμένα ώστε να απορροφούν καλύτερα τις ανωμαλίες το οδοστρώματος, ενώ σε συνδυασμό με την μεγαλύτερη αντιστρεπτική δοκό του ημιάκαμπτου άξονα μειώνουν τους κραδασμούς σε σαμαράκια και το θόρυβο που μεταφέρεται από το δρόμο στην καμπίνα.

«Μία απολαυστική οδηγική εμπειρία είναι καθοριστικό στοιχείο στην απήχηση του Fiesta και η νέα γενιά του μοντέλου παραμένει πιστή στο χαρακτήρα που έχει προσφέρει χαρά σε πολλές γενιές οδηγών, με τις πιο ζωηρές, σπορ και ισορροπημένες επιδόσεις στην ιστορία του,» δήλωσε ο Joe Bakaj, vice president, Product Development, Ford Ευρώπης. «Προσφέροντας περισσότερο στυλ, πιο πολιτισμένη λειτουργία, περισσότερη τεχνολογία και μεγαλύτερη απόλαυση, το αγαπημένο Ευρωπαϊκό μικρό αυτοκίνητο είναι περισσότερο Fiesta από ποτέ.»

Η Ford Αποκαλύπτει την Επόμενη Γενιά Fiesta

Η Ford αποκάλυψε την επόμενη γενιά Ford Fiesta σε τέσσερις εκδόσεις παραγωγής – το πολυτελές Vignale, το σπορ ST-Line, το στυλάτο Titanium και το Active crossover – στην εκδήλωση “Go Further” στην Κολωνία

Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά τέσσερα απολαυστικά Fiesta

Η Ford αποκάλυψε τέσσερις χαρακτηριστικές εκδόσεις παραγωγής της επόμενης γενιάς Fiesta: το στυλάτο Fiesta Titanium, το Fiesta ST-Line, εμπνευσμένο από τη Ford Performance, το πολυτελές Fiesta Vignale και το Fiesta Active crossover.

Διαθέτοντας κομψό εξωτερικό, εργονομικό εσωτερικό με ανεξάρτητη οθόνη αφής υψηλής ανάλυσης 8 ιντσών και προηγμένο σύστημα επικοινωνίας και ψυχαγωγίας Ford SYNC 3, το Fiesta θα είναι επίσης το πρώτο μοντέλο Ford που θα διατίθεται με το premium ηχοσύστημα B&O PLAY Sound System.

Η εκτεταμένη γκάμα Fiesta υπόσχεται περισσότερες από ποτέ επιλογές εξατομίκευσης και αναβαθμίζει τον σπορ, απολαυστικό οδηγικό χαρακτήρα που προσέφερε χαρά σε πολλές γενιές πελατών.

Η επόμενη γενιά Ford Fiesta αποκαλύφθηκε θεαματικά με μουσική υπόκρουση από τον βραβευμένο DJ Yoda και τη βοήθεια ενός συνεργατικού ρομπότ “YuMi”. Η Ford είναι από τις πρώτες αυτοκινητοβιομηχανίες που εξέλιξαν μία νέα, ολοκληρωμένη φιλοσοφία συνεργασία εργαζομένων και ρομπότ στη γραμμή συναρμολόγησης. Ο DJ Yoda και το “YuMi” έπαιξαν μουσική με κομμάτια από το 1976 και μετά προς τιμής της φετινής επετείου των 40 χρόνων του Fiesta.

Η Ford θα Προσφέρει Τεχνολογία Απενεργοποίησης Κυλίνδρου για τον 1.0L EcoBoost με Όφελος στην Απόδοση, Παγκόσμια Πρωτιά για 3-Κύλινδρο Κινητήρα

  • Η Ford πρόκειται να λανσάρει μία πρωτοποριακή τεχνολογία απενεργοποίησης κυλίνδρου για τον πολυβραβευμένο κινητήρα της 1.0L EcoBoost, από τις αρχές του 2018
  • Η τεχνολογία αποτελεί παγκόσμια πρωτιά για 3-κύλινδρο κινητήρα, με την καύση να σταματά και να αρχίζει πάλι σε 14 χιλιοστά του δευτερολέπτου, βελτιώνοντας τις εκπομπές CO2 και την κατανάλωση έως 6%
  • Οι μηχανικοί της Ford σε όλη την Ευρώπη ξαφνιάζουν τη βιομηχανία καθώς βελτιώνουν περαιτέρω την απόδοση του τρικύλινδρου κινητήρα, χωρίς συμβιβασμούς στις επιδόσεις ή την πολιτισμένη λειτουργία

Η Ford ανακοίνωσε ότι ο πολυβραβευμένος βενζινοκινητήρας 1.EcoBoost  θα διατίθεται με καινοτόμο τεχνολογία απενεργοποίησης κυλίνδρου, για περαιτέρω μείωση των εκπομπών CO2 και βελτιωμένη κατανάλωση.

Ο συμπαγής και ισχυρός χιλιάρης EcoBoost της Ford, στις αρχές του 2018, θα γίνει ο πρώτος τρικύλινδρος στον κόσμο με τεχνολογία απενεργοποίησης κυλίνδρου. Το επίτευγμα είναι αποτέλεσμα καινοτόμου μηχανολογίας που εφάρμοσαν οι μηχανικοί της Ford στην Ευρώπη, και ανατρέπει την άποψη της βιομηχανίας ότι ένας τρικύλινδρος κινητήρας ‘μεταβλητής χωρητικότητας’ υστερεί σε πολιτισμένη λειτουργία – απαραίτητη προϋπόθεση για τη χρήση του σε επιβατικά μοντέλα.

Η απενεργοποίηση κυλίνδρου μεταφράζεται σε μειωμένο λειτουργικό κόστος για τους πελάτες του 1.0L EcoBoost, με αυτόματη διακοπή της παροχής καυσίμου και λειτουργίας των βαλβίδων σε έναν από τους κυλίνδρους σε συνθήκες μερικού φορτίου, όπως στο ρολάρισμα ή σε μέτριες ταχύτητες ταξιδιού.

Παράδειγμα προηγμένης μηχανολογίας που παρέχει στους πελάτες της Ford τη δύναμη της επιλογής με αποδοτικούς βενζινοκινητήρες, πετρελαιοκινητήρες και ηλεκτροκινητήρες, η τεχνολογία αυτή μπορεί να απενεργοποιεί ή να ενεργοποιεί ξανά ένα κύλινδρο σε 14 χιλιοστά του δευτερολέπτου – 20 φορές ταχύτερα από το ανοιγόκλειμα του ματιού. Σε συνδυασμό με προηγμένες λύσεις για την εξουδετέρωση των κραδασμών, η απενεργοποίηση κυλίνδρου θα περνά απαρατήρητη από τους οδηγούς σε επίπεδο λειτουργίας και επιδόσεων κινητήρα.

«Η Ford προχώρησε σε νέα βήματα εξέλιξης, θέλοντας να βελτιώσει τον βραβευμένο χιλιάρη EcoBoost και να αποδείξει ότι υπάρχουν ανεκμετάλλευτες δυνατότητες για αύξηση της απόδοσης ακόμα και για τους καλύτερους κινητήρες εσωτερικής καύσης,» δήλωσε ο Bob Fascetti, vice president, Global Powertrain Engineering, Ford Motor Company.

Όταν το καλό γίνεται ακόμα καλύτερο

Το σύστημα απενεργοποίησης κυλίνδρου που εξέλιξαν οι μηχανικοί της Ford σε Aachen και Κολωνία (Γερμανία), Dagenham και Dunton (Ην. Βασίλειο), και Dearborn (ΗΠΑ), σε συνεργασία με τους εταίρους της Ford στο Schaeffler Group, βελτιώνει την απόδοση καυσίμου και τις εκπομπές CO2 μειώνοντας την τριβή και τις ροϊκές απώλειες μέσα στον κινητήρα.

Απλό σε σύλληψη αλλά προηγμένο τεχνολογικά, το σύστημα επιτρέπει τη λειτουργία μέχρι και τις 4.500 στροφές: όταν η κάθε βαλβίδα ανοίγει και κλείνει σχεδόν 40 φορές το δευτερόλεπτο, χρησιμοποιεί την πίεση του λαδιού για να ενεργοποιεί ένα ειδικό κοκοράκι και να διακόπτει τη σύνδεση μεταξύ του εκκεντροφόρου και των βαλβίδων του κυλίνδρου Νο1.

Προηγμένο λογισμικό προσδιορίζει τη βέλτιστη στιγμή για την απενεργοποίηση του κυλίνδρου με βάση την ταχύτητα, τη θέση του γκαζιού και το φορτίο του κινητήρα. Μία νέα μονοκόμματη μονάδα εκκεντροφόρου – παρόμοιας σχεδίασης με αυτή που είδαμε πρόσφατα για πρώτη φορά στο νέο Ford EcoBlue diesel – απελευθερώνει χώρο μέσα στην κυλινδροκεφαλή για νέα κανάλια λαδιού και τα εξαρτήματα ελέγχου των βαλβίδων.

«Με τη μεταβλητή χωρητικότητα που είναι αποτέλεσμα της απενεργοποίησης του κυλίνδρου, οι οδηγοί απολαμβάνουν όλη την ισχύ και τις επιδόσεις που μπορεί να προσφέρει ο κινητήρας όταν είναι απαραίτητο αλλά και τη χαμηλότερη κατανάλωση μιας μικρότερης μονάδας σε άλλη περίπτωση,» δήλωσε ο Denis Gorman, powertrain engineer, Ford Ευρώπης. «Σύμφωνα με την έρευνά μας στα περισσότερα οδηγικά σενάρια, το σύστημα θα είναι ενεργό για μόλις μερικά δευτερόλεπτα κάθε φορά, και απαιτεί ταχεία και ομαλή λειτουργία, ενώ έχει τη δυνατότητα να βελτιώσει την οικονομία καυσίμου μέχρι 6%.»

Η σχεδίαση του συστήματος απενεργοποίησης ενός κυλίνδρου της Ford μειώνει την περιπλοκότητα, προς όφελος της μαζικής παραγωγής. Ωστόσο, το όλο εγχείρημα έκρυβε παράλληλα μία σημαντική πρόκληση προκειμένου να διατηρηθεί η πολιτισμένη λειτουργία του 1.0L EcoBoost. Έτσι υιοθετήθηκαν καινοτομίες όπως μία έκκεντρη διάταξη στροφάλου και σκόπιμα μη ζυγοσταθμισμένα βολάν και τροχαλίες, που εξουδετερώνουν τους κραδασμούς.

Ένα νέο βολάν διπλής μάζας και δίσκος συμπλέκτη που αποσβένει τους κραδασμούς εξουδετερώνουν τις ταλαντώσεις του κινητήρα όταν λειτουργεί με δύο κυλίνδρους, κυρίως στις χαμηλές στροφές, και επιτρέπουν μεγαλύτερο εύρος λειτουργίας. Οι βαλβίδες εισαγωγής και εξαγωγής είναι κλειστές όταν το σύστημα είναι ενεργό, παγιδεύοντας τα αέρια που πλέον λειτουργούν ως ελατήριο εξισορρόπησης των δυνάμεων ενός τρικύλινδρου κινητήρα – με στόχο την πολιτισμένη λειτουργία, ενώ παράλληλα διατηρούν τις θερμοκρασίες στο εσωτερικό του κυλίνδρου που αυξάνουν την απόδοση όταν ενεργοποιηθεί ξανά.

Νέες βάσεις κινητήρα, ημιαξόνια και σαϊλεντμπλόκ της ανάρτησης είναι ειδικά ρυθμισμένα με γνώμονα την αθόρυβη λειτουργία. Ο 1.0L EcoBoost θα έχει βελτιωμένη αντοχή για να ανταπεξέρχεται στα διαφορετικά φορτία που θα απορρέουν από την απενεργοποίηση του κυλίνδρου. Διαθέτει νέα καδένα εκκεντροφόρου, αλλά και κοκοράκια διαμορφωμένα μέσω προηγμένου ψεκασμού χύτευσης μετάλλου.

«Η απενεργοποίηση κυλίνδρου ρυθμίζει τη χωρητικότητα του κινητήρα για μεγιστοποίηση της απόδοσης. Ωστόσο, για να προσφέρει το μέγιστο πλεονέκτημα τους πελάτες, πρέπει να ενεργοποιείται σε όσο το δυνατόν περισσότερα οδηγικά σενάρια,» δήλωσε ο Carsten Weber, manager, Powertrain Research & Advanced Engineering, Ford Ευρώπης. «Δοκιμάσαμε εντατικά το σύστημα σε πραγματικές συνθήκες σε όλο τον κόσμο χρησιμοποιώντας μία σειρά στρατηγικών απενεργοποίησης για την ανάπτυξη ενός συστήματος που μεγιστοποιεί την απόδοση χωρίς να επηρεάζει την οδηγική άνεση.»

Ο 1.0L EcoBoost αλλάζει τους κανόνες του παιχνιδιού

Ο χιλιάρης κινητήρας EcoBoost λανσαρίστηκε στο Ford Focus το 2012, και χρησιμοποιεί τεχνολογίες Ford EcoBoost όπως άμεσος ψεκασμός καυσίμου υψηλής πίεσης, Twin-independent Variable Cam Timing και υπερσυμπίεση για να προσφέρει βελτιστοποιημένη απόδοση σε συνδυασμό με την ισχύ και τις επιδόσεις ενός ατμοσφαιρικού κινητήρα 1.6L.

Πριν από μερικούς μήνες, ο 1.0L EcoBoost ψηφίστηκε ο καλύτερος στην κατηγορία του στο θεσμό International Engine of the Year  για πέμπτη συνεχή χρονιά. Το 2014, ο 1.0L EcoBoost έγινε ο πρώτος κινητήρας που απέσπασε το τίτλο του Διεθνούς Κινητήρα της Χρονιάς για τρίτη συνεχή φορά, ενώ το 2012 αναδείχτηκε ο “Καλύτερος Νέος Κινητήρας.”

Έχοντας μπλοκ τόσο μικρό ώστε να χωρά στο ντουλαπάκι οροφής ενός αεροπλάνου, διατίθεται σε εκδόσεις 100, 125 και 140 ίππων, ενώ προσφέρει μεγαλύτερη αναλογία ισχύος ανά λίτρο από μια Bugatti Veyron.

Έντεκα μοντέλα Ford, ανάμεσά τους τα Fiesta, EcoSport, B-MAX, Focus, C-MAX, Grand C‑MAX, Tourneo & Transit Connect, Tourneo & Courier, και το Mondeo διατίθενται στην Ευρώπη με τον τρικύλινδρο κινητήρα. Το ένα στα πέντε νέα οχήματα Ford που πουλήθηκαν στην Ευρώπη πέρσι ήταν εφοδιασμένα με τον 1.0L EcoBoost, μεταξύ των οποίων σχεδόν δύο στα πέντε Fiesta. 

*Οι τιμές Κατανάλωσης Καυσίμου / Ενέργειας, εκπομπών CO2 και ηλεκτρικής αυτονομίας έχουν μετρηθεί σύμφωνα με τις τεχνικές απαιτήσεις και προδιαγραφές των Ευρωπαϊκών Οδηγιών (Ε.Ε.) 715/2007 και (Ε.Ε.) 692/2008 μετά την τελευταία τροποποίηση. Η κατανάλωση καυσίμου και οι εκπομπές CO2 αφορούν μία συγκεκριμένη έκδοση και όχι ένα μόνο αυτοκίνητο. Η ισχύουσα στάνταρ διαδικασία δοκιμών επιτρέπει τη σύγκριση μεταξύ διαφορετικών τύπων οχημάτων και κατασκευαστών. Επιπλέον της απόδοσης καυσίμου, το οδηγικό στυλ καθώς και άλλοι, μη τεχνικοί παράγοντες επηρεάζουν την κατανάλωση και τις εκπομπές CO2. Το διοξείδιο του άνθρακα είναι το ‘αέριο του θερμοκηπίου’, που κατ’ εξοχήν ευθύνεται για το φαινόμενο της παγκόσμιας αύξησης της θερμοκρασίας της γης.

ΕΠΟΜΕΝΗ ΓΕΝΙΑ FORD FIESTA – ΠΡΟΚΑΤΑΡΤΙΚΑ ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Βενζινοκινητήρες: Κιβώτιο Εκπομπές CO2 (g/km)*
1.1-litre 70 PS 5-speed manual 101
1.1-litre 85 PS 5-speed manual 101
1.0-litre EcoBoost 100 PS 6-speed manual 97
1.0-litre EcoBoost 100 PS 6-speed automatic TBC
1.0-litre EcoBoost 125 PS 6-speed manual 98
1.0-litre EcoBoost 140 PS 6-speed manual 102
Κινητήρες Diesel: Κιβώτιο Εκπομπές CO2 (g/km)*
1.5-litre TDCi 85 PS 6-speed manual 82
1.5-litre TDCi 120 PS 6-speed manual 89
Εκδόσεις Fiesta:
Active
ST-Line
Titanium
Trend
Vignale
Τεχνολογίες Υποστήριξης Οδηγού:
Active Park Assist with Perpendicular Parking
Adaptive Cruise Control
Adjustable Speed Limiter
Auto High Beam
Blind Spot Information System
Cross Traffic Alert
Distance Indication
Driver Alert
Forward Collision Warning
Front and Rear Park Aid
Hill Launch Assist
Lane Keeping Aid
Lane Keeping Alert
Pre-Collision Assist with Pedestrian Detection
Traffic Sign Recognition
Ασφάλεια:
Airbags: driver front, driver side, passenger front, passenger side, curtain x 2
Electronic Emergency Brake Assist
Electronic Stability Control
Front and rear outer seat load limiters and pre-tensioners
Front seatbelts with locking tongues
ISOFIX child seat hard points
Passenger airbag deactivation with indicator
Rear seatbelt reminder
Διαστάσεις: Μήκος (mm) Πλάτος (mm) Ύψος (mm) Μεταξόνιο (mm)
5-door hatchback 4040 1734
(w/o mirrors)
1483 2493
Χρώματα:
Absolute Black
Blazer Blue
Blue Wave (new)
Bohai Bay Mint
Chrome Copper (new)
Deep Impact Blue
Frozen White
Magnetic
Milano Grigio (new)
Moondust Silver
Race Red
Ruby Red (new)
Ζάντες:
15-inch steel
16-inch steel
15-inch alloy
16-inch alloy
17-inch alloy
18-inch alloy

[/learn_more]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Το Ford Mustang το best-seller σπορ αυτοκίνητο του κόσμου

Για περισσότερα από 10 χρόνια το Ford Mustang παραμένει το best seller σπορ αυτοκίνητο παγκοσμίως. Οι Ηνωμένες Πολιτείες ήταν η χώρα που το μοντέλο...

Οι τιμές του ηλεκτρικού Ford Explorer

Διαθέσιμο για παραγγελία είναι από σήμερα το νέο Ford Explorer, με το ηλεκτρικό SUV να προσφέρεται σε δύο εκδόσεις, τις Style και Premium και...

Το Audi R8 είναι επισήμως νεκρό

Από τον Οκτώβριο του 2022, η Audi έχει ανακοινώσει την ολοκλήρωση της παραγωγής του R8, παρουσιάζοντας -τότε- τη V10 GT RWD έκδοση του, ενώ...

Nissan Sentra έπεσε πάνω σε ένα Tesla Cybertruck. Μάντεψε ποιο διαλύθηκε

Σε μια διασταύρωση στην Τάμπα της Φλόριντα, ένα Nissan Sentra έπεσε στο πλαϊνό μέρος ενός Tesla Cybertruck και όπως βλέπεις στις φωτογραφίες και στο...
Autoblog.gr