Hamilton: Δε με εκπλήσσει η κίνηση του Rosberg

Σχετικά άρθρα

rosberg-hamilton

Κι ενώ εμείς προετοιμαζόμασταν ήδη για μία σκληρή μάχη μεταξύ των Nico Rosberg και Lewis Hamilton για το 2017 –ο Βρετανός μάς είχε προϊδεάσει γι’ αυτό-, σήμερα το μεσημέρι έσκασε η βόμβα της αποχώρησης του Rosberg από τη Formula 1. Ο Γερμανός, έχοντας καταφέρει το όνειρο της κατάκτησης του πρωταθλήματος, επέλεξε να δοθεί ολοκληρωτικά στην οικογένειά του, χωρίς φυσικά να λείπουν αυτοί που ισχυρίζονται ότι φεύγει γιατί δεν μπορεί να αντέξει τη μάχη με τον Hamilton.

Σίγουρα, η είδηση αυτή αποτέλεσε μια πολύ μεγάλη έκπληξη για όλους, ωστόσο φαίνεται πως υπάρχει κάποιος που διαφέρει από εμάς. Αυτός δεν είναι άλλος από τον Hamilton, με τον 31χρονο να ισχυρίζεται πως γνωρίζει πολύ καλά τον χαρακτήρα του πρώην team-mate του, συνεπώς υπήρχε πιθανότητα να αποχωρήσει από τη στιγμή που επιτέλους κατάφερε να τον κερδίσει.

Θα λείψει στο άθλημα, αλλά του εύχομαι τα καλύτερα. Είμαι σίγουρος ότι ήταν έκπληξη για πολύ κόσμο. Πιθανώς, είμαι ο μοναδικός που σκέφτηκε ότι δεν είναι έκπληξη, επειδή τον ξέρω πολύ καιρό, αλλά αυτός είναι ο μηχανοκίνητος αθλητισμός. Είναι η πρώτη φορά που έχει κερδίσει στα 18 χρόνια, γι’ αυτό και δεν είναι έκπληξη που αποφάσισε να σταματήσει.

Θέλησε να επικεντρωθεί στην οικογένεια, θέλει περισσότερα παιδιά, και η Formula 1 απαιτεί τόσο πολύ χρόνο. Φυσικά και θα μου λείψει η αντιπαλότητά μας. Πάντα λέγαμε να γίνουμε Πρωταθλητές και, όταν ήρθα στην ομάδα, ο Nico ήταν εκεί, κάτι που λέγαμε από μικρά παιδιά. Είναι σίγουρα κάτι πολύ περίεργο και θα είναι λυπηρό να μην τον έχουμε την επόμενη χρονιά.

sne10474

Με την αποχώρηση, ο Hamilton χάνει μια μεγάλη ευκαιρία: να πάρει το αίμα του πίσω το 2017, όπως άλλωστε ήταν προετοιμασμένος ήδη να κάνει, ύστερα και από τα επαινετικά λόγια του Rosberg. Μάλιστα, σέβεται απόλυτα την απόφαση του Rosberg, ενώ παράλληλα εξηγεί ότι είναι ένας διαφορετικός χαρακτήρας, με πίστη στην ταχύτητα και την ικανότητά του.

Δε θα έλεγα ότι είμαι ενοχλημένος. Φυσικά και είναι κρίμα που δε θα μου επιτρέψει να το πάρω πίσω και να παλέψω γι’ αυτό, αλλά είναι η απόφασή του και τη σέβομαι. Φεύγεις στην κορυφή όσο μπορείς. Έχω μια διαφορετική άποψη, κέρδισα το πρωτάθλημα τα τελευταία δύο χρόνια και μας έδωσα την ευκαιρία για μία ακόμα μάχη. Έτσι είμαι εγώ.

Πιστεύω σταθερά στην ικανότητά μου και σε αυτό που μπορώ αν κάνω. Αν κερδίσω ξανά, θέλω μια ευκαιρία. Λατρεύω τους αγώνες και να δέχομαι προκλήσεις από διαφορετικούς αντιπάλους. Έχουμε αγωνιστεί μεταξύ μας για 18 χρόνια, έτσι δεν είναι το χειρότερο δυνατό σενάριο για ‘μένα.

F1TESTBarcelona2016JK_1845389

Βέβαια, αυτό δε σημαίνει ότι έχει ακόμα πολλά χρόνια στο άθλημα, μιας και λέει ότι η δική του αποχώρηση ενδέχεται να είναι πιο κοντά απ’ ό,τι πολλοί μπορεί να πιστεύουν.

Ακόμα αγαπώ τους αγώνες. Κέρδισα τους τελευταίους 4 αγώνες, έτσι είναι ακόμα μια θετική χρονιά. Χρωστάω τόσα πολλά στη Mercedes, που με έβαλε στη Formula 1 και κάνοντάς με να πετύχω όλα όσα έχω καταφέρει. Είμαι πολύ περήφανος να είμαι μέρος αυτής της εταιρείας και της ομάδας και ανυπομονώ να συνεχίσω, αλλά ποιος ξέρει, ίσως να αποχωρήσω κι εγώ σύντομα.

SNE24146

Γνωρίζοντας ότι ανήκει στους κορυφαίους του αθλήματος, δηλώνει πως δεν ενδιαφέρεται για το ποιος θα είναι ο αντικαταστάτης. Αυτό που θέλει, όμως, από την ομάδα του είναι να δίνει ίσες ευκαιρίες και ίσα δικαιώματα και στους δύο, ενώ την ίδια ώρα θα ήθελε ένα δυνατό όνομα, προκειμένου η ενδεχόμενη νίκη του να έχει ακόμα μεγαλύτερη αξία.

Δεν έχει σημασία ποιος θα είναι. Θα αγωνιστώ, είμαι εδώ για να τρέξω. Τώρα, επικεντρώνομαι στην επόμενη σεζόν κι ελπίζω για μια καλύτερη χρονιά. Ποτέ δεν έχω ζητήσει κάποιον οδηγό. Ξέρω πολλοί άλλοι οδηγοί έχουν συμβόλαιο, όπως ο Sebastian και ο Fernando. Απλώς πάντα ζητούσα να έχουμε ίσα δικαιώματα. Όσο σε αντιμετωπίζουν δίκαια, δεν έχει σημασία ποιος είναι δίπλα σου. Φυσικά, έχουμε σπουδαία αφεντικά και είμαι σίγουρος ότι θα διαλέξουν τα κατάλληλα άτομα που θα αντιπροσωπεύσουν την εταιρεία.

Ποτέ δεν ζήτησα έναν team-mate που να μπορεί να με πιέσει. Όσο καλύτερος είναι ο οδηγός, τόσο το καλύτερο για ‘μένα όταν τερματίσω από πάνω του. Χρειάζεσαι κάποιον με καλές αξίες, που να αντιπροσωπεύει την ομάδα με θετικό τρόπο, με καλή δουλειά και συνέπεια, για να μπορείς να κερδίζεις το πρωτάθλημα στους κατασκευαστές.

030116_pure_copyright_free_for_editorial

Με τον ανταγωνισμό να βρίσκεται σε πολύ υψηλό επίπεδο, ο Hamilton υποστηρίζει βαθιά ότι το οδηγικό δίδυμο μιας ομάδας που θέλει να μάχεται για πρωταθλήματα θα πρέπει να έχει απαράμιλλη σταθερότητα. Από εκεί και πέρα, δεν απαιτεί να έχει λόγο στον νέο του team-mate, αλλά θα είναι ανοιχτός σε κάθε συζήτηση με την ομάδα. Πάντως, σέβεται αυτόν που θα επιλέξει να τον ανταγωνιστεί, ξέροντας ότι ο νέος του team-mate δε θα έχει πολύ εύκολη δουλειά.

Προφανώς, έχεις τους Daniel και Max, που είναι πάρα πολύ σταθεροί, έτσι, όσον αφορά τον πρώτο βασικό στόχο της ομάδας, δηλαδή τον τίτλο στους κατασκευαστές, πρέπει να βεβαιωθούμε ότι έχουμε κάποιον εξίσου σταθερό με πριν.

Πραγματικά, δε μ’ ενδιαφέρει. Αν θέλουν να μου μιλήσουν, μπορούν να το κάνουν. Θα πρέπει να είναι κάποιος που πρέπει να δουλέψει καλά μέσα στην ομάδα. Θα υπάρξουν λιγότερο και περισσότερο δυνατοί χαρακτήρες, και κάποιοι οδηγοί που παίρνουν εναλλακτικούς δρόμους για να τα βγάλουν πέρα με τον ανταγωνισμό.

Θα υπάρξουν καλοί και καλύτεροι. Θα είμαι περισσότερο από χαρούμενος να βοηθήσω σε αυτή την ανάλυση. Θέλω πολύ να δω ποιος θα θέλει να είναι ο team-mate μου, και σέβομαι οποιονδήποτε το θελήσει αυτό.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...