Μια αυθεντική Lightweight Jaguar E-Type σε δημοπρασία

Σχετικά άρθρα

lwetype

Η Lightweight Jaguar E-Type είναι θέαμα σπάνιο και ακριβό αν πρόκειται για δημοπρασία, βλέπεις τότε δεν έβγαζαν αυτοκίνητα επίτηδες σπάνια όπως σήμερα, καθώς όντως δεν ήταν εύκολο να βρουν ενδιαφερόμενους πελάτες που να πληρώνουν πολλά χρήματα, ή απλά δεν χρειαζόταν να βγάλουν περισσότερα, οπότε και έβγαζαν λίγα κομμάτια.

Η Lightweight Jaguar E-Type είναι αυτό το μοντέλο που η Jaguar αποφάσισε να παράξει σε 6 ακόμη κομμάτια φτάνοντας τον αρχικό στόχο των 18, που είχε υποσχεθεί το 1963. Αυτό που βλέπεις σήμερα δεν είναι κάποιο από τα καινούρια αλλά η 10η από τις 12 παλιές και δημοπρατείται από τον οίκο Bohnams και αυτή στο Scottsdale της Arizona μαζί με έναν τεράστιο στόλο από σπάνια οχήματα.

Η συγκεκριμένη λοιπόν, όπως φαντάζομαι και όλες οι αρχικές 12, πέρασε τα νιάτα της αγωνιζόμενη σε πάρα πολλούς αγώνες, κερδίζοντας μάλιστα και το Αυστραλιανό Πρωτάθλημα GT το 1963! Ο αριθμός πλαισίου είναι S850667 και η κατάστασή της παραμένει πάρα πολύ καλή. Περνώντας την ζωή της μόνο σε πίστα έχει λιγότερα από 6500 χιλιόμετρα στο οδόμετρό της. Μετά την αγωνιστική της καριέρα πέρασε σε χέρια συλλεκτών με τον τωρινό ιδιοκτήτη της, που την έχει από το 1999, να είναι ο 3ος στην πενηντάχρονη ζωή της.

Το συγκεκριμένο μοντέλο εμφανίζεται σπάνια σε δημοπρασίες και η τελευταία φορά που δημοπρατήθηκε ένα στις ΗΠΑ ήταν πριν 17 χρόνια. Όπως αντιλαμβάνεται η εκτιμώμενη τιμή της ξεπερνάει τα 7 εκατομμύρια ευρώ, για να έχεις μια σύγκριση, τις καινούριες που λέγαμε, continuation models για την ακρίβεια, που έβγαλε η Jaguar τις χρέωσε γύρω στα 1,2 εκατομμύρια ευρώ.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Στο σφυρί η τελευταία Bentley Bacalar

Τον Μάρτιο του 2020 το τμήμα Mulliner της Bentley παρουσίασε το Bacalar, ένα περιορισμένης παραγωγής μοντέλο που βασίζεται στην Continental GT Convertible, και η...