Προσιτά ηλεκτρικά μοντέλα από την κινέζικη WM Motor

Σχετικά άρθρα

wm-motors-1

Την θυμάσαι την WM Motor; Όχι; Δεν σε αδικώ, μιας και το όνομά της έκανε πρώτη φορά την εμφάνισή της τον περασμένο Αύγουστο, όταν και έγινε γνωστή η είδηση πως η εταιρία πήρε χρηματοδότηση ύψους 1 δισ. δολαρίων προκειμένου να βγάλει στην αγορά plug-in υβριδικά και ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Η εταιρία, που ιδρύθηκε πέρυσι από τον Freeman Shen, πρώην στέλεχος της Geely και της Volvo Zhejiang Geely Holding Group, αλλά και πρώην CEO της Volvo στην Κίνα, παρουσίασε τώρα τέσσερα πρωτότυπα μοντέλα τα οποία μας δείχνουν πως θα είναι τα αυτοκίνητα που θα περάσουν στην παραγωγή το 2018.

wm-motors-2

Πρόκειται για ένα sedan, ένα station wagon, ένα MPV και ένα SUV, με την εταιρία να θέλει μέχρι το 2021 να πουλά 100.000 αυτοκίνητα ετησίως, έχοντας στην γκάμα της τρία μοντέλα, με ένα από αυτά, ένα πλήρως ηλεκτρικό σεντάν, να ανταγωνίζεται το Tesla Model 3.

Ο Shen ευελπιστεί πως η εμπειρία του, σε συνδυασμό με τις πιέσεις της κινεζικής κυβέρνησης να κυκλοφορήσουν στους δρόμους της Κίνας όλο και περισσότερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα -περίπου 3 εκατομμύρια νέα plug-in κάθε χρόνο για να μειωθεί το πρόβλημα της ρύπανσης, θα καταφέρει να κάνει τους στόχους της εταιρίας του πραγματικότητα. Ο Shen έχει εργαστεί για περισσότερες από δύο δεκαετίες στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας, μιας και εκτός από τις Volvo και Geely, έχει προσφέρει τις υπηρεσίες και τις γνώσεις του στην Fiat και στην Borg Warner.

Η νέα εταιρία αναπτύσσει επί του παρόντος δύο νέες πλατφόρμες ενώ έχει ξεκινήσει και τις δοκιμές εξέλιξης. Οι μπαταρίες και τα ηλεκτρικά μοτέρ των αυτοκινήτων θα προέρχονται από μια γερμανική εταιρία τεχνολογίας, με την WM Motor να διπλασιάζει το εργατικό της δυναμικό σε Γερμανία και Κίνα, ώστε αυτό να φτάσει τα 600 άτομα εντός του 2016. Η εταιρία δεν θέλει να βγάλει πολυτελή αυτοκίνητα, αλλά “θέλει να φέρει την πολυτέλεια και την υψηλή ποιότητα σε ένα κανονικό αυτοκίνητο“, ενώ στα πλάνα της είναι να πουλά τα αυτοκίνητά της κυρίως μέσω διαδικτύου, παρά μέσω αντιπροσωπειών. Η συναρμολόγηση των αυτοκινήτων θα γίνονται σε ένα νέο εργοστάσιο στην ανατολική Κίνα, με την WM Motor να καλοβλέπει και την αγορά των Η.Π.Α.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...

Αυτό είναι το Kia EV5 GT

Κυκλοφόρησαν οι δύο πρώτες φωτογραφίες της γρήγορης, GT έκδοσης του Kia EV5, με το αυτοκίνητο να διαθέτει δύο ηλεκτροκινητήρες, με τον μπροστά να παράγει...