O πρόεδρος της Toyota επικεφαλής του ηλεκτρικού τμήματος της

Σχετικά άρθρα

Akio Toyoda

Η Toyota θέλει να κάνει δυναμική είσοδο στα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα και γι’αυτό ετοιμάζει μια προηγμένη μπαταρία ιόντων λιθίου, ενώ θέλει το πρώτο της ηλεκτρικό μοντέλο να κυκλοφορήσει στην αγορά το 2020.

Γι’αυτό και στην κορυφή του νεοσύστατου ηλεκτρικού τμήματος θα βρίσκεται ο Akio Toyota, ο εγγονός του ιδρυτή της ιαπωνικής εταιρίας Kiichiro Toyoda, που βρίσκεται στο τιμόνι της Toyota από το 2009. Ο Toyoda θα πλαισιώνεται από τους αντιπροέδρους της Toyota, Mitsuhisa Kato και Shigeki Terashi, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως η Toyota έχει μετακινήσει στην θέση του επικεφαλής μηχανικού του νέου τμήματος τον Koji Toyoshima, μέχρι σήμερα επικεφαλής μηχανικός του Prius. Εκπρόσωπος της Toyota δήλωσε:

Ο Akio Toyoda θα έχει την άμεση επίβλεψη των εργασιών του τμήματος ηλεκτρικών οχημάτων προκειμένου να καταστεί εφικτή η ταχεία και αποτελεσματική λήψη αποφάσεων. Με την τοποθέτηση του προέδρου και των αντιπροέδρων ως επικεφαλής του τμήματος, επιταχύνουμε την εξέλιξη ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων.

Το νεοσύστατο τμήμα έρευνας και εξέλιξης ηλεκτροκίνητων οχημάτων, περιλαμβάνει επίσης και ένα τμήμα σχεδιασμού αντίστοιχων προϊόντων, που θα κληθεί να χαράξει τη στρατηγική του ιαπωνικού κολοσσού ώστε αυτός να μπορέσει να αντεπεξέλθει στις ολοένα αυστηρότερες προδιαγραφές εκπομπών ρύπων που θεσπίζονται από τις κυβερνήσεις παγκοσμίως.

ΠηγήReuters

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...