Φορτηγό υδρογόνου με 1.000 άλογα και αυτονομία έως 1.930 χλμ.

Σχετικά άρθρα

 nikola-one-1

Η Nikola Motor Company παρουσίασε στα κεντρικά της στο Σολτ Λέικ Σίτι της Γιούτα, το One, ένα νέο φορτηγό υδρογόνου που έχει ως στόχο να φέρει την επανάσταση στον κλάδο των επαγγελματικών φορτηγών. Ο κινητήρας του αποδίδει 1.000 άλογα με 2.711 Nm ροπής, και ανάλογα με τα ρεζερβουάρ υδρογόνου και τις μπαταρίες που εφοδιάζεται, έχει αυτονομία από 1.287 έως 1930 χλμ.

Η κορυφαία έκδοση του διαθέτει μια 320 kWh μπαταρία ιόντων λιθίου, ενσωματωμένη στο πλαίσιο που δίνει κίνηση στους ηλεκτροκινητήρες του. Ζυγίζει 907 κιλά λιγότερο από ένα αντίστοιχο φορτηγό με κινητήρα πετρελαίου, με το υδρογονοκίνητο φορτηγό να μπορεί να ανεφοδιαστεί με υδρογόνο σε ένα από τα 364 πρατήρια υδρογόνου που θα ξεκινήσουν να κατασκευάζονται από τον Ιανουάριο του 2018 σε Η.Π.Α και Καναδά.

Η εταιρία για να ξεκινήσει την παραγωγή των φορτηγών, πρέπει πρώτα να κατασκευάσει το εργοστάσιό της, αξίας 1 δισ. δολαρίων. Οι εργασίες ανέγερσής του θα ξεκινήσουν από τα μέσα του 2017 και όταν αυτό λειτουργεί στο 100% των δυνατοτήτων του, θα είναι σε θέση να κατασκευάζει 50.000 φορτηγά ετησίως. Οι παραδόσεις αναμένεται να ξεκινήσουν πριν τα τέλη της δεκαετίας, με την Nikola Motor να συνεργάζεται με την Fitzgerald προκειμένου να παραδώσει τις πρώτες 5.000 μονάδες μέσα σε εύθετο χρόνο. Σύμφωνα με την Nikola Motor, το σύνολο των προ-παραγγελιών που έχει δεχτεί για το φορτηγό αγγίζουν τα 4 δισ. δολάρια, υπολογίζοντας ολόκληρη την αξία των φορτηγών.

nikola-two

Η εταιρία παράλληλα ανακοίνωσε και το Nikola Two, την μικρότερη έκδοση του φορτηγού της (χωρίς κρεβάτι). Η εταιρία θα προσφέρει τα φορτηγά της μέσω προγράμματος leasing. Οι πελάτες θα πληρώνουν ένα τίμημα μεταξύ $5.000 και $7.000 ανά μήνα για ένα διάστημα 72 μηνών, προκειμένου να επωφελούνται απεριόριστα χλμ, δωρεάν υδρογόνο, εγγύηση, τακτική συντήρηση, ενώ θα μπορούν να ανταλλάξουν το φορτηγό τους με ένα νέο, μετά από 72 μήνες ή 1.000.000 μίλια (1,6 εκατ. χλμ) εντελώς δωρεάν.

Τέλος η εταιρία ανακοίνωσε πως το Zero electric UTV θα αναβαθμιστεί στο μέλλον με μια μια μπαταρία 107 kWh η οποία θα του δίνει αυξημένη αυτονομία 482 χλμ και περισσότερη ροπή (1.000 Nm).

ΠηγήNikola Motor

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Rezvani Retro RR1. Μια 911 με “σύγχρονη-ρετρό” εμφάνιση

Η νέα δημιουργία της Rezvani είναι το Retro RR1. Πρόκειται για μια 911 (992) που διαθέτει νέο αμάξωμα κατασκευασμένο από ανθρακονήματα, με ρετρό σχεδίαση...