Το Ιανουάριο του 2018 το Ford Fiesta ST

Σχετικά άρθρα

ford-fiesta-st-2018

Δύο μέρες μετά την επίσημη παρουσίαση του νέου Ford Fiesta, το οποίο θα προσφέρεται σε τέσσερις διαφορετικές εκδόσεις (Active, ST-Line, Vignale και Titanium), με την δυνατότερη έκδοση του 1.000άρη EcoBoost κινητήρα να έχει απόδοση 140 ίππων.

Το νέο αυτοκίνητο δεν αναμένεται να κυκλοφορήσει στην ελληνική αγορά νωρίτερα από ένα χρόνο από σήμερα, για να ακολουθήσει στις αρχές του 2018 και η πιο γρήγορη ST έκδοση.

Ο επί κεφαλής των ST και RS μοντέλων της Ford, Tyrone Johnson, σε σχετική συνέντευξη του δήλωσε:

Η παραγωγή του ST θα ξεκινήσει τον Ιανουάριο του 2018.

Τα αποκαλυπτήρια της, όμως, θα γίνουν προς τα τέλη του 2017, ίσως στην έκθεση της Φρανκφούρτης, με το Fiesta ST να είναι διαθέσιμο από το λανσάρισμα σε 3-θυρη και 5-θυρη έκδοση.

Εμφανισιακά το νέο μοντέλο θα διαθέτει πιο επιθετικό παρουσιαστικό, όπως η παραπάνω rendering φωτογραφία του X-Tomi Design, με τον Johnson να προσθέτει ότι η ομάδα σχεδιασμού θα δανειστεί στοιχεία από το Focus RS, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα υπάρξει κάποια τετρακίνητη έκδοση.

Αυτό επισήμανε και ο αντιπρόεδρος της ανάπτυξης προϊόντος, Joe Bakaj, κάνοντας όμως μια αινιγματική δήλωση:

Σε τελική ανάλυση, όλα έχουν να κάνουν στο να βγάζεις χρήματα και στον καθορισμό των προτεραιοτήτων. Το Focus RS ήταν πιο σημαντικό να αναπτυχθεί από το Fiesta RS. Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Αλλά στο μέλλον: ποτέ μη λες ποτέ.

Το Fiesta ST, σύμφωνα με δικές μας πληροφορίες θα φορά τον 1.500αρη τρικύλινδρο turbo κινητήρα που στη περίπτωσή του θα αποδίδει 200 άλογα. Ο κινητήρας θα συνδυάζεται με ένα 6άρι μηχανικό κιβώτιο, με την Ford να είχε σαν σκέψη να τοποθετήσει στο νέο Fiesta ST και ηλεκτρικά ρυθμιζόμενη ανάρτηση, αλλά τελικά επιλέχθηκε η φθηνότερη λύση με ένα setting όπως συμβαίνει και στη τωρινή γενιά.

ΠηγήAutoRAI

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Νέα Shelby Super Snake με 830 άλογα και πολύ carbon

Η Shelby American παρουσίασε σήμερα την Super Snake έκδοση της νέας γενιάς της Mustang. Το αυτοκίνητο ξεχωρίζει από την επιθετική του εμφάνιση με νέους...