Nέες spy φωτογραφίες δείχνουν η Supra να έχει στοιχεία από το FT-1 concept

Σχετικά άρθρα

spy_photos_toyota_supra_01

Δύο μήνες μετά τις πρώτες κατασκοπευτικές εμφανίσεις της νέας Toyota Supra, η ιαπωνική εταιρία έβγαλε στους δρόμους ένα μουλάρι δοκιμών το οποίο φοράει ένα σχετικά ελαφρύτερο καμουφλάζ, επιτρέποντας μας να δούμε κάποια νέα στοιχεία.

Μη την μπερδεύεις με την BMW Z5 (ή όπως αλλιώς ονομαστεί), καθώς το γερμανικό μοντέλο θα είναι ανοιχτό, ενώ εδώ έχουμε να κάνουμε καθαρά με coupe έκδοση.

spy_photos_toyota_supra_02

Ακόμα δεν έχει ακόμα κατοχυρωθεί η τελική ονομασία, αλλά στελέχη της ιαπωνικής εταιρίας είναι υπέρ της αναβίωσης του ιστορικού ονόματος. Όπως ξέρουμε, το σπορ αυτοκίνητο που αναπτύσσεται σε συνεργασία με την BMW, με την συνεργασία του Ιαπωνικού κολοσσού με την γερμανική πολυτελή φίρμα να πηγαίνει πολύ καλά και ότι πραγματοποιούνται εκτεταμένες δοκιμές ανάπτυξης σε όλο τον κόσμο, όχι μόνο στο Fuji ή στο Nurburgring.

Τα μοντέλα της BMW και της Toyota, παρ’ ότι έχουν κοινές ρίζες, θα αποτελούν δύο διαφορετικές προσεγγίσεις του θέματος, με πολύ διαφορετικό χαρακτήρα. Ο επικεφαλής μηχανικός της Τοyota, Tetsuya Tada θα διατηρήσουν τη ταυτότητά τους, κάτι που συμπεραίνεται ότι θα μοιράζονται κι άλλα πράγματα εκτός από τη πλατφόρμα και την γραμμή παραγωγής.

spy_photos_toyota_supra_07

Το γερμανικό όχημα θα κατατάσσεται σε μια πιο πολυτελή κατηγορία με στοιχεία grand-tourer, ενώ η ιαπωνική πρόταση θα αποτελεί μια πιο σπορ κατασκευή που θα χαρακτηριστεί ως η ναυαρχίδα επιδόσεων της εταιρίας. Το ιαπωνικό αυτοκίνητο, ασχέτως του ονόματος που θα χρησιμοποιηθεί, θα βρίσκεται πάνω από το GT-86 και θα αποτελεί τον συνεχιστή του Supra. Η Z5 της BMW απ’ την άλλη, θα αντικαταστήσει την Z4 που αρχίζει και δείχνει τα χρόνια της.

Η κυκλοφορία της BMW αναμένεται μέσα στο 2017, ενώ λίγο αργότερα και μέσα στο 2018, αναμένεται να κυκλοφορήσει και το νέο Supra. To 2018 θα έχουν περάσει 16 χρόνια από τη χρονιά που βγήκε από το εργοστάσιο το τελευταίο Supra.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Toyota ανακαλεί 211.000 Prius

Η Toyota προχωρά στην ανάκληση 211.000 Prius και Prius Prime, παγκοσμίως, παραγωγής 2023 και 2024, επειδή οι πίσω πόρτες ενδέχεται να ανοίξουν απροσδόκητα. Το Prius...

Μεγαλύτερη και πιο αεροδυναμική η νέα BMW X3

Η BMW έδωσε στη δημοσιότητα μια σειρά από καμουφλαρισμένες φωτογραφίες της νέας, τέταρτης γενιάς, της X3, που αναμένεται να παρουσιαστεί εντός του 2024. Η...

EuroNCAP: Πεντάστερα τα Nio EL6, Toyota C-HR και υπό προϋποθέσεις το Honda CR-V

Ο EuroNCAP έκανε γνωστά τα αποτελέσματα των δοκιμών ασφάλειας που διενήργησε στα Nio EL6, Toyota C-HR, και Honda CR-V υπό τους ενημερωμένους κανονισμούς του...