Mazda, Subaru και Toyota επενδύουν στα ηλεκτρικά

Σχετικά άρθρα

lithium-ion-battery-installed-toyota-prius-electrical-car

Οι Ιαπωνικές MazdaSubaru και Toyota, άργησαν και άφησαν πίσω τους, τους δισταγμούς σχετικά με το μέλλον των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, επενδύοντας πλέον σημαντικά κεφάλαια για την ανάπτυξή τους.

Η Toyota θα βγάλει στην αγορά το πρώτο της ηλεκτρικό μοντέλο το 2020, ενώ εξελίσσει παράλληλα μια πρωτοποριακή μπαταρία ιόντων-λιθίου. Η Mazda από την πλευρά της, θέλει έως το 2019 θα κυκλοφορήσει στην αγορά το πρώτο της ηλεκτρικό μοντέλο, ενώ η Subaru, θα δει το ηλεκτρικό της αυτοκίνητο στους δρόμους το 2021. Σύμφωνα με τον Yasuyuki Yoshinaga, επικεφαλής της Fuji Heavy Industries, της μητρικής εταιρίας της Subaru, ο κλάδος της αυτοκινητοβιομηχανίας έχει πλέον στραφεί περισσότερο από ποτέ στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Οι τρεις ιαπωνικές εταιρίες κρατούσαν μια διστακτική τακτική απέναντι στα ηλεκτρικά και στα υβριδικά μοντέλα, με την Subaru και την Mazda να διαθέτουν μόνο από ένα υβριδικό μοντέλο στη γκάμα τους, τα XV Crossover και Mazda3 hybrid, με το τελευταίο να προσφέρεται αποκλειστικά στην αγορά της Ιαπωνίας. Οι τρεις αυτοκινητοβιομηχανίας αναμένεται να συνεργαστούν από κοινού, μιας και η Toyota διαθέτει μετοχές στην Fuji Heavy Industries, με τις Mazda και Subaru να έχουν ήδη μια συνεργασία.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα